Vízilabda: Yvette közbeszólt, szombaton lehet bronzérmes a Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

diapolo_honved_mj-23

Péntek délután helyett szombaton 17 órától rendezik a vízilabda OB I bronzcsatájának mindent eldöntő harmadik meccsét.

A párbaj első meccsét 7-6-ra nyerte Szegeden Vincze Balázs alakulata, amely a harmadik negyed elején még 6-1-re ment, innen támadt fel a Honvéd, igaz, ebben Aljosa Kunac csere nélküli négyperces kiállítása is szerepet játszott. A szerdai, Kőér utcai második meccsen szintén vezetett már jócskán a Szeged – a harmadik negyed elején 7-4-re -, amikor Tóth Márton kipontozódása után elfogyott a tudomány: sorra jöttek a hazai gólok, s bántóan simán, 13-8-ra, azaz egy 9-1-es etappal fordítva nyert a Honvéd, s egyenlített a bronzcsatában. Úgy tűnik, a harmadik negyed közepe a kritikus időpont a kulcsemberei közül többet is nélkülöző szegedi egységnek, amelynek több tagja szombaton csobban utoljára vízbe szegedi sapkát húzva, hiszen Nagy Viktor és Tóth Márton valószínű távozása mellett Vincze Balázs vezetőedző is ezen a találkozón búcsúzik a szegedi közönségtől. A vendégeknél is távozik egy klasszis kapus: Gergely Istvánnak is ez lesz a hattyúdala, akárcsak a mezőnyjátékosok közül Mátyás Zoltánnak.

A Diapolo-Szeged VE – Racionet Honvéd csatát eredetileg péntek délután rendezték volna, ám a Szegedet sem kímélő ítéletidő, az Yvette névre keresztelt ciklon miatt szombat 17 órára halasztották a döntő összecsapást.

Előző sztori

Labdarúgás: Algyőre száműzte az eső a Volán – Kinizsi derbit

Következő sztori

Melyik kapus lesz a Tippbajnok? – 27. forduló