Közélet

A magyarok többsége támogatja a paksi atomerőmű bővítését

A magyarok többsége támogatja a paksi atomerőmű bővítését

2014. június 18., szerda
A magyarok többsége támogatja a paksi atomerőmű bővítését

Az MVM csoport legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a magyar állampolgárok többsége támogatja a paksi atomerőmű bővítését.

Az MTI-hez szerdán eljuttatott közlemény szerint a kutatási eredmények évek óta a bővítést pártolók többségét mutatják ki. A TNS Hoffmann az MVM csoport számára április 30-a és május 14-e között, 1004 fős, a 15 évesnél idősebb lakosságra reprezentatív minta személyes megkérdezésével végzett közvélemény-kutatása szerint leginkább a villamos-energia árának meg-fizethető szinten tartását és az ország energiafüggőségének csökkenését tartják a megkérdezettek a paksi atomerőmű bővítése előnyének. A kutatás azt is kiemeli, hogy az új atomerőművi blokkok létesítése kedvezően hat a szén-dioxid kibocsátás mentes energiatermelésre és gazdaságélénkítő hatása is jelentős. A túlnyomó többség ugyanakkor nem támogatná a paksi atomerőmű esetleges magánkézbe adását. A lakosság 74 százaléka ért egyet azzal, hogy Magyarországon működik atomerőmű. A legutolsó felmérés alapján a paksi atomerőmű bővítését a magyar lakosság 58 százaléka kifejezetten támogatja - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.