Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: visszavágott az Üllés a Bordánynak + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

ulles_bordanyBC5K6658_19_gs

Ötszáz néző előtt remek hangulatban zajlott a homokháti rangadó, melyet a hazaiak hátrányból fordítva tudtak megnyerni.

Üllés, 500 néző
2014. május 18., 17.00
Üllés ISE
Bordány SK
A meccs véget ért.

játékvezető: Kőhalmi Attila • asszisztens: Somodi Gábor, Kószó Csaba
3
1

Labdarúgó megyei II. osztály 26. forduló:

Üllés ISE – Bordány SK 3-1 (0-1). Üllés, 500 néző, vezette: Kőhalmi Attila (Somodi Gábor, Kószó Csaba).
Üllés: Bazsó J. – Bazsó F., Gyuris Zs., Gyuris M. (Cseh 46′), Kormos A., Kiss M., Kasza, Lippai D., Szentmártoni, Buknicz (Kohlrusz 78′), Szél R. (Kormos K. 89′) Vezetőedző: Polgár Attila.
Bordány: Reguli – Mészáros, Retek, Sádt, Sólya, Masír (Veres 46′), Zádori, Bán (Nógrádi 78′), Kovács S., Fodor (Dobó 81′), Szabó Zs. Játékos-edző: Retek Flórián.
Gólszerzők: Szél R. (64′ – tizenegyesből), Gyuris Zs. (85′), Kasza F. (91′), illetve Sólya G. (45′)
Kiállítva: Veres G. (59′)

Online közvetítésünk:

VÉGE!

92′
A középkezdés után vége az összecsapásnak, az Üllés nyerte a forduló rangadóját, visszavágva a Bordánynak az őszi vereségért. Ezzel a diadallal Polgár Attila tanítványai fel is jöttek a tabella harmadik helyére.
91′
GÓÓÓL 3-1! Itt a slusszpoén! Kasza Ferenc 28 méterről jól helyezett szabadrúgással vette be a bordányi ketrecet, a kapu jobb oldalába vágódott a löket.
89′
Időhúzó cserét hajtanak végre a hazaiak. Szél ment le, Kormos Krisztián szállt be.

88′
Kétségbeesetten próbálkoznak a bordányiak, az idő már nagyon sürgeti a vendégeket.
85′
GÓÓÓL 2-1! Gyuris Zsolt vezette a labdát, nem nagyon tudott vele mit kezdeni, de nem is támadták a bordányiak, így az üllési játékos 28 méterről rászúrta, a labda megpattant Reguli Máté előtt, majd a hálóba perdült. Ebben alaposan benne volt az eddig kiválóan védő bordányi kapus, aki talán a Napba nézett, de ez nem érdekli most az üllésieket, akik közel a sikerhez!
84′
Kiss Márió 28 méteres szabadrúgása centikkel szállt el a bordányi felső léc felett.
81′
Fodor Balázst Dobó László váltotta, frissítenek a vendégek, látványosan fogy az erő mindkét oldalon a nagy harc után, már csak a szívük viszi előre a srácok.
78′
Buknicz Zoltán helyére Kohlrusz Oszkár érkezett a hazaiaknál, Bán Gergő helyére Nógrádi Zsolt a vendégeknél. Reguli Máté kapusnak pedig Cseh Richárd fejesét kellett hárítania. Ezekben a percekben nincs akkora nyomás a bordányiakon, mintha kissé elfáradt volna az Üllés az egyenlítésért folytatott gyilkos hajszában.

75′
A gól óta nem tud helyzetbe kerülni az Üllés, annak ellenére, hogy megy előre nagy akarattal. A vendégek emberhátrányban futballozva Kovács Sándor gyorsaságában bíznak, arra építenek, ismét Bazsó János kapus csípett el egy indítást a pirosak támadója elől.
71′
Sajnálatos, furcsa incidens történt Retek Flórián és az egyik asszisztens, Kószó Csaba között, aki be is lépett a pályára, úgy fenyegette a bordányi játékost, az pedig őt… Kakaskodás következett, végül Retek sárgát kapott. Ennek az esetnek bizonyosan lesz folytatása!
68′
Kijött a szorításból a Bordány, az egyenlítés után megszűnt a nyomasztó üllési fölény. Sőt, Kovács Sándor e pillanatban ki is tudott ugrani, Bazsó János végül felszedte előle a labdát.
64′
GÓÓÓL 1-1! Egyenlített az Üllés! A megítélt büntetőt Szél Róbert a balra mozduló Reguli Máté mellett a jobb alsóba lőtte. Elképesztő az öröm az üllési drukkerek között.
63′
Buknicz Zoltán esett el a bordányi tizenhatoson belül, a játékvezető a tizenegyespontra mutatott.

60′
Bazsó Ferenc szabadrúgása levágódott a bordányiakról, éppen Buknicz Zoltán elé, aki két lépésről mellé perdített. Ezt már tényleg nem hiszik el az üllési nézők.
59′
Veres Gábor, a bordányiak csereembere második sárgával kiszállt, alig tizenhárom percet töltött a pályán… Nem engedte elvégezni a szabadrúgást, ezért a második kártya, mehet is zuhanyozni. Emberelőnyben, de még mindig gólhátrányban a hazai csapat.
57′
Hatalmas nyomás alatt a vendégek, majd fél tucat szögletet végeztek el az üllésiek. Szél Róbert ollózását a gólvonalról mentették a bordányiak, majd Kiss Márió közeli lövésébe is bele tudtak lépni a piros mezes védők.
53′
Egy gyors jobb oldali vendégakció után az üllési védők az üres kapuból fejelték ki a labdát. Azonnal kontrát is indítottak a hazaiak, ennek végén Buknicz Zoltán félfordulatból, a levegőből lőtt, Reguli Máté bravúrosan lőtt.
49′
Szél Róbert gyorsan egyenlíthetett volna, de nagy helyzetből 9 méterről mellé durrantott.
46′
Két csere történt a szünetben. Gyuris Mátét Cseh Richárd váltotta a hazaiaknál, a vendégeknél Veres Gábor érkezett Masír Tamás helyére.
46′
A bordányiak folytatták a játékot. A szünetben a közönség hosszasan éltette az EHF-kupa-győztes Pick Szeged férfi kézilabdacsapatot. Gratulálunk nekik mi is!

SZÜNET!

45′
A gól után ki is tört a szünet. Rendkívüli izgalmak várhatóak a második felvonás során.
45′
GÓÓÓL 0-1! Vezetést szerzett a Bordány, a nézők a labdarúgás örök törvényét emlegetik a sok kimaradt ziccerről… Egy jobb oldali beadást Sólya Gábor fejelt át a kilépő Bazsó János kapuson, a labda a bal felsőben kötött ki. Ezzel ki is tört a szünet.
42′
Visszavágott az Üllés! Szél Róbert 10 méterről a jobb kapufát találta el, a kipattanót 16 méterről Buknicz Zoltán szúrta rá, a jobb kapufa külső éléről vágódott kifelé a laszti. Nagyon nagy mázlija volt most a Bordánynak!
41′
Áttevődött a játék az üllési térfélre, komolyabb helyzet azonban nem alakult ki.
39′
Az üllési Gyuris Máté szép lövését védte üggyel-bajjal Reguli Máté. Közben tovább nőtt a nézőszám, immár ötszázan is lehetünk. Sokan megnézték a Pick Szeged EHF-kupa-döntőjét, aztán látogattak ki a megye II-es derbire.
35′
Parázs jelenetek a pályán belül és kívül, óriási a hangorkán mindkét táborban, le a kalappal előttük, nagyszerű a hangulat.
34′
Két százas ziccer maradt ki. Az elsőt Szabó Zsolt verekedte ki magának, majd Fodor Balázs vitte tovább, ajtó-ablak helyzetben Bazsó János mellett, de a bal kapufa mellett is elgurította a lasztit. Odaát kipasszolták a védelmet az üllésiek, Kiss Márió a végén a lövés helyett ívelt, ez már feleslegesnek bizonyult, Szentmártoni Csaba nem érhette el a bogyót…

30′
Retek Flórián 28 méterről zúdított kapura egy szabadrúgást, most a ketrec közepébe tartott a laszti, Bazsó János üllési portás így könnyedén csípte el.
29′
Egy négy a négy elleni szituáció hozta lázba a bordányi drukkereket, végül Mészáros Norbert eltotojázta, sokat várt, lendületet veszített.
26′
Kiegyenlítődött a játék a félidő közepére, alábbhagyott az üllési nyomás. Az oldalvonal közeléből Retek Flórián ívelt előre szabadrúgást éppen, kifejelték a hazai védők.
23′
Retek Flórián szúrta kapura 26 méterről, az erővel nem volt gond, az irányzékkal annál inkább, jócskán elkerülte a jobb felsőt az ágyúzás.
22′
Ismét Kiss Márió veszélyeztetett, középről perdített kapura, Reguli Máté fogta. Hosszú idő után ezt követően kontrázhatott a Bordány, 26 méterről, jobbról jutottak szabadrúgáshoz.
19′
Kasza Ferenc 30 méteres szabadrúgása szállt a bordányi kapu fölé. Ezután 27 méterről végezhették el újabb szabadrúgásukat a hazaiak, Szentmártoni Csaba jobbal csavarta el, szépen tekeredett, de nem volt benne elég erő, így Reguli Máté kettőt lépve csíphette el.

15′
Egy előreívelt labdát 9 méterrel Buknicz Zoltán csúsztatott a vendégek kapujára, Reguli Máté parádés reflexmozdulattal védett. Immár tartanak tőle a hazai nézők, hogy ennyi kihagyott helyzet nehogy megbosszulja magát…
12′
Szél Róbert 6 méteres perdítését hárította szépen a bordányiak kapusa, Reguli Máté.
11′
Üllési lehetőségeket figyelhettünk: két beadás szállt középre veszélyesen. Az első esetben Kiss Márió, a másodikban Szél Róbert vétette el fejjel, így kapura tekeredtek a labdák, Reguli Máténak kétszer is vetődve kellett védenie.
7′
Aktív középpályássor és magabiztos védelem mindkét oldalon. Most éppen Buknicz Zoltán elől ment szépen egy hosszú indítást a vendégek játékos-edzője, Retek Flórián.
4′
Az első veszélyes támadt a hazaiak vezették, Kiss Máriót állította meg lesen a partjelző. A következőkben a bordányiak rohamoztak. Elképesztő a küzdelem, oldalról becsúszások, apró faultok mutatják a csata hevét.
1′
Várhatóan egy hely kiadó még a megye II-es dobogón, a Mindszent már bajnok, a Deszk is érmesnek látszik, a másik medálért még hatalmas a harc, így a két szomszédvár, Üllés és Bordány is erre pályázik. Telt ház Üllésen a presztízsderbin, és már a kezdés előtt komoly hangpárbaj alakult ki. Tiszta feketében a hazaiak, tiszta pirosban a vendégek. Az üllésiek kezdték az összecsapást.

16.45: Köszöntünk mindenkit Üllésről! Hamarosan kezdődik a homokháti rangadó. Remek az időjárás, tökéletes a körítés és a hangulat, a helyi szpíker – miközben segít nekünk is – tüzeli a drukkereket.

A mérkőzés és az élő közvetítés 17 órakor indul Kőhalmi Attila sípjelére.

A találkozó elé:

A megyei II. osztályban a Mindszent már egy héttel ezelőtt bebiztosította bajnoki címét, illetve azt, hogy ősztől ismét a megye élvonalában szerepelhet. Az éllovasnak szombati, Tanárképző elleni sikerével 70 pontja van, a második helyen pedig az 54 pontos Deszk tanyázik, mely szombaton a Csanyteleket birkózta le. Az érmekért harcban áll még a 49 pontos Bordány, a 46 pontos Üllés, a 45 pontos Tiszasziget és a szintén 45 ponttal rendelkező Mártély (mely szombaton a Szőreget verte). A 26. fordulóból a Tiszasziget Makó II. elleni meccsét el kellett halasztani, míg a Bordány és az Üllés egymással néz farkasszemet hatpontos presztízsrangadón. A hazaiak rendkívüli módon szeretnének visszavágni az őszi 4-1-es vereségért (gól: Szabó Zsolt 3, Retek Flórián, illetve Kormos Attila), de a bordányiak is nyerni mennek Üllésre, remek csata várható.

Sport

Átgázolt a Flensburg a fáradt MOL-Pick Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

A MOL-Pick Szeged 34-26-ra kikapott a Flensburg otthonában a VELUX EHF férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó előtti fordulójában.

Tovább olvasom

Hírzóna

A parasportról tartanak tematikus napot a móravárosi gimiben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A Magyar Parasport Napja alkalmából.

Tovább olvasom

Sport

Joan Canellas: Nem örülnénk a Veszprémnek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Aktuál