/

Erdei fülesbagoly-fiókák laknak a JUGYU-n

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

erdei_fulesbagoly_mme

Miközben a Magyar Madártani Egyesület honlapján három parlagisas-fióka mindennapjait követhetjük nyomon, a Szegedi Tudományegyetem pedagógusképző kar weboldalán két pajkos erdei fülesbagoly-gyerek után leselkedhetünk, az ablakból.

Az Interaktív Természetismereti Tudástár dolgozói egy ablakpárkányon helyezték el a tollas rosszcsontokat, akik néhány nappal ezelőtt estek ki a belső udvaron található hatalmas platánfák egyikéről.

A webkamerán keresztül éjszakánként olyan csodákat figyelhetünk meg, hogyan etetik és gondozzák kicsinyeiket a szülők, de 2-3 hét múlva várhatóan már serdülőkorba lépnek: elérik röpképességüket. Egyelőre csak próbálgatják szárnyaikat, nyújtózkodnak, vigyázva totyognak a párkányon és szinte minden érdekli őket, ami új vagy eltér a megszokottól.

Ha megijesztik őket, azonnal “emberkednek”: pihetollaikat felborzolva próbálják nagyobbnak mutatni magukat, de ettől csak még cukibbak. Vajon a hallgatóknak szerencsét hoznak vizsgaidőszakban?

Az erdei fülesbagoly-fiókákat itt tudják nyomon követni. Érdemes!

Előző sztori

Mezőgazdasági idénymunkák bejelentési szabályai

Következő sztori

Kosárlabda: Lazic és a Naturtex is marad a Szedeáknál