Sport

Labdarúgás: visszavágott az Üllés a Bordánynak + FOTÓK

Labdarúgás: visszavágott az Üllés a Bordánynak + FOTÓK

2014. május 18., vasárnap
Labdarúgás: visszavágott az Üllés a Bordánynak + FOTÓK
ulles_bordanyBC5K6658_19_gs

Ötszáz néző előtt remek hangulatban zajlott a homokháti rangadó, melyet a hazaiak hátrányból fordítva tudtak megnyerni.

Üllés, 500 néző
2014. május 18., 17.00
Üllés ISE
Bordány SK
A meccs véget ért.
játékvezető: Kőhalmi Attila • asszisztens: Somodi Gábor, Kószó Csaba
3
-
1

Labdarúgó megyei II. osztály 26. forduló:

Üllés ISE - Bordány SK 3-1 (0-1).

Üllés, 500 néző, vezette: Kőhalmi Attila (Somodi Gábor, Kószó Csaba).

Üllés:

Bazsó J. - Bazsó F., Gyuris Zs., Gyuris M. (Cseh 46'), Kormos A., Kiss M., Kasza, Lippai D., Szentmártoni, Buknicz (Kohlrusz 78'), Szél R. (Kormos K. 89') Vezetőedző: Polgár Attila.

Bordány:

Reguli - Mészáros, Retek, Sádt, Sólya, Masír (Veres 46'), Zádori, Bán (Nógrádi 78'), Kovács S., Fodor (Dobó 81'), Szabó Zs. Játékos-edző: Retek Flórián.

Gólszerzők:

Szél R. (64' - tizenegyesből), Gyuris Zs. (85'), Kasza F. (91'), illetve Sólya G. (45')

Kiállítva:

Veres G. (59')

Online közvetítésünk:

VÉGE!
92'
A középkezdés után vége az összecsapásnak, az Üllés nyerte a forduló rangadóját, visszavágva a Bordánynak az őszi vereségért. Ezzel a diadallal Polgár Attila tanítványai fel is jöttek a tabella harmadik helyére.
91'
GÓÓÓL 3-1! Itt a slusszpoén! Kasza Ferenc 28 méterről jól helyezett szabadrúgással vette be a bordányi ketrecet, a kapu jobb oldalába vágódott a löket.
89'
Időhúzó cserét hajtanak végre a hazaiak. Szél ment le, Kormos Krisztián szállt be.
88'
Kétségbeesetten próbálkoznak a bordányiak, az idő már nagyon sürgeti a vendégeket.
85'
GÓÓÓL 2-1! Gyuris Zsolt vezette a labdát, nem nagyon tudott vele mit kezdeni, de nem is támadták a bordányiak, így az üllési játékos 28 méterről rászúrta, a labda megpattant Reguli Máté előtt, majd a hálóba perdült. Ebben alaposan benne volt az eddig kiválóan védő bordányi kapus, aki talán a Napba nézett, de ez nem érdekli most az üllésieket, akik közel a sikerhez!
84'
Kiss Márió 28 méteres szabadrúgása centikkel szállt el a bordányi felső léc felett.
81'
Fodor Balázst Dobó László váltotta, frissítenek a vendégek, látványosan fogy az erő mindkét oldalon a nagy harc után, már csak a szívük viszi előre a srácok.
78'
Buknicz Zoltán helyére Kohlrusz Oszkár érkezett a hazaiaknál, Bán Gergő helyére Nógrádi Zsolt a vendégeknél. Reguli Máté kapusnak pedig Cseh Richárd fejesét kellett hárítania. Ezekben a percekben nincs akkora nyomás a bordányiakon, mintha kissé elfáradt volna az Üllés az egyenlítésért folytatott gyilkos hajszában.
75'
A gól óta nem tud helyzetbe kerülni az Üllés, annak ellenére, hogy megy előre nagy akarattal. A vendégek emberhátrányban futballozva Kovács Sándor gyorsaságában bíznak, arra építenek, ismét Bazsó János kapus csípett el egy indítást a pirosak támadója elől.
71'
Sajnálatos, furcsa incidens történt Retek Flórián és az egyik asszisztens, Kószó Csaba között, aki be is lépett a pályára, úgy fenyegette a bordányi játékost, az pedig őt... Kakaskodás következett, végül Retek sárgát kapott. Ennek az esetnek bizonyosan lesz folytatása!
68'
Kijött a szorításból a Bordány, az egyenlítés után megszűnt a nyomasztó üllési fölény. Sőt, Kovács Sándor e pillanatban ki is tudott ugrani, Bazsó János végül felszedte előle a labdát.
64'
GÓÓÓL 1-1! Egyenlített az Üllés! A megítélt büntetőt Szél Róbert a balra mozduló Reguli Máté mellett a jobb alsóba lőtte. Elképesztő az öröm az üllési drukkerek között.
63'
Buknicz Zoltán esett el a bordányi tizenhatoson belül, a játékvezető a tizenegyespontra mutatott.
60'
Bazsó Ferenc szabadrúgása levágódott a bordányiakról, éppen Buknicz Zoltán elé, aki két lépésről mellé perdített. Ezt már tényleg nem hiszik el az üllési nézők.
59'
Veres Gábor, a bordányiak csereembere második sárgával kiszállt, alig tizenhárom percet töltött a pályán... Nem engedte elvégezni a szabadrúgást, ezért a második kártya, mehet is zuhanyozni. Emberelőnyben, de még mindig gólhátrányban a hazai csapat.
57'
Hatalmas nyomás alatt a vendégek, majd fél tucat szögletet végeztek el az üllésiek. Szél Róbert ollózását a gólvonalról mentették a bordányiak, majd Kiss Márió közeli lövésébe is bele tudtak lépni a piros mezes védők.
53'
Egy gyors jobb oldali vendégakció után az üllési védők az üres kapuból fejelték ki a labdát. Azonnal kontrát is indítottak a hazaiak, ennek végén Buknicz Zoltán félfordulatból, a levegőből lőtt, Reguli Máté bravúrosan lőtt.
49'
Szél Róbert gyorsan egyenlíthetett volna, de nagy helyzetből 9 méterről mellé durrantott.
46'
Két csere történt a szünetben. Gyuris Mátét Cseh Richárd váltotta a hazaiaknál, a vendégeknél Veres Gábor érkezett Masír Tamás helyére.
46'
A bordányiak folytatták a játékot. A szünetben a közönség hosszasan éltette az EHF-kupa-győztes Pick Szeged férfi kézilabdacsapatot. Gratulálunk nekik mi is!
SZÜNET!
45'
A gól után ki is tört a szünet. Rendkívüli izgalmak várhatóak a második felvonás során.
45'
GÓÓÓL 0-1! Vezetést szerzett a Bordány, a nézők a labdarúgás örök törvényét emlegetik a sok kimaradt ziccerről... Egy jobb oldali beadást Sólya Gábor fejelt át a kilépő Bazsó János kapuson, a labda a bal felsőben kötött ki. Ezzel ki is tört a szünet.
42'
Visszavágott az Üllés! Szél Róbert 10 méterről a jobb kapufát találta el, a kipattanót 16 méterről Buknicz Zoltán szúrta rá, a jobb kapufa külső éléről vágódott kifelé a laszti. Nagyon nagy mázlija volt most a Bordánynak!
41'
Áttevődött a játék az üllési térfélre, komolyabb helyzet azonban nem alakult ki.
39'
Az üllési Gyuris Máté szép lövését védte üggyel-bajjal Reguli Máté. Közben tovább nőtt a nézőszám, immár ötszázan is lehetünk. Sokan megnézték a Pick Szeged EHF-kupa-döntőjét, aztán látogattak ki a megye II-es derbire.
35'
Parázs jelenetek a pályán belül és kívül, óriási a hangorkán mindkét táborban, le a kalappal előttük, nagyszerű a hangulat.
34'
Két százas ziccer maradt ki. Az elsőt Szabó Zsolt verekedte ki magának, majd Fodor Balázs vitte tovább, ajtó-ablak helyzetben Bazsó János mellett, de a bal kapufa mellett is elgurította a lasztit. Odaát kipasszolták a védelmet az üllésiek, Kiss Márió a végén a lövés helyett ívelt, ez már feleslegesnek bizonyult, Szentmártoni Csaba nem érhette el a bogyót...
30'
Retek Flórián 28 méterről zúdított kapura egy szabadrúgást, most a ketrec közepébe tartott a laszti, Bazsó János üllési portás így könnyedén csípte el.
29'
Egy négy a négy elleni szituáció hozta lázba a bordányi drukkereket, végül Mészáros Norbert eltotojázta, sokat várt, lendületet veszített.
26'
Kiegyenlítődött a játék a félidő közepére, alábbhagyott az üllési nyomás. Az oldalvonal közeléből Retek Flórián ívelt előre szabadrúgást éppen, kifejelték a hazai védők.
23'
Retek Flórián szúrta kapura 26 méterről, az erővel nem volt gond, az irányzékkal annál inkább, jócskán elkerülte a jobb felsőt az ágyúzás.
22'
Ismét Kiss Márió veszélyeztetett, középről perdített kapura, Reguli Máté fogta. Hosszú idő után ezt követően kontrázhatott a Bordány, 26 méterről, jobbról jutottak szabadrúgáshoz.
19'
Kasza Ferenc 30 méteres szabadrúgása szállt a bordányi kapu fölé. Ezután 27 méterről végezhették el újabb szabadrúgásukat a hazaiak, Szentmártoni Csaba jobbal csavarta el, szépen tekeredett, de nem volt benne elég erő, így Reguli Máté kettőt lépve csíphette el.
15'
Egy előreívelt labdát 9 méterrel Buknicz Zoltán csúsztatott a vendégek kapujára, Reguli Máté parádés reflexmozdulattal védett. Immár tartanak tőle a hazai nézők, hogy ennyi kihagyott helyzet nehogy megbosszulja magát...
12'
Szél Róbert 6 méteres perdítését hárította szépen a bordányiak kapusa, Reguli Máté.
11'
Üllési lehetőségeket figyelhettünk: két beadás szállt középre veszélyesen. Az első esetben Kiss Márió, a másodikban Szél Róbert vétette el fejjel, így kapura tekeredtek a labdák, Reguli Máténak kétszer is vetődve kellett védenie.
7'
Aktív középpályássor és magabiztos védelem mindkét oldalon. Most éppen Buknicz Zoltán elől ment szépen egy hosszú indítást a vendégek játékos-edzője, Retek Flórián.
4'
Az első veszélyes támadt a hazaiak vezették, Kiss Máriót állította meg lesen a partjelző. A következőkben a bordányiak rohamoztak. Elképesztő a küzdelem, oldalról becsúszások, apró faultok mutatják a csata hevét.
1'
Várhatóan egy hely kiadó még a megye II-es dobogón, a Mindszent már bajnok, a Deszk is érmesnek látszik, a másik medálért még hatalmas a harc, így a két szomszédvár, Üllés és Bordány is erre pályázik. Telt ház Üllésen a presztízsderbin, és már a kezdés előtt komoly hangpárbaj alakult ki. Tiszta feketében a hazaiak, tiszta pirosban a vendégek. Az üllésiek kezdték az összecsapást.
16.45: Köszöntünk mindenkit Üllésről! Hamarosan kezdődik a homokháti rangadó. Remek az időjárás, tökéletes a körítés és a hangulat, a helyi szpíker - miközben segít nekünk is - tüzeli a drukkereket. A mérkőzés és az élő közvetítés 17 órakor indul Kőhalmi Attila sípjelére.

A találkozó elé:

A megyei II. osztályban a Mindszent már egy héttel ezelőtt bebiztosította bajnoki címét, illetve azt, hogy ősztől ismét a megye élvonalában szerepelhet. Az éllovasnak szombati, Tanárképző elleni sikerével 70 pontja van, a második helyen pedig az 54 pontos Deszk tanyázik, mely szombaton a Csanyteleket birkózta le. Az érmekért harcban áll még a 49 pontos Bordány, a 46 pontos Üllés, a 45 pontos Tiszasziget és a szintén 45 ponttal rendelkező Mártély (mely szombaton a Szőreget verte). A 26. fordulóból a Tiszasziget Makó II. elleni meccsét el kellett halasztani, míg a Bordány és az Üllés egymással néz farkasszemet hatpontos presztízsrangadón. A hazaiak rendkívüli módon szeretnének visszavágni az őszi 4-1-es vereségért (gól: Szabó Zsolt 3, Retek Flórián, illetve Kormos Attila), de a bordányiak is nyerni mennek Üllésre, remek csata várható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.