Bulvár

Állatok az autóban - hogyan utazzunk kedvenceinkkel

Állatok az autóban - hogyan utazzunk kedvenceinkkel

2014. június 25., szerda
Állatok az autóban - hogyan utazzunk kedvenceinkkel
allatok-az-autoban

Nyaralás előtt áll, és szeretné kedvenceit maximális biztonságban tudni a pihenésre szánt idő alatt is? Gazdik nagy dilemmája, hogy megéri-e a kutyát, macskát magukkal vinni, vagy jobb nekik, ha a megszokott környezetben maradnak a gazda hiánya ellenére is. Természetesen elsődleges szempont, hogy rá tudja-e egyáltalán bízni valakire a szőrmókokat. Amennyiben ez nem megoldható, akkor biztosan utazni fognak a kedvencek is.

Ha a ragaszkodás vezérelné csupán a kutya, cica autóztatásakor, érdemes átgondolnia, hogy nem okoz-e ezzel túl nagy stresszt az állatnak. A

fressnapf.hu

is úgy véli, hogy az a megoldás bizonyul a legjobbnak, ami a kutya, cica érdekeit a leginkább szolgálja. Tartsa tehát mindig szem előtt, hogy mi a jó kedvencének. Minden állat egyénisége más, így az utazáshoz és változáshoz való viszonyuk is nagyon eltérő.

A kutya és az autózás

A kényelem és a biztonság a kutyus számára is fontosak. Szállítóbox használatával lehetséges, hogy azt a hátsó ülésen rögzítse a biztonsági övvel. Sok kutya hozzá van szokva az autózáshoz, számukra elegendő egy másik üléshuzatot, vagy egy plédet biztosítani, hogy ne hullajtsák szét szőrüket. Ha hosszabb utat tervez, mindenképpen iktasson be legalább kétóránként egy körülbelül 15 perces szünetet. Erre nem csak a közlekedés biztonsága érdekében van szükség, hanem azért is, hogy a kutyus is kinyújtóztassa kicsit magát. Az úti itató, vagy a szintén kedvelt AniOne önitató menet közben biztosítja, hogy az állat olthassa szomját, megálláskor pedig meg is etetheti kedvencét amennyiben nincs rosszul az autózástól. Felnőtt állatot elegendő a nap végén megetetni, de ha jól bírja az utazást, akkor megjutalmazhatjuk egy két falattal. Erre a célra vihetünk magunkkal például Premiere Dog MeatSandwich jutalomfalatokat. A konzerv tápokkal óvatosan kell bánni a nagy melegben, mert ezek hűtés nélkül könnyen megromlanak.

Cica a kocsiban

Ha a bársonytalpú kedvencek mellett döntött, akkor jól tudja, hogy kicsit több gond van velük utazás szempontjából, mint a kutyusokkal. A cicák a

Fressnapf

véleménye szerint is legkönnyebben szállítóbox segítségével utaztathatóak, de arról feltétlen gondoskodjon, hogy kényelmes helye legyen benne, és nehogy megüsse magát! Ehhez ideális lehet a Fit+FunWanda, cicáknak kialakított takaró. Hasonlóan a kutyákhoz, a macskáknak is szükségük van a pihenésre utazás közben, ám minden alkalommal, amikor kiveszi a boxból, tegyen rá hámot. Ez utóbbit dupla soros változatban gyártja a MoreForPets, kifejezetten azért, hogy a cica nehogy ki tudjon bújni belőle. A hám kényelmes a macskának, és elég biztosan is tartja apró testét. Helyezzen el rajta címtartót is a biztonság kedvéért és lehetőleg legyen mikrochippel is jelölve az állat. Az AniOne önitató, vagy valamelyik úti itató segíti, hogy a cica oltsa a szomját, a Fit+Fun cicasnack pedig remek csemege a doromboló kedvenc számára.

Bolhamentesség minden kedvencnek!

Mivel kedvence nagy valószínűséggel sokat lesz a szabadban, így nem mehet el a bolhák és a kullancsok kérdése mellett. Az élősködők betegséget is okozhatnak kedvencének, ezért az oltások mellett javasolt gondoskodnia arról, hogy védve legyen az ilyen támadásokkal szemben is. A FrontlineCombo cseppek gyorsan védettséget biztosítanak, már a kezelést követő 24 óra múlva, de szintén jó választás lehet a Kiltix kullancs-, és bolhairtó nyakörv, ami többféle méretben megtalálható az üzletek polcain. A FrontlineCombo biztonságosan alkalmazható kutyák és macskák esetében is, míg a Kiltix csak kutyáknál használható. (X)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.