Több tucat határsértő és egy embercsempész került rendőrkézre

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Polgárőrök, a lakosság és a stabil hőkamera is segítette a rendőrök munkáját Csongrád megye déli határszakaszán.

Az elmúlt 24 órában 7 esetben 31 illegális migránst fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség egyenruhásai Ásotthalom, Mórahalom és Röszke térségében. A határsértők kongói, kameluni, afgán, koszovói és szír állampolgárok voltak, akik nem tudták igazolni személyazonosságukat, sem az ország területén való jogszerű tartózkodásukat, ezért idegenrendészeti eljárás indult ellenük.

A stabil hőkamera kezelője jelezte az egyenruhásoknak 2014. május 26-án 21 óra körüli időben, hogy egy 4 fős csoport mozgását látja Röszke külterületén a Dugonyi út és a vasút kereszteződésében. A rendőrök a 4 férfi igazoltatás során megállapították, hogy közülük 3 fő koszovói állampolgár, akik illegálisan lépték át a határt, kísérőjük pedig egy szerbiai férfi, aki segítséget nyújtott a határsértőknek.

Az illegális migránsok ellen idegenrendészeti eljárás, míg a szerbiai férfi ellen embercsempészés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Előző sztori

Nyerjen jegyet a szegedi ketrecharc-MMA gálára!

Következő sztori

Csoportosan verték diáktársukat a szegedi iskolás lányok