Sport

Egy brazil püspök szerint a világbajnokságra túl sok pénzt pazaroltak el

Egy brazil püspök szerint a világbajnokságra túl sok pénzt pazaroltak el

2014. június 4., szerda
Egy brazil püspök szerint a világbajnokságra túl sok pénzt pazaroltak el
wc_brazil_vilagbajnoksag

Egy brazil püspök úgy véli, bár hazája esélyes a labdarúgó-világbajnokság megnyerésére, a világkupát követően kénytelenek lesznek szembenézni "a kegyetlen valósággal".

Az osztrák származású

Erwin Kräutler

, az amazóniai Xingu püspöke kijelentette: a dél-amerikai országra egy esetleges vb-győzelem után "hirtelen felébredés" várna. A világbajnokság szervezésére költött milliárdok után ráeszmélnek, hogy nincs pénz a szociális kiadásokra, az egészségügyre vagy az oktatásra - mondta a főpap, aki jelenleg ausztriai látogatásán tartózkodik. Kräutler szerint a világbajnokság alatt sok békés tüntetésre lehet számítani, amelyekkel a fiatalok arra hívják fel a figyelmet, hogy "milyen Brazília valódi arca". A Sir olasz katolikus hírügynökség beszámolója szerint a püspök rámutatott: "milliárdokat herdáltak el stadionok és létesítmények építésére, hogy megfeleljenek a FIFA előírásainak", de ezt a pénzt a brazil társadalomtól vették el, és a világbajnokság után ezeket az épületeket nem fogják kihasználni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.