Közélet

Erdei fülesbagoly-fiókák laknak a JUGYU-n

Erdei fülesbagoly-fiókák laknak a JUGYU-n

2014. június 26., csütörtök
Erdei fülesbagoly-fiókák laknak a JUGYU-n
erdei_fulesbagoly_mme

Miközben a Magyar Madártani Egyesület honlapján három parlagisas-fióka mindennapjait követhetjük nyomon, a Szegedi Tudományegyetem pedagógusképző kar weboldalán két pajkos erdei fülesbagoly-gyerek után leselkedhetünk, az ablakból.

Az Interaktív Természetismereti Tudástár dolgozói egy ablakpárkányon helyezték el a tollas rosszcsontokat, akik néhány nappal ezelőtt estek ki a belső udvaron található hatalmas platánfák egyikéről. A webkamerán keresztül éjszakánként olyan csodákat figyelhetünk meg, hogyan etetik és gondozzák kicsinyeiket a szülők, de 2-3 hét múlva várhatóan már serdülőkorba lépnek: elérik röpképességüket. Egyelőre csak próbálgatják szárnyaikat, nyújtózkodnak, vigyázva totyognak a párkányon és szinte minden érdekli őket, ami új vagy eltér a megszokottól. Ha megijesztik őket, azonnal "emberkednek": pihetollaikat felborzolva próbálják nagyobbnak mutatni magukat, de ettől csak még cukibbak. Vajon a hallgatóknak szerencsét hoznak vizsgaidőszakban? Az erdei fülesbagoly-fiókákat

itt tudják nyomon követni

. Érdemes!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.