Kultúra

Egykori Tisza Szálló-képek ékesítik a szegedi színház mennyezetét + VIDEÓ

Egykori Tisza Szálló-képek ékesítik a szegedi színház mennyezetét + VIDEÓ

2014. június 9., hétfő
Egykori Tisza Szálló-képek ékesítik a szegedi színház mennyezetét + VIDEÓ
csillar02_gs

Ismét elhoztunk önöknek egy régi-régi történetet a szegedi színház mennyezetéről. A pompás csillár után az azt körülölelő festmények is felfedték titkaikat.

Az Udvarmuzsika, a Rokokózenészek, a Gyermekmaskara és a Paraszt táncol című festmények fogják közre a Szegedi Nemzeti Színház grandiózus csillárját, azt a 128 esztendős 900 kg-os csoda világítótestet, amellyel már

találkozhattak olvasóink a Telin TV magazinműsorában

.

Kern Ármin

1886-ban vászonra álmodott festményei egykoron a Szegedi Tisza Szálló falain függeszkedtek, ugyanis ezen a helyen mutatták be először a helybelieknek. A koros képeket 100 évvel később

Kemény Gyula

vette gondos kezei alá, a megviselt festmények és az őket körülölelő keretek 1986-ban restauráción estek át. A 23 karátos belga és francia aranyfüst-kényeztetésből a stukkóknak és a páholynak is jutott, máig ennek pompájában gyönyörködhetnek a színház szerelmesei.

Tekintse meg a Telin TV Szegedi Nemzeti Színházban készített videóját a festményekről!

http://www.youtube.com/watch?v=x8kDj3olNDg&feature=youtu.be

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.