Közélet

Nem érkezett ajánlat a Malév vagyontárgyaira

Nem érkezett ajánlat a Malév vagyontárgyaira

2014. május 14., szerda
Nem érkezett ajánlat a Malév vagyontárgyaira

Nem érkezett egyetlen ajánlat sem a felszámolás alatt álló Malév április 10-én meghirdetett vagyontárgyaira - közölte szerdán a nemzeti légitársaság felszámolója, a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Zrt. (NRN) az MTI megkeresésére.

A határidő május 10-én járt le, az eszközöket legközelebb várhatóan május 22-én hirdetik meg. A felszámoló legutóbb egyben, egy pályázatban hirdette meg a vagyonelemeket, így a balatonlellei üdülőt és az abban lévő eszközöket, a Külügyminisztériummal szemben fennálló 87,4 milliós követelést, a csaknem 15 ezer órát repült Bombardier gépet, valamint két másik gép katalogizált alkatrészeit. A lellei üdülőért 323 millió, a benne lévő tárgyakért 6,4 millió, a repülőgépért és az alkatrészekért összesen 1 millió 750 ezer dollárt ( mintegy 390 millió forintot) kér a felszámoló. A felszámoló a ferihegyi repülőtéren tárolt gépet legutóbb tizenegyedszer hirdette meg sikertelenül, korábban még 3,6 millió dolláros (817 millió forintos) áron akarták értékesíteni. A Malév 2012. február 3-án állt le 66 év működés után, felszámolásának határidejét a bíróság legutóbb az idén hosszabbította meg június végéig. Az NRN március végén azt közölte az MTI-vel, hogy a folyamatban lévő bírósági eljárások és a Bombardier eladásának nehézségei is hátráltathatják a Malév felszámolását, így a tervezett június 30-i határidőre nem biztos, hogy befejeződhet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.