Választási szövetségre lépett a Tisza Lajos Közéleti Egyesület és a CVU

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

valasztasi_egyuttmumodes02_gs

Az elmúlt évtizedben Szeged nem tudott élni a benne rejlő potenciállal, ezen változtatna a Tisza Lajos Közéleti Egyesület és a Civil Városi Unió. A két szervezet már az októberi választásokra készülve, a város jövője érdekében kötött szövetséget.

Közös polgármesterjelöltben gondolkoznak és mind a húsz egyéni választókerületben indít jelöltet a Civil Városi Unió Egyesület (CVU) a Tisza Lajos Közéleti Egyesület. A választási együttműködést bejelentő sajtótájékoztatón Német Ferenc elmondta, tapasztalataik szerint Szegednek hosszú évek óta nincs például gazdaságfejlesztési stratégiája, az uniós pályázatok alapján, ötletek mentén gondolkodnak, amin mindenképpen változtatni kell. A CVU titkára, Beck Gábor hozzátette, reméli, hogy tovább fog bővülni választási szövetségük, minden Szegedért ténylegesen tenni akaró szervezetet és pártot egyaránt várnak. A tárgyalások jelenleg is zajlanak, de Beck Gábor szerint a polgármesterjelölt személyéről még korai lenne beszélni.

A négy éve alapított CVU titkára, Beck Gábor elmondta, azzal a céllal jöttek létre, hogy a várost érintő kérdésekről hiteles, számadatokon alapuló tájékoztatást kapjanak, ehhez készítettek elemzéseket. Eleinte baráti közösségként működött a Tisza Lajos Közéleti Egyesület, melynek elnöke, Német Ferenc arról tájékoztatott, hogy Szeged lehetőségeiről nemcsak eszmecseréket tartottak, hanem innovációs és gazdaságfejlesztési stratégiát is készítettek.

A Széchenyi téren tartott sajtótájékoztatón elhangzott, programjukat „házon belül” már ismertették, jelenleg annak vitája és kiegészítése zajlik, június elején várható, hogy nyilvánosságra hozzák.

Előző sztori

Semjén: kiemelt cél a családi vállalkozások támogatása

Következő sztori

Ünnep az egyetemalapító mellszobránál