Közélet

Szegedi DK: Botka Lászlóval szemben nem állítunk jelöltet

Szegedi DK: Botka Lászlóval szemben nem állítunk jelöltet

2014. május 27., kedd
Szegedi DK: Botka Lászlóval szemben nem állítunk jelöltet
dk_sajttaj03_gs

Bizakodóan tekint az önkormányzati választások elé a Demokratikus Koalíció szegedi szervezete. Nagy-Huszein Tibor országos elnökségi tag szerint ugyan a párt Szegeden is megkerülhetetlen erővé vált, mégis az együttműködésben látják a jövőt.

Az április 6-i után egy sokkal bizakodóbb hangvételű taggyűlést tartott a HBH bajor sörözőben a Demokratikus Koalíció szegedi szervezete.

Nagy-Huszein Tibor

országos elnökségi tag és

Binszki József

szegedi elnök a taggyűlést megelőző sajtótájékoztatón elmondta: nagy fordulópont volt a DK számára a május 25-i EP-választás, hiszen vasárnap szavazhattak először a baloldali összefogás pártjaira külön-külön is. Az eredmény még a legpozitívabb jövendölésüket is túlszárnyalta, egyúttal bizonyította: pártjuk megkerülhetetlen erő lett Szegeden is. Binszki József szerint fontos eredmény, hogy még úgy is sikerült az országos átlagot teljesíteniük Szegeden, hogy az MSZP itt jóval az átlag feletti teljesítményt nyújtotta. "Csongrád megyében Sándorfalvát követően Szegeden érte el a legmagasabb eredményt a DK. Mi az összefogásban gondolkodunk itt is, nem önös érdekek irányítanak. A három baloldali párt pedig egy hajszállal ugyan, de erősebbnek bizonyult a Fidesznél, azon fogunk dolgozni, hogy ez az önkormányzati választások eredményein is tükröződjön" - mondta el a DK szegedi elnöke.

dk_sajttaj02_gs

"Szomorúan vettük tudomásul, hogy a vasárnapi minden idők legalacsonyabb részvételű szavazása volt Magyarországnak. Az EP-választás azonban több pozitív meglepetéssel is szolgált, ami talán az egész demokratikus ellenzék oldaláról jó hír. Budapesten a legerősebb ellenzéki párt lett a DK, jelentősen megelőzve a Jobbikot is. Mindezzel együtt azonban a DK mégsem Budapesti párt, hiszen vidéken is igen szép eredményeket értünk el: nincsen olyan kistérség az országban, ahol a Demokratikus Koalíció ne érte volna el az öt százalékos küszöböt, emellett megyénként, összesítésben meghaladtuk a 6,5 százalékot. Olyan hagyományosan jobboldali falvakban is elértük ezt az eredményt, mint például Balástya." - mondta el a sajtótájékoztatón Nagy-Huszein Tibor. Hozzátette továbbá: ugyan a szorgos munkának köszönhetően rengeteg emberhez eljutott a párt, mégis sokan vannak még, akik Gyurcsány Ferencet az MSZP-vel kötik össze, így a szocialistákra szavaztak vasárnap. Tudatosítani kell az emberekben, hogy ez már egy külön működő párt, bár hasonló célokkal - tette hozzá. Jó jel a Jobbik visszaesése, az viszont nem, hogy a Fidesz-rendszer működik, egyelőre stabilnak tűnik - elemzett Nagy-Huszein Tibor. "Egy héttel a választások előtt

Botka László

azt mondta: Szegeden nem erős a DK. Bebizonyosodott, hogy ez nem igaz" - mondta el a politikus, de hozzátette: nem riválisként tekintenek a szegedi szocialistákra. "Semmi konkrétumot nem tudunk még az önkormányzati választásokról, de az biztos: ha Botka László újraindul polgármesterként, vele szemben nem indítunk jelöltet, mert azt nem fogjuk magunkra vállalni, hogy emiatt veszítsen el a baloldal egy várost" - ígérte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.