Közélet

Választási szövetségre lépett a Tisza Lajos Közéleti Egyesület és a CVU

Választási szövetségre lépett a Tisza Lajos Közéleti Egyesület és a CVU

2014. május 9., péntek
Választási szövetségre lépett a Tisza Lajos Közéleti Egyesület és a CVU
valasztasi_egyuttmumodes02_gs

Az elmúlt évtizedben Szeged nem tudott élni a benne rejlő potenciállal, ezen változtatna a Tisza Lajos Közéleti Egyesület és a Civil Városi Unió. A két szervezet már az októberi választásokra készülve, a város jövője érdekében kötött szövetséget.

Közös polgármesterjelöltben gondolkoznak és mind a húsz egyéni választókerületben indít jelöltet a Civil Városi Unió Egyesület (CVU) a Tisza Lajos Közéleti Egyesület. A választási együttműködést bejelentő sajtótájékoztatón

Német Ferenc

elmondta, tapasztalataik szerint Szegednek hosszú évek óta nincs például gazdaságfejlesztési stratégiája, az uniós pályázatok alapján, ötletek mentén gondolkodnak, amin mindenképpen változtatni kell. A CVU titkára,

Beck Gá

bor hozzátette, reméli, hogy tovább fog bővülni választási szövetségük, minden Szegedért ténylegesen tenni akaró szervezetet és pártot egyaránt várnak. A tárgyalások jelenleg is zajlanak, de Beck Gábor szerint a polgármesterjelölt személyéről még korai lenne beszélni. A négy éve alapított CVU titkára, Beck Gábor elmondta, azzal a céllal jöttek létre, hogy a várost érintő kérdésekről hiteles, számadatokon alapuló tájékoztatást kapjanak, ehhez készítettek elemzéseket. Eleinte baráti közösségként működött a Tisza Lajos Közéleti Egyesület, melynek elnöke, Német Ferenc arról tájékoztatott, hogy Szeged lehetőségeiről nemcsak eszmecseréket tartottak, hanem innovációs és gazdaságfejlesztési stratégiát is készítettek. A Széchenyi téren tartott sajtótájékoztatón elhangzott, programjukat „házon belül” már ismertették, jelenleg annak vitája és kiegészítése zajlik, június elején várható, hogy nyilvánosságra hozzák.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.