Sport

Tenisz: örmény és liechtensteini csoportellenfél Szegeden

Tenisz: örmény és liechtensteini csoportellenfél Szegeden

2014. május 6., kedd
Tenisz: örmény és liechtensteini csoportellenfél Szegeden
tenisz_gs

A házigazda magyar teniszválogatott az örményekkel és a liechtensteiniekkel találkozik a csoportküzdelmek során a Davis Kupa euro-afrikai zóna III-as csoportjának tornáján, melyre szerdától szombatig kerül sor Szegeden.

A keddi sorsoláson az is eldőlt, hogy Hornok Miklós kapitány együttese szerdán 11 órakor kezd Örményország ellen, Liechtenstein pedig csütörtökön vagy pénteken következik. "Nagy kő esett le szívünkről, hogy elkerültük a volt top 100-as játékossal is rendelkező törököket. Anélkül, hogy terhet akarnék rakni ennek a fiatal csapatnak a vállára, a papírformát hozni kell, azaz csoportelsőként akarunk továbbjutni a szombati rájátszásba" - nyilatkozta az MTI-nek a kapitány.

Hornok Miklós

hozzátette, remek a hangulat a válogatottban, az első számú hazai játékos

Fucsovics Márton

lesz, a további felállásról azonban később dönt. A magyar csapatban Fucsovics mellett

Madarász Gergelyt, Filipenko Viktort

és

Gödry Leventét

nevezték, közülük Madarász az egyetlen, aki még sosem játszott a Davis Kupában. A 12 csapatos mezőnyben öt olyan válogatott van - az albán, az izlandi, a liechtenstei, a máltai és San Marinó-i -, melyben egy ATP-ranglistás játékos sem szerepel. Montenegrónak és Örményországnak is csak egy van (top 1000-en kívüliek), kettő vagy három ATP-ssel egy-egy, négy ATP-ssel pedig három ország - köztük Magyarország - rendelkezik. A III-as csoportból két csapat jut fel a II-es csoportba. A szegedi Gellért Szabadidőközpontban - amely 2004-ben a Szerbia elleni párharcnak is otthont adott - Magyarországé mellett Macedónia, Grúzia, Montenegró, San Marino, Málta, Törökország, Liechtenstein, Izland, Örményország, Albánia és Észtország válogatottja lép pályára. A csapatok szerdától péntekig körmérkőzéseket vívnak, majd szombaton a négy csoportgyőztes rájátszással dönt a két feljutó helyről, a többiek helyosztókat játszanak. A magyarok a tavaly áprilisi osztályozón 4-1-re kikaptak Luxemburgtól a budapesti Elektromos Csarnokban, így tíz év után kiestek a II-es csoportból.

A szegedi Davis Kupa-torna csoportjai:

A csoport:

MAGYARORSZÁG, Örményország, Liechtenstein

B csoport:

Macedónia, Málta, Albánia

C csoport:

Grúzia, Montenegró, Izland

D csoport:

Észtország, Törökország, San Marino

A válogatottak kerete:

MAGYARORSZÁG: Fucsovics Márton (184. a világranglistán), Madarasz Gergely (712.), Filipenko Viktor (844.), Gödry Levente (1036.) Albánia: Flavio Dece, Rei Pelushi, Genajd Shypheja, Arber Sulstarova Örményország: Mikajel Avetiszjan (814. a világranglistán), Szedrak Hacsatrjan, Asot Gevorgian, Hacsatur Hacsatrjan Észtország: Jürgen Zopp (332.), Vladimir Ivanov (562.), Mikk Irdoja, Kenneth Raisma Grúzia: Nikoloz Baszilasvili (313.), Alekszandr Metreveli (864.), Giorgi Javahisvili (1345.), George Civadze (1480.) Izland: Rafn Kumar Bonifacius, Raj Kumar Bonifacius, Vladimir Ristic, Magnus Gunnarsson Liechtenstein: Vital Leuch, Robin Forster, Timo Kranz, Christian Meier Macedónia: Dimitar Grabul (512.), Tomislav Jotovski (766.), Shendrit Deari (1138.), Predrag Rusevski Málta: Bernard Cassar Torreggiani, Matthew Asciak, Denzil Agius, Bradley Callus Montenegró: Lubomir Celebic (1263.), Igor Saveljic, Pavle Rogan, Ivan Saveljic San Marino: Marco De Rossi, Domenico Vicini, Diego Zonzini, Giacomo Zonzini Törökország: Marsel Ilhan (157.), Umud Baris Erguden (673.), Ziya Tuna Altuna (683.), Anil Yuksel (1112.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.