Kultúra

Az utolsó simításokat végzik a szegedi fáraókiállításon

Az utolsó simításokat végzik a szegedi fáraókiállításon

2014. június 19., csütörtök
Az utolsó simításokat végzik a szegedi fáraókiállításon
farao01

Szinte teljesen elkészült a szegedi fáraókiállítás harmadik helyszíne a Móra Ferenc Múzeumban: az utolsó simításokat végzik a szakemberek, hogy minden készen álljon a megnyitóra és a szombati Múzeumok Éjszakájára.

A végéhez közelít A fáraók Egyiptoma című kiállítás harmadik helyszínének építése: a Móra Ferenc Múzeum vitrinjeibe behelyezték az ókori egyiptomi remekműveket, a falakra felkerültek a kézzel készült festmények, megérkeztek az egyiptomi szfinxek, valamint elkészült az egyiptomi templom homlokzatának másolata is. Az utolsó simításokat végzik a múzeum munkatársai a kiállítótermekben, hogy minden készen álljon a látogatók fogadására. A Fáraók Egyiptoma című kiállítás így válik teljessé a Múzeumok Éjszakáján: mindhárom kiállítóhely várja majd az érdeklődőket egészen december közepéig. A Móra-múzeum termeiben a vallással, a fáraókkal és a mindennapi élettel ismerkedhetnek meg a látogatók, ruhamásolatokba bújhatnak, egyiptomiként fényképezkedhetnek és piramist is építhetnek egy számítógépes alkalmazás segítségével. A kiállítás a nagyközönség számára a Múzeumok Éjszakáján nyitja meg kapuit: ezen a különleges estén kedvezményes jegyárakkal várja az érdeklődőket A fáraók Egyiptoma mindhárom helyszíne. Emellett egy rendkívüli előadással is készülnek: a „Mérlegen az élet” című halotti szertartás részesei lehetünk a Móra-parkban a múzeumi éjen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.