Labdarúgás: az UTC-t kiütve könnyedén kupadöntős a Tisza Volán + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tisza_volan_utc24_gs

A csúcsrangadó elmaradt, helyette a Volán parádézott a keveset mutató UTC ellen, s jutott könnyedén a megyei kupa döntőjébe.

Már az első percektől kezdve látszódott, hogy a Tisza Volán fogja irányítani a találkozót, s ennek nyomatékot adva Grünvald Attila révén a házigazda meg is szerezte a vezetést, amit a szünetig Beretka Péter és Faragó Bence növelt tovább (3-0). A nyárias melegben csak egy csapat volt a pályán az első félidő nagy részében, az UTC-nek nem sok babér termett, labdához sem nagyon jutott a Kertész utcai alakulat, s bizony sokszor csak Tombácz Róbert kapus bravúrjai, vagy éppen a szerencse – a Volán három kapufát is lőtt a találkozón – mentették meg a vendégeket a további találatoktól. Fordulás után egy ideig úgy tűnt, kiegyenlítettebb második félidő következik, ám a játék minden elemében ellenfele fölé növő kék-feketék újabb és újabb helyzeteket dolgoztak ki – gyakran óriási ziccereket kihagyva – s végül a mesterhármast szerző Faragó újabb két találatával simán kiütötték az újszegedi riválist 5-0-ra, bejutva a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa döntőjébe.

Az újszegediekre vár a bronzmeccs, s előtte még egy-egy fontos megyei nagypályás és NB I-es futsalbajnoki szombaton és hétfőn, míg Tóth Ákos alakulata megállíthatatlannak tűnő módon zakatol a bajnoki cím mellett a kupa megnyerése felé is.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 100 néző
2014. május 21., 17.00
Tisza Volán SC
Ujszegedi TC
Vége a mérkőzésnek!

játékvezető: Kovács Attila • asszisztens: Csöngető Endre, Barta Norbert István
5
0

SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa elődöntő:

Tisza Volán SC Szeged – Ujszegedi TC 5-0 (3-0)
Szeged, Felső Tisza parti stadion, 100 néző. Vezette: Kovács Attila (Csöngető Endre, Barta Norbert István).
Tisza Volán: Dongó – Buzási, Szabó A. (Dargó 77′), Hacker, Grünvald, Puskás (Mucsi 60′), Ngalle (Szilágyi 77′), Beretka, Faragó, Ondrejó (Szalma 69′), Szabó D. (Kormányos 66′). Vezetőedző: Tóth Ákos.
UTC: Tombácz – Hegyesi (Bánóczki 46′), Mészáros Z., Bilics, Szentes-Bíró (Bálint 57′), Kazi, Dürgő, Gajdacsi, Balogh Á., Mészáros T., Puhalák. Játékos-edző: Brinszky Adrián.
Gól: Grünvald (4′), Beretka (15′), Faragó (43′, 52′, 59′).

Tóth Ákos: “A vártnál simábbra sikeredett ez a rangadó. A játékosaim jobban rajta voltak a meccsen, látszott, hogy az UTC-re még fontos mérkőzések várnak. Tetszetősen futballoztunk, a gólokon kívül még jó pár szép támadásunk és gólhelyzetünk is akadt. Azért dolgozunk, hogy a lendületünk kitartson a bajnokság végéig.”

Brinszky Adrián: “A többfrontos helytállás átka most utolért minket. A hátra lévő két hétre, a fajsúlyos mérkőzésekre megpróbáljuk összekaparni a társaságot – szó szerint. Bízom benne, hogy a szombati, hétfői és szerdai mérkőzéseinket megnyerjük, s azután mindenféle sportágtól mentes tevékenységet fogunk közösen végezni…”

no images were found

Online közvetítésünk:

VÉGE!

90′
A spori nem hosszabbít, amikor lemegy az óra azonnal lefújja a meccset.
89′
Faragó marad le középen berobbanva egy bal szélről érkező beemelt labdáról ajtó-ablak helyzetben.
88′
Dongó vesz ölre könnyedén egy távoli lövést.
87′
Buzási Beretkát és Faragót is helyzetbe hozza a 16-oson belül passzolgatva, de jó a blokk.
83′
Egy éles vendég beadást Dongó kivetődve öklöz ki, majd Dürgő harcol ki szögletet, amely után a fejes nagy ívben száll el a kapu mellett-felett.
82′
Szilágyi 14 méteres lövése megpattan, majd félméterrel a kapufa mellett hagyja el a játékteret.

no images were found

81′
Az utóbbi percek meddő UTC-nyomását megkoronázandó Bánóczki tör át a védőkön a 16-oson belülre, de rosszul szöktette magát, így veszélytelen marad az akció, Dongóé a labda.
77′
Szilágyi és Dargó jön a kék-feketéknél a hajrára, előbbi Ngalle-t, utóbbi Szabó Attilát váltja.
73′
Volán-szöglet Hacker fejel kapufát, majd Szabó Attila ismétlését védi Tombácz reflexmozdulattal! Aztán nem szabadul fel a kapu, a kiújuló roham végén Faragó tisztán lő 5 méterről, de a Tombácz mögött álló védő a gólvonalon blokkolja lábával a gurítást.
69′
Ondrejót váltja Szalma Gergő a hazaiaknál. A túloldalon még Béry kapus és Brinszky Adrián játékos-edző vethető be csereként.
68′
Hacker Bence is vállalkozik egy távolira, de a labdafogó hálónak is jócskán fölé lő…
67′
Kormányos máris meghúzza a jobb oldalt, Faragónak emel be, de nem tud tisztán lőni az ék, a levágódóból újfent Kormányos harcol ki szögletet.
66′
Kinn a labda, Kormányos jöhet, Szabó Dávidot váltja.
64′
Faragó ziccerben, Tombáczban akad el a túl közeli löbbölés. Közben Kormányos készül beállni.
63′
Ondrejó nagy sprintje a jobb oldalon, Beretkát jól ugratja ki, visszacselez a 9-es, de elcsúszik, oda a helyzet.
61′
Puhalák taktikai faultja után 25 méterről középről lőhet szabadrúgást a Volán. Ngalle lövi a jobb felsőre, kipiszkálja Tombácz!

no images were found

60′
Puskás helyett érkezik Mucsi Máté a hazaiaknál.
59′
GÓÓÓL! Remek labdát kap elől Faragó, aki átemeli Tombáczot, s máris ott az 5-0!
57′
Bálint Dániel váltja Szentes-Bíró Tamást egy vendég szögletnél.
56′
Volán-szöglet után Tombáczról pattan ki a laszti, elesik a kapus Hackerrel együtt a gólvonalnál, az ismétlő Faragó lövését valahogy megfogja az UTC kapusa a földön fekve.
54′
Gajdacsi kap a félpályán egy csomagot Szabó Attilától – nem lap, nem is vészes. A meccs sportszerűségét mutatja, hogy eddig ez a legsúlyosabb szabálytalanság
52′
GÓÓÓL! Volán-kontra, Ngalle viszi a labdát a jobb oldalon, önzetlenül tálal középre két bekk előtt Faragónak, aki könnyedén a kapu közepébe lő a rövidet záró, majd visszafelé mozgó Tombácz mellett, 4-0!
51′
Gajdacsi elé kerül egy laszti a Volán-védelemtől, de mire lépne vele, szerelik. Aztán Kazi nagy lövését védi Dongó.
49′
Kiegyenlítettebb rajtot vett a második játékrész, mindkét oldalon támadgatnak a felek.
46′
Az UTC kezdi a második félidőt.
46′
Hegyesi helyett Bánóczki Dániel folytatja a vendégeknél. A hazaiaknál nem látunk cserét.

SZÜNET!

45+1′
Kovács Attila lefújja az első félidőt.

no images were found

45′
Bilics küldi kapura, középre tart a laszti, Dongó könnyedén lehúzza.
44′
A középkezdésből csaknem szépít az UTC: Hegyesi lövésénél kell nagyot védenie Dongó kapusnak. A szöglet után 32 méteres szabadrúgással jöhetnek a vendégek.
43′
GÓÓÓL! Ngalle szögletére Faragó emelkedik és a hosszúba fejel, 3-0!
42′
A szögelete kiöklözi Tombácz, de csak a félpályáig jut az ellentámadás, Hacker szerzi meg, majd Beretka harcol ki újabb szögletet.
41′
Puskás indítja be Grünvaldot a bal oldalon, a hazai 3-as meg lezser mozdulattal ad be, szögletre jó.
40′
UTC szabadrúgás 39 méterről, nem jut el a 16-oson belül helyezkedő támadókhoz.
36′
Egy újabb Volán-roham végén közeli lövést véd szögletre Tombácz.
35′
Dongó kiált előre a félpályán cselezgető Grünvaldnak: “Én is segítek!” Kapja is a labdát az unatkozó portás, vagy negyedórája nem találkoztak…
33′
Ondrejó ismét helyzetben, éppen csak sikerül szögletre menteni az ősszel még a Kertész utcában támadó támadó elől. Ngalle sarokrúgása a hosszúra tekeredik, de fölülről csapódik a hálóba.
32′
Ondrejó laposan 19-ről a hosszúra, Tombácz mozdul, de látja, jócskán mellé gurul kapujának a laszti.
31′
Csendesen csordogál a meccs Volán-fölényben. Kovács Attila játékvezetőnek nem nagyon kell sípjába fújnia, s a taccsbírók zászlaját is inkább csak a szél lengeti, mint ők maguk.
28′
Egy UTC-attak: balról beemelt labdára Gajdacsi emelkedik, de két méterrel a kapu fölé stukkol.
25′
Mintaszerű Volán-akció végén a 16-oson kívülről, enyhén jobbról Ondrejó lő, de kissé lecsúszik, a felpattanó labdára Szabó Attila csúszik be, hogy a jobb sarokra terelje, de az elmozduló Tombácz visszaér, igaz, a kapufa hárít helyette.
23′
Faragó kap remek labdát a bal oldalon, a 16-osra betörve megnézi a hosszút és Tombáczot, majd keresztbe elgurít a kapu előtt, meglehetősen pontatlanul.

no images were found

20′
Nem sok teret enged az UTC-nek a Volán, hatalmas a hazaiak fölénye. Ugyanakkor stabilan és fegyelmezetten védekeznek a vendégek, de támadásban nem tudnak sokat mutatni eddig.
15′
GÓÓÓL! Most Beretka nem sokat totojázik: labdát kap a 16-os előtt, felfűzi a védőket, Tombácz kiront, de mellett is elhúzza, majd kissé kisodródva 15 méterről laposan a bal alsóba gurít, 2-0!
14′
Most egy gyors kontra az UTC-től, védők kíséretében Hegyesi és Gajdacsi próbálkozik, de Dongó jó ütemben vetődik ki.
12′
Dürgő harcol ki szabadrúgást a félpályán, de azonnal eladja a lasztit az UTC. Megindul a Volán, Beretka kissé tanácstalan két védővel szemben, passz keresztbe Faragónak, aki a második hullámban érkező Ondrejónak készít elő, a lövés azonban levágódik szögletre. Az meg veszélytelen.
9′
Ondrejó kap jó labdát, tol egyet rajta, majd 18 méterről, kissé jobbról, futtából tüzel, a bal kapufa tövén csattan a lövés. Grünvald ismétli a kipattanót távolról, fölé kanyarodik.
8′
Felívelt labdára startol rá Beretka, megzavarja Tombáczot, de nem tudja elhelyezni a lasztit mellette, blokkol a kapus.
7′
Mire leírjuk az iméntit, Hegyesi térül fordul, s tart meg egy labdát a Volán 16-osa előtt, aztán estében lő, gyengén, mellé.
6′
Balról érkezik egy beívelt hazai labda, Szabó Dávid robban rá a hosszún, de eltöri a fejest, mellé pattan a laszti. Egyelőre az UTC asszisztál a Volán játékához.
4′
GÓÓÓL! Nem sikerül felszabadítaniuk a vendégeknek, Beretka nagy erővel lő 18 méterről, Tombácz kapus hatalmasat véd. A kipattanó azonban Grünvald elé pattan, aki balról tör be a 16-oson belülre, s higgadtan helyez a hosszú alsóba a kivetődő portás mellett, 1-0!
2′
Eddig még nagy részt a Volánnál volt a labda, az UTC csak akkor rúg bele, amikor rombolni kell. A kék-feketék passzolgatnak türelmesen.
1′
A Tisza Volán kezd.

17.00: A szegedi futball egyik legendás alakja volt Szlovák Gábor, aki 74 éves korában hunyt el. Rá emlékezve gyászszünettel kezd a találkozó.

16.55: A felek meccsdresszben már, a hazaiak a megszokott kék-fekete mez mellé feket nadrágot és fehér sportszárt, a vendég Kertész utcaiak fehér mezt, fekete nadrágot és fekete sportszárt öltöttek. Következik a névsorolvasás, rövidesen kezdünk!

16.50: Enyhe szél hűsíti a kora esti nyarat, szépen lengedeznek a szögletzászlók. Az UTC fehér mezben és fekete nadrágban melegít, utóbbi a Volánnál is fekete.

16.45: Köszöntjük Olvasóinkat a Felső Tisza parti stadionból, ahol nyárias melegben készülnek a csapatok a magyar kupa megyei küzdelmeinek hajráját nyitó elődöntőre.

Kezdés: 17.00!

A találkozó elé:

A labdarúgó SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa elődöntőjében igazi szegedi csúcsderbire kerül sor a Felső Tisza parton, ahol a Tisza Volán SC Szeged az Ujszegedi TC-t látja vendégül. A megyei I. osztályban jelenleg 71 ponttal vezet a Volán – a SZEGEDma-kupa 2011-es győztese – a 66 pontos UTC előtt úgy, hogy az újszegediek egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, így a két fő aranyesélyesről van szó. A pontvadászatban kétszer mérték össze erejüket, és mindkétszer 1-1-es döntetlenre végeztek. Nemrégiben a Kertész utcában Kulacsik Tamás góljára Dürgő Péter felelt hazai részről, mindkét találat a második felvonás elején esett. Ősszel a Felső Tisza parton ugyancsak a második félidő eleje hozta el a gólváltást, a vendégek Végh Ariel révén szereztek vezetést, Tóth Attila büntetőből egyenlített. Egy biztos, most döntetlen nem lehet, amennyiben nem bírnak egymással a felek, jönnek a tizenegyesek!

A két együttes eddigi eredményei a kupában:

Negyeddöntő:

Csanádpalota FC – Ujszegedi TC 1-4 (0-1). Gól: C. Siclovan, illetve Bánóczki D., Hegyesi Zs., Szentes Bíró T., Gajdacsi M.
Kiskundorozsmai ESK – Tisza Volán SC Szeged 1-7 (0-2). Gól: Füleki G., illetve Vida G., Szilágyi N., Faragó B., Szalma G., J. Ngalle, Szűcs D., Szabó D.

Nyolcaddöntő:

Tisza Volán SC Szeged – Hódmezővásárhelyi FC 1-0 (0-0). Gól: Szabó D.
Ujszegedi TC – Sándorfalva SK 7-2 (4-0). Gól: Kazi L., Gajdacsi M. (3-3), Brinszky A., illetve Táborosi A., Kurucsai A.

2. forduló:

Tisza Volán SC Szeged – Algyő 1-0 (0-0). Gól: Grünvald A.
St. Mihály FC – Ujszegedi TC 2-3 (0-2). Gól: Ács S., Rumpf T., illetve Gajdacsi M., Végh A., Dürgő P.

1. forduló:

Tisza Volán SC Szeged – Szentesi Kinizsi 2-0 (1-0). Gól: Kazi L., Szűcs D.
Derekegyház – Ujszegedi TC 0-7 (0-4). Gól: Végh A. (3), Gajdacsi M., Kerepeczki Cs., Brinszky A., Erhardt Sz.

Előző sztori

Labdarúgás: egy lépésre a címvédéstől a Mórahalom + FOTÓK

Következő sztori

BOR-line: Hegyi Péter a gyújtópontot keresi a hasnyálmirigyben + FOTÓK, VIDEÓ