Vízilabda: hazai vízben behúzta a bronzérmet a Szeged + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeged_honved_mj 023

Végig magabiztos teljesítményt nyújtva, főként az első negyedben mutatott játékával megérdemelten nyert a Szeged a Honvéd ellen, és gyűjtötte be ezáltal a bronzérmet riválisa elől.

Villámrajtot vett Vincze Balázs legénysége, miután Molnár Tamás, Kiss Csaba, Hegedűs Gábor és Tóth Márton találataival már a 7. percben 4-0-ás állást mutatott az eredményjelző. Bár ezt követően Koji Takei révén szépíteni tudott a Honvéd, a második felvonás eleje ismét a Szeged fölényét hozta. Tóth és Hegedűs is második gólját jegyezte, így a párharc első mérkőzésén történtekhez hasonlóan ismét 6-1-re húzott el a Tisza-parti együttes. Ugyanakkor a fővárosiak is ismerték az akkori menetrendet, és annak megfelelően ez alkalommal is elkezdték a gyors felzárkózást. Mátyás Zoltán bombája után Boros Tamás közeli kísérlete is megtalálta az utat az egyébként kiváló napot kifogó Nagy Viktor a hálójáig, így Kiss Gergely szünet utáni klasszis ejtése kettőre olvasztotta a differenciát. (6-4) Sőt, a két Kiss, Csaba és Gergely gólváltását követően Kovács Péter is eredményes tudott lenni, és úgy tűnt, a vendégek megfogták a szegedi alakulatot. (7-6) Kiss Csaba azonban a legjobbkor villant: váratlanul és egészen távolról vágott Gergely István kapujába svédcsavarral egy hatalmas dugót. (8-6) Ettől láthatóan új erőre kaptak Hegedűsék, akik további két találattal komoly előnyre tettek szert az utolsó negyed előtt. (10-6) A záró 8 perc nagy változásokat aztán már nem hozott, így a Diapolo-Szeged VE játékosainak nyakába került a bronzérem.

Férfi vízilabda OB I, rájátszás a 3. helyért, 3. mérkőzés:

Diapolo-Szeged VE – Racionet Honvéd 11-7 (4-1, 2-2, 4-3, 1-1)
Szeged, újszegedi sportuszoda, 400 néző. Vezette: Székely Balázs, Fodor Rajmund.
Szeged: Nagy – Kiss Cs. 3/1, Vincze M., Jansik, Molnár T. 1, Hegedüs 3/1, Seman. Csere: Molnár D. (kapus), Decker, Török, Zsigri, Lakatos, Kunac, Tóth M. 4/1. Vezetőedző: Vincze Balázs.
Honvéd: Gergely – Kovács 1, Takei 1, Fülöp, Kiss G. 2, Szőke, Steinmetz. Csere: György (kapus), Csacsovszky 1, Mátyás 1, Boros 1, Illés, Simon, Tóth B. Vezetőedző: Vad Lajos.
Emberelőny: 6/0, ill. 8/3.
Ötméteres: 3/3, ill. 1/0.
Kipontozódott: Illés.

Vincze Balázs: “Ha csak a mai mérkőzést vesszük figyelembe, akkor elmondható, csodálatos teljesítményt nyújtottak a játékosok. Mindemellett döntős reményekkel kezdtük el a szezont, de két fontos játékosunk a rájátszás kezdete előtt kidőlt a sorból. Később csak nőtt a hiányzóink száma, sérülés, illetve eltiltások okán. Így, ha azt mondom, hogy úgy sikerült elérnünk ezt a bronzérmet, hogy a Honvéd elleni párharcban négy, illetve ma már öt meghatározó emberünk nem tudott a segítségünkre lenni, akkor a Szegeddel nyert három bronzérmem közül ez a mostani a legértékesebb, és majdhogynem egy arannyal ér fel.”

no images were found

Online közvetítésünk:

VÉGE

IV. negyed 11-7 (4-1, 2-2, 4-3, 1-1)

32′ Okosan kijátssza idejét a Szeged, ezt a bronzot már nem lehet tőlük elvenni! Vad Lajos mindenesetre időt kér. Takei eladja a labdát, 30 másodperccel a vége előtt megúsznak a hazaiak. Zeng a nézőtérről a “Szép volt fiúk!”. 20 szekundum hátra, amikor Vincze Balázs még kikér egy időt. Molnár Tamás dobása zárja a meccset, itt a vége! A 2013/14-es szezonban bronzérmes a Diapolo-Szeged VE csapata!

31′ GÓÓÓL! Jansik küzd hatalmasat a labdáért a kapu előtt, majd a tiszta helyzetben lévő Tóth elé tálal, aki közelről már nem hibáz! 11-6! Török üt oda Takeinek, kiküldik a sporik. Az emberelőnyt Csacsovszky használja ki. 11-7.

30′ Tóth Márton vállalja el távolról, Gergelynek ez csemege. A másik kapunál Kiss Csabát szórják ki Kovácsról, de a vétkes nem tudja kihasználni a Kiss Gergely beadása utáni ziccert, Nagy Viktor parádézik!!!

29′ Újabb eladott labda, Vinczét ráadásul ki is szórják… Kiss bombáz a fórból, de ez is Nagyé!!!

28′ Steintmetz maradt egyedül a rövidnél, de Nagy ismét hatalmas bravúrral hárít! Labdát veszít a Szeged. Takei lő életerős kapufát, a visszapattanó labda Deckert kólintja fejen.

27′ Takei lepné meg Nagy Viktort, oda sem néz, miközben lő, de a hazai kapust ezzel nem lehet megetetni! Hegedűs centerezne Jansikhoz, de nem jó.

26′ Szőke lövését Decker tolja a keresztléc fölé. Elfogy a Szeged ideje, nincs lövési kísérlet.

25′ Szőke bizonyult ezúttal gyorsabbnak, majd övé is az első lövés, de Nagy hárítja. Hegedűst szereli a túloldalon Kiss Gergely.

III. negyed 10-6 (4-1, 2-2, 4-3)

24′ Szegedi labdavesztés után ismét a Honvéd rohamozhat, de Boros elpasszolja magát! 15 másodperc van vissza, amikor a hazai kispad időt kér. Nem jutnak már lövéshez Decker Ádámék.

no images were found

23′ Illés pontozódik ki Hegedűssel szemben, Tóth Márton jöhet ötméteressel. GÓL! Ez is bent van! 10-6! Boros lövi ki éles szögből a hosszút dudaszó közben, a bírók nem is adják meg.

22′ Illés faultolja Tóth Mártont. Második személyije, ráadásul Hegedűs büntetőt dobhat. GÓÓÓL!!! Bevágja! 9-6! Takei, Illés és Kiss passzolgat hosszan háromszögben, előbbi lő végül, de Jansik blokkol.

21′ GÓL!!! DE MICSODA GÓÓÓL?! Kiss Csaba Boros mellől svédcsavarral bombáz hihetetlenül messziről a kapuba! 8-6! Takei centerbe, Kovács húzná a hosszúra, de pontatlan.

20′ Steintmetz is kénytelen kiúszni a sporik döntése értelmében, de egy mezőnybeli fault miatt a Honvédnál a labda. Kiss balja villan, kapufa. Gól… Kovács már nem kegyelmez, 7-6.

19′ Labdavesztések mindkét oldalon, miközben felhördül a Honvéd tábora, mondván, Borost az orrán keresztül választották el a labdától. De GÓL!!! Kiss Csabát ez mind nem érdekli, gyönyörűen bombáz a rövidbe. 7-4! Gól… De még mekkora! Kiss rakétáz embertelen erővel a jobb felsőbe, Nagy Viktor ezúttal is tehetetlen. 7-5. Seman szabálytalankodik, kiküldik, Kiss Gergely büntetőzhet, de Nagy kifog rajta!!!

18′ Gyorsan el is vesztik a hazaiak, majd Kiss Gergely csillogtatja meg klasszisát, gyönyörűen ejt a hosszú felsőbe. 6-4.

17′ Harmadjára már a Szegedé a ráúszás! Hegedűs húz szélről a rövidre, de Gergely odaér. Boros bonyolódik bele a fővárosiak akciójába, Seman szerez tőle labdát.

II. negyed 6-3 (4-1, 2-2)

16′ Ej, a kutya fáját! Kiss Csaba pattint a vízre, de a keresztlécről kijön a lökete. A túloldalon Semant állítják ki Mátyásról, Vad Lajos azonnal jelzi is, hogy időt szeretne kérni. Gól… Kiss Gergely lóbál, de végül Boroshoz továbbít, aki aztán kilövi a jobb alsót. 6-3. Másra már nincs is idő, szünet.

no images were found

15′ Gól… Mátyás irgalmatlanul messziről válaszol. 6-2. Szegedi labdavesztés után Hegedűs blokkolja Illés közeli bombáját!

14′ GÓL! Decker gyűjt be egy elvesztettnek hitt labdát, Hegedűshöz továbbít, aki kilövi a hosszú felsőt! 6-1!

13′ Decker nem bír a túlerővel, labdát veszít, majd ugyanezt teszi a másik kapunál Fülöp – éppen Decker Ádám szerezte vissza a játékszert. Fülöp rángatta meg Tóth Mártont, ez is kiállítás. Vincze Balázs időt kér. Molnár unja meg a passzolgatást, de Gergely védi a lövést.

12′ GÓL! Tóth Márton középről! 5-1! Mátyás nézi meg a centert egy passzal, Kiss Csaba lefüleli.

11′ Fülöp emelkedik, majd kis híján eltöri a keresztlécet. Deckert kiküldik. Kiss keresné a hosszún Kovácsot, de túl magas, oda a Honvéd-fór.

10′ Kiss centerezik, Kovács eltűnik a védők szorításában, nincs sípszó. Decker tadása pontatlan, ismét támadhatnak a fővárosiak.

9′ Tóth Márton ért oda hamarabb, mégis Fülöp hozta el. Decker blokkolja Kovács közeli kísérletét.

I. negyed 4-1

8′ Gól… Hosszú labdajáratás végén Illés labdájából Takei szépít. 4-1. 23 másodperccel a vége előtt Zsigri simogatja meg a keresztlécet. Időt kérnek a vendégek. Itt a negyed vége, Tóth Márton blokkolt még egy hatalmasat Mátyás löketénél.

7′ GÓL! Közel a támadóidő vége, Tóth Mártonnak kell lőnie, de milyen jól teszi! 4-0!

6′ Molnár centerbe, Tóth továbbítana, de pontatlan, majd a túloldalon megint Nagy véd hatalmasat. GÓL! Hegedűst ketten rángatják, de nem tudják megállítani! 3-0!

5′ Steinmetz centerezése megint rossz, majd Tóth Márton harcol ki büntetőt. GÓL! Kiss Csaba bevágta! 2-0! Fülöp bombáz, de Nagy Viktornak ez sem okoz gondot.

no images were found

4′ Elsül Kiss balosa, de Nagy még leér a sarokra! GÓL! Molnár Tamás talál be! 1-0!

3′ Kovácsot kiküldik a sporik, de Jansik éles szögből elindított lövését fogja Gergely.

2′ Kovács lövése marad ki, majd Seman ellen fújnak a sporik. Steintmetz centerezne, de elveszik a védők.

1′ Szőke simán elhozta a labdát a Honvédnak. Kovács pattint a vízre középről, Nagy fogja. Seman ziccerben középütt, Gergely véd bravúrosan.

16.55: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a bemutatást követően az imént csobbantak a vízbe. Hamarosan kezdünk!

A találkozó 17 órakor kezdődik.

Talán utoljára együtt a nagy szegedi csapat. Ma kell megszerezni a bronzérmet! A hírek szerint nyáron távozik Vincze Balázs vezetőedző (OSC), a játékosok közül Juhász Zsolt (OSC), Nagy Viktor, Tóth Márton (mindkettő Szolnok) Szivós Márton (Eger), Molnár Tamás pedig befejezi játékos-pályafutását, ő lesz a klub szakmai igazgatója és ügyvezetője.

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk itt olvasható.

Előző sztori

Lovas Ildikó regényéből készül előadás Szabadkán

Következő sztori

Csillagsétákat szerveznek a magyarországi nemzeti parkok