/

Állattartókat segítő állategészségügyi támogatásokat fizet ki az MVH

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az egyes állatbetegségek megelőzésének, illetve leküzdésének támogatására a baromfi ágazat esetében 22,7 millió forint, míg az egyéb állatfajok esetében 65,9 millió forint összegű támogatást folyósít a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) – közölte az MVH pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint így az állattartók támogatott állat-egészségügyi szolgáltatásokat vehetnek igénybe. A sertésfeldolgozást végző üzemek részére nyújtott de minimis – csekély összegű – támogatás keretében 125,3 millió forintot fizetnek ki. Az idevonatkozó rendelet alapján például gépekre, technológiai berendezésekre, feldolgozó eszközökre, illetve feldolgozott termék szállításra alkalmas hűtőtérrel rendelkező tehergépjárművek beszerzéséhez lehetett támogatást igényelni.

Folytatódik a méhész-gazdálkodókat segítő támogatások kifizetése is. A Magyar Méhészeti Nemzeti Program keretében a vándoroltatáshoz, mézkinyeréshez és léptároláshoz szükséges új eszközök beszerzésére illetve elméleti ismeretterjesztésre lehet pénzügyi segítséget kérni. Erre 84 méhész, illetve méhész egyesület részére 6,3 millió forint támogatást fizet ki az MVH.

Előző sztori

Az MSZMP reformereire emlékeztek Szegeden + FOTÓK

Következő sztori

Több vonalon, így Szeged felé is késnek a vonatok