Közélet

Gyerök Kör és Múzeumok Éjszakája a REÖK-ben

Gyerök Kör és Múzeumok Éjszakája a REÖK-ben

2014. június 17., kedd
Gyerök Kör és Múzeumok Éjszakája a REÖK-ben

Képzőművészeti programkavalkáddal várja a látogatókat a REÖK a következő napokban. Ismét megrendezik a nyári Gyerök Kör programot és a Múzeumok Éjszakája sorozathoz is csatlakozik az intézmény. Szent Iván éj alkalmából a vásárlók kedvezményesen válthatnak jegyeket a Zorba, a görög Szabadtéri-nyitóelőadásra.

Idén ünnepli negyedik születésnapját a REÖK nyári múzeumpedagógiai programja, a Gyerök Kör. Élménydús hetet tölthetnek a résztvevő óvodások (6 éves kortól) és általános iskolások a kiállítóház termeiben most is: Ale Ildikó festőművész, múzeumpedagógus a XV. Táblaképfestészeti Biennálé alkotásaival ismerteti meg a gyermekeket, interaktív tárlatvezetéssel inspirálja őket véleményformálásra, illetve az ehhez kapcsolódó alkotómunkával mélyíti el képzőművészeti tudásukat. Június 24-e és 27-e közt 10.00-től 12.30 óráig zajlanak a foglalkozások. A szülők a muzeumpedagogia@reok.hu e-mail címen jelezhetik gyermekük részvételi szándékát. A négynapos bérlet ára 3000 Ft, a napi belépő 800 Ft, és érdemes már az első foglalkozásra rajzzal készülniük az ifjú tehetségeknek. A REÖK múzeumpedagógiai programjain több mint 10.000 gyermeklátogató vett részt az utóbbi években. Hasznos és igen közkedvelt program: Szegeden már szinte nincs olyan óvodás és alsó tagozatos gyermek, aki ne vett volna részt legalább egy foglalkozáson. Június 21-én rendezik meg idén Szegeden az évek óta hatalmas népszerűségnek örvendő Múzeumok Éjszakája programsorozatot. A REÖK-ben több ingyenes rendezvény is várja a látogatókat este 7 órától.

Ale Ildikó

héttől nyolcig a kicsiknek tart múzeumpedagógiai foglalkozást, nyolctól éjfélig pedig óránkénti tárlatvezetéssel a felnőtteket avatja be a Táblaképfestészeti Biennálé alkotásainak rejtelmeibe. A REÖK népszerű állandó programjai is várják az érdeklődőket.

Dusha Béla

fotográfus és tanítványai portrékat és családi fotókat is készítenek a betérőkről, akár green box technika alkalmazásával is. A látványműteremben pedig fiatal festőművészek,

Peták Mária, Tóth Eszter

és

Laczkó Andrea

alkotnak folyamatosan, így bepillanthatunk a máskor kíváncsi szemek elől elzárt alkotófolyamatba. A múzeumpedagógiai programról és a Múzeumok Éjszakája rendezvényről a reok.hu honlapon lehet bővebben tájékozódni. A június 21-i napon, reggel 10től éjfélig, 50%-os kedvezménnyel vásárolhatják meg jegyeiket a látogatók a Szegedi Szabadtéri nyitóelőadásának, a Zorba, a görögnek mindkét estéjére, a Múzeumok Éjszakája alkalmából.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.