Sport

Hátország: országos 6. helyezett az Éles Kézisuli Szeged + FOTÓK

Hátország: országos 6. helyezett az Éles Kézisuli Szeged + FOTÓK

2014. június 21., szombat
Hátország: országos 6. helyezett az Éles Kézisuli Szeged + FOTÓK
2014_BP_orszagosdonto3

Különleges évadon van túl az Éles Kézisuli szegedi-veszprémi lánycsapata.

Egyrészt egy teljesen új rendszerű bajnokságban kellett helytállni, ahol a résztvevő 16 csapat oda-vissza alapon játszott egymással. A bajnoki rendszer rengeteg utazással járt, hiszen szombathelyi, győri, budapesti, salgótarjáni, debreceni csapatokkal kellett megmérkőzni, hogy aztán a legjobb nyolc egy rájátszásban véglegesítse helyezését. Októbertől májusig – néhány kuparészvétellel együtt – közel 50 mérkőzést játszottak a lányok. Másrészt a kiemelt bajnokságnak a csapatok többsége 2001-es születésűekkel vágott neki, míg az ÉKI nevezett játékosai között csak négy 2001-es, és tizennyolc 2002-2003-as születésű gyermek volt megtalálható. Már az őszi selejtező is nehéz volt, ahol a szegedi fordulóban a jó erőkből álló, később az OSB bajnokságban résztvevő KSZSE csapatát sikerült kiejteni. Ezek után természetesen nem vettek, nem is vehettek részt a Badó László Régió küzdelmeiben. Egész évben a bajnokságra lehetett koncentrálni, ahol 17 győzelem, 3 döntetlen mellett 10 vereséggel zárták az alapszakaszt. A szinte tisztán 2001-es születésű játékosokból álló Győri ETO, Ferencváros, Debrecen és Dunaújváros kiemelkedett a mezőnyből. Ellenük egyszer-egyszer sikerült csak bravúr-közeli eredményt felmutatni (pl. január közepén, Algyőn 14-16 a Debrecen ellen). Cél a nyolcba kerülés volt, így a rájátszásban hozott két győzelem csak megkoronázta a sikeres évet. Május 31- és június 1. között a Szombathely, a Balmazújváros Kalmár és a Szekszárd csapatai voltak az ellenfelek. Ha mindhárom meccset hozták volna, akkor a csodálatos 5. hely lett volna a jutalom. Sajnos pont a Szekszárd fogott ki a csapaton (19-23). A Szombathelyt azonban 21-20-ra, míg az előttük végző Balmazújvárost fantasztikus 18-13-al sikerült felülmúlni. A vasárnapi meccsen szinte minden bejött, a védekezés hibátlan volt, a támadójáték pedig ötletes. Így – noha 6. helyezés lett a vége – a meccs után az ÉKI-s csajok jártak örömtáncot. A csapat köszöni az egész éves munkát a felkészítő edzőknek:

Szedlák Nikolettnek

(Veszprém) és

Baunok Bernadettnek

(Szeged), valamint a körülmények megteremtését

Éles Józsefnek

és az Éles Kézilabda Iskola Sportegyesületnek. Új bajnokság kezdődik szeptemberben, új szabályokkal. Visszatér a kuparendszer a bajnokságba, azaz régió-, majd országos elődöntő után lehet eljutni a legjobbak közé. Egyvalami azonban marad: a 2001 lesz ismét a korosztály. Az ígéretekkel ellentétben csak a fiúknál jön a „párosok éve” (2000, 2002, 2004). A lányoknál marad a 2001, 2003, így ismét a testi felépítésben is erősebb játékosokkal rendelkező csapatok jönnek majd szembe. A nyár azonban elhozza a pihenésen, táborokon túl a Cell-kupát is, mely most a 2002-esek (és persze 1998, 2000, 2004) tornája lesz. Így saját korosztályban tudnak küzdeni a helyezésekért. Szép emlékek vannak a Cellről, hiszen 2 éve a Veszprém Arénába is sikerült eljutni, azaz döntősök voltak. A feltételek az ÉKI-ben kiválóak. A rengeteg mérkőzés és utazás, az edzések színvonala megkívánja, hogy a lányok is komolyan vegyék a munkát. Ehhez biztosítékot jelent Szegeden a makói Baunok Bernadett személye. Az NB I-et megjárt egykori kézilabdázó most a Makó NB II-es csapatának is edzője, középiskolai tanár. A szegedi keretben jelenleg 12 gyerek van, de a bajnokság és a kupák lehetővé teszik ennél is több játékos foglalkoztatását. Ezért szívesen várnak a csapathoz 2001-2003-as születésű játékosokat. Érdeklődni lehet a 20/344-0915 és a 70/605-9700-as telefonszámokon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.