/

Egykori Tisza Szálló-képek ékesítik a szegedi színház mennyezetét + VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

csillar02_gsIsmét elhoztunk önöknek egy régi-régi történetet a szegedi színház mennyezetéről. A pompás csillár után az azt körülölelő festmények is felfedték titkaikat.

Az Udvarmuzsika, a Rokokózenészek, a Gyermekmaskara és a Paraszt táncol című festmények fogják közre a Szegedi Nemzeti Színház grandiózus csillárját, azt a 128 esztendős 900 kg-os csoda világítótestet, amellyel már találkozhattak olvasóink a Telin TV magazinműsorában.

Kern Ármin 1886-ban vászonra álmodott festményei egykoron a Szegedi Tisza Szálló falain függeszkedtek, ugyanis ezen a helyen mutatták be először a helybelieknek. A koros képeket 100 évvel később Kemény Gyula vette gondos kezei alá, a megviselt festmények és az őket körülölelő keretek 1986-ban restauráción estek át. A 23 karátos belga és francia aranyfüst-kényeztetésből a stukkóknak és a páholynak is jutott, máig ennek pompájában gyönyörködhetnek a színház szerelmesei.

Tekintse meg a Telin TV Szegedi Nemzeti Színházban készített videóját a festményekről!

Előző sztori

Interliga: Interliga-bajnok a SZEOL U13

Következő sztori

Szegedi balett és opera a Kossuth Rádióban