Vízilabda: kiütésnek indult, szoros győzelem lett + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

diapolo_honved_mj-23

A harmadik negyed közepéig úgy tűnt, kiütéses győzelmet arat a Diapolo-Szeged a Honvéd elleni bronzcsatában, de aztán igencsak szoros lett a vége.

A bronzcsata első negyedében a tartalékos Szeged Hegedüs Gábor büntetőjével szerezte meg a vezetést, s góljai számát tovább is növelhette volna a Vincze-alakulat a Honvéddal szemben, amennyiben a sorra kapott emberelőnyöket gólra váltja a csapat. Ez nem történt meg, így sovány, 1-0-s előnnyel következett a második játékrész. Ez már parádésra sikerült, az ismét nyitott újszegedi sportuszodában, verőfényes napsütésben szurkoló nézők legnagyobb örömére: az első negyed kihagyott emberelőnyeit most sorra váltotta gólra a hazai gárda, Aljosa Kunac és Molnár Tamás növelték 3-0-ra az előnyt, majd Illés Sándor szépítő büntetője után Decker Ádám talált be akcióból, amit Lukas Seman újabb fórgóllal fejelt meg a nagyszünetre (5-1).

A harmadik negyedben fokozódni látszott a kiütés, amikor Kiss Csaba balosa szerzett szépségdíjas találatot, ám gyorsan zárkózni kezdett a Honvéd: Fülöp Bence előbb megszerezte az első fővárosi emberelőnyös gólt, majd fél percre rá akcióból is bevette Nagy Viktor kapuját (6-3). Sőt! Kunac végleges kiszórásával négy perces, csere nélküli büntetéssel sújtották a játékvezetők, az ilyenkor járó ötméterest pedig Kiss Gergely vágta be – máris két gólra jött fel a 2000-es évek elejének sztárklubja a harmadik negyed végén (6-4). Az eleve emberhátrányban játszó Szegedet Tóth Márton kiállításával kettős hátrányba hozták a játékvezetők a negyedik negyed elején, ám ezt a vendégek nem tudták kihasználni, ám rövidesen Steinmetz Barnabás góljával 6-5-re jöttek fel. Nem sokkal azelőtt, hogy kiegészült volna a Szeged, újabb kiállítás sújtotta a hazaiakat, mintegy 10 másodpercig ismét kettős fórban támadhatott a Honvéd, ám nem sikerült kiegyenlíteni, míg egy perccel később a korábban ziccert is hibázó Jansik Szilárd magabiztosan váltott gólra egy immár szegedi emberfórt (7-5). A hajrában még Molnár Tamás kiállítása után Kovács Péter lőtt újabb gólt, ám egyenlítésre már nem volt ideje a Honvédnak, így az egyik fél két győzelméig tartó párharc első csatáját 7-6-ra a Szeged nyerte.

Folytatás szerdán 14 órakor a Kőér utcából.

Férfi vízilabda OB I, rájátszás a 3. helyért, 1. mérkőzés:

Diapolo-Szeged VE – Racionet Honvéd 7-6 (1-0, 4-1, 1-3, 1-2)
Szeged, újszegedi sportuszoda, 300 néző. Vezette: Csizmadia Zsolt, Fekete Balázs.
Szeged: NAGY V. – Jansik 1, Kunac 1, Kiss Cs. 1, Vincze M., Seman 1, HEGEDÜS 1/1. Csere: DECKER 1, Molnár T. 1, Tóth M., Zsigri. Vezetőedző: Vincze Balázs.
Honvéd: GERGELY – Mátyás, Szőke, Takei, Kovács 1, Kiss G. 1/1, FÜLÖP 2. Csere: Illés 1/1, Steinmetz B. 1, Tóth B., Csacsovszky, Simon R. Vezetőedző: Vad Lajos.
Emberelőny: 9/4 ill. 6/4.
Kettős emberelőny: -, ill 2/-.
Ötméteres: 1/1, ill. 3/2.
Kipontozódott: Kunac (4 perc, csere nélkül végleg), ill. Illés.
Az egyik fél két győzelméig tartó párharcban 1-0-ra vezet a Szeged.

no images were found

Előző sztori

Labdarúgás: a szombati megyei eredmények + TABELLÁK

Következő sztori

Labdarúgás: kiharcolta az újabb diadalt a Szeged-Grosics