Közélet

Éjszakai kalandok a szegedi füvészkertben és a vadasparkban

Éjszakai kalandok a szegedi füvészkertben és a vadasparkban

2014. június 20., péntek
Éjszakai kalandok a szegedi füvészkertben és a vadasparkban
vadaspark_este

Különleges kalandok részesei lehetnek azok, akik pénteken, az év egyik legrövidebb éjszakáján ellátogatnak a Szegedi Tudományegyetem füvészkertjébe vagy a Szegedi Vadasparkba – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A vállalkozó kedvű természetbarátok napnyugta után zseblámpával és térképpel felszerelkezve megtapasztalhatják, milyen is az éj sötétjébe burkolózott füvészkert. A látogatóknak kalandtúrán kell felkutatniuk az állomáshelyeket, ahol a növényvilággal és a természettel kapcsolatos, minden érzékszervet megmozgató játékos feladatok várnak rájuk. Az állatkertben a sötétség beálltával ezen a napon – a programok helyszíneit leszámítva - nem kapcsolják fel a lámpákat, így mindenki bátorsága és kíváncsisága szerint sétálgathat. A vendégek megfigyelhetik a kifutókban gondozott, éjszaka aktív állatok természetes viselkedését, de a 45 hektáros park elhagyatottabb részein akár szabadon kószáló őzekkel is összefuthatnak. A legbátrabb vendégek a Terrárium-házban a sokak által „nemszeretem” állatnak titulált hüllőkkel, kétéltűekkel és rovarokkal kerülhetnek közelebbi kapcsolatba. A programok a borjúfókáink látványos, többek között labdával végzett bemutatójával kezdődnek, majd az oroszlánok és a hiénák esti lakomájának feltálalásával folytatódnak, végül a dél-amerikai nagymacskák, a jaguárok kapnak lehetőséget arra, hogy, egy kis emberi leleménnyel előkészítve, a napi rutinnál izgalmasabb körülmények között szerezzék meg aznapi betevő falatjukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.