Labdarúgás: Faragó négyet, a Volán kilencet gurított a Szentesnek + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

volan_nagymagocs_mj 009

Végig nyomasztó fölényben futballozva, egyértelmű győzelmet aratott a Tisza Volán a Szentesi Kinizsi felett a Csongrád megyei I. osztály 27. fordulójában.

Nem sokáig szövögethették a forduló meglepetésével kapcsolatos terveiket Bozóki Zoltán tanítványai, miután a Volán azonnal rárontott ellenfelére. A presszingnek a 6. percben lett meg az eredménye, amikor Szabó Mihály Dávidot buktatta a tizenhatoson belül Szabó Dániel. A büntetőt maga a sértett váltotta gólra, pedig Gömöri Zoltán lábbal még bele tudott érni a lövésbe. (1-0) A 12. minutumban Vincze Zoltán talált a hálóba, pechjére a saját együtteséébe, majd az első negyedóra végén Beretka Péter már háromra növelte a szegediek fórját. (3-0) A találkozó további része így, a játék képét is figyelembe véve, tulajdonképpen formalitássá vált. Tóth Ákos legénysége egyre-másra alakította ki a ziccereket, és további hat találattal terhelték meg a szentesi kaput úgy, hogy a játékvezető les miatt három gólt, és legalább még egyszer annyi ziccert vett el Faragóéktól.

Sikerével az éllovas Tisza Volán újabb lépést tett a bajnoki cím felé, míg a Szentesi Kinizsi nem tudta kihasználni a Csongrád Csanádpalota elleni fiaskóját.

Algyő, műfű, 150 néző
2014. május 17., 14.00
Tisza Volán SC Szeged
Szentesi Kinizsi TE
Vége a mérkőzésnek.

játékvezető: Bánáthy János • asszisztens: Szöllősi Ferenc, Dobai János
9
0

Labdarúgó megyei I. osztály 27. forduló:

Tisza Volán SC Szeged – Szentesi Kinizsi TE 9-0 (6-0)
Algyő, műfű, 150 néző. Vezette: Bánáthy János (Szöllősi Ferenc, Dobai János).
Tisza Volán: Dongó – Buzási (Kormányos 72′), Szabó A., Hacker, Grünwald, Puskás (Mucsi 57′), Ngalle (Szilágyi 72′), Beretka, Faragó, Kulacsik (Szalma 57′), Szabó Dáv. (Ondrejó – a szünetben). Vezetőedző: Tóth Ákos.
Szentesi Kinizsi: Gömöri – Szabó Dán., Vincze, Lajos, Kis, Polyák Cs., Polyák A., Kovács (Légrádi 70′), Mihály (Dóczi 78′), Tóth (Tolnai 61′), Hidas. Vezetőedző: Bozóki Zoltán.
Gólszerzők: Szabó Dáv. (6′ – tizenegyesből), Vincze (12′ – öngól), Beretka (15′, 42′), Faragó (19′, 30′, 66′, 80′), Szilágyi (90+1′ – tizenegyesből).
Sárga lap: Szabó Dáv. (32′), ill. Szabó Dán. (32′).

Tóth Ákos:“Természetesen elégedett vagyok mind az eredménnyel, mind a mutatott játékkal. Időnként már-már Hollandiában éreztem magam, hiszen a körülmények végig olyanok voltak, mint a magyar válogatott tragikus amszterdami fellépésén. A futballunk főleg az első félidőben volt kiemelkedő. Megyünk tovább, és reméljük, hogy ez a lendület kitart a bajnokság végéig.”

Bozóki Zoltán: “Már az első félidőben is feltettem magamnak a kérdést: vajon hol hagytuk a küzdeni tudásunkat? Tudtuk, hogy jobb csapattal van dolgunk, mindemellett azonban hit és akarat nélkül játszottunk.”

no images were found

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+1′
Itt a vége, kiütéssel nyert a Volán.
90+1′
GÓÓÓL!!! Szilágyi gurított a kapuba az ellenkező irányba induló Gömöri mellett. 9-0!
90′
Újabb büntető: Beretka cselezgetett az ötös sarkánál, majd a belépő Vincze mellett elesett.
84′
Újabb találatot negál a sporttárs: Kormányos beadása Faragó érintésével jutott el középre, ahol Beretka Gömörivel ütközve lőtt a hálóba. Bánáthy bíró kifelé fújt szabadrúgást az eset kapcsán.

no images were found

84′
Egy szöglet után kijátszott labdát Mucsi tekert kapura a tizenhatos előteréből, de ez sem talált célt.
82′
Szilágyi durrantott 26-27 méterről a jobb alsóra, nem tévesztett sokat.
80′
GÓÓÓL!!! Szalma ment el nagyon szépen a balon, beadására Faragó üresen érkezett, közvetlen közelről már csak a hálóba kellett továbbítania a csatárnak. 8-0!
78′
Újabb változás a Szentesi Kinizsinél, Dóczi ment fel Mihály helyére.
72′
Kettős csere a kék-fekete mezeseknél: Ngalle, valamint Buzási számára ért véget a találkozó, Szilágyi és Kormányos szálltak be.
71′
Szépen élt együtt ajátékkal Gömöri kapus, Ngalle kiugratásánál Faragót előzte meg még éppen időben.
70′
Légrádi is lehetőséget kap a játékra Bozóki mestertől, Kovács hagyta el így a játékteret.
66′
GÓÓÓL!!! Hosszú indításnál ezúttal már nincs les, Ondrejó passzolta ki a kapust, Faragóé a gól. 7-0!
61′
Csere a szentesiek oldalán is: Tolnai váltotta Tóthot.
59′
A hosszú alsóra tekert a kameruni középpályás, de Gömöri gyönyörűen vetődve leért a próbálkozásra.

no images were found

59′
Beretkát buktatta Lajos a tizenhatos vonalánál, jó helyről célozhat Ngalle.
57′
Tóth Ákos frissíti csapatát: Puskás és Kulacsik le, Mucsi és Szalma be.
57′
Komoly szépítési lehetőség maradt ki! Mihály ívelt középre a tizenhatos sarka környékéről, a berobbanó támadók közül Lajos alig-alig maradt le a játékszerről.
53′
Kovács Norbert szánta el magát lövésre 25 méterre a Volán kapujától, de a fejmagasságban száguldó löket éppen Dongót találta meg.
48′
A csereként beállt Ondrejó egy felívelésnél jobban számította ki az ívet, mint Gömöri, de alapvonalról belőtt labdáját középen Vincze felszabadította.
48′
Kulacsik mindent megtesz a gólszerzésért, de egyelőre nincs szerencséje: az imént Puskás átadását követően vette célba a jobb felsőt, de kísérlete pontatlanra sikerült.
46′
Szabó Mihály Dávid nem jött ki az öltözőből, Ondrejó állt be helyette.
46′
Folytatódik a találkozó, egy csere történt a szünetben – a Volánnál.

SZÜNET

45′
Bánáthy János lefújta az első félidőt. Kijelenthető, nincsenek egy súlycsoportban a mai napon a felek.
42′
GÓÓÓL!!! Szöglet utáni kombináció végén Beretka szerzi második találatát! 6-0!

no images were found

41′
Puskás élesen belőtt labdájánál Vincze mentett becsúszva Faragó elől.
38′
Helyzet a Szentes előtt! Mihály felívelését Kovács vette át a büntetőterületen belül, azonnal lőtt is, de Grünwald még idejében blokkolt.
37′
Ismét les miatt szólt a síp: Faragó lógott be kicsit, pedig Ngalle passzából ziccerben mehetett volna Gömörire.
33′
Kulacsik tekert Del Piero-szögből a hosszú felső felé, ezúttal még kevesebbet tévesztett, mint az ollózásnál.
32′
Szabó Dávid és Szabó Dániel akaszkodott össze utóbbi egyik belépőjénél. A két játékos a sporttárs intelme ellenére sem hagyott fel a kakaskodással, sárga érte a jutalmuk.
30′
GÓÓÓL!!! Ngalle beívelt labdájánál Buzási és Tóth küzdött nagyot, előbbi emelt végül középre, ahol Faragó érkezett menetrend szerint. 5-0!
28′
Újabb érvénytelen találatot ért el a Volán: Szabó Dávid fejelt át a hosszúra, Beretka csukafejessel bólintott a hálóba. A bíró les miatt nem adta meg.
25′
Azért nem minden papsajt! Buzási lőtt be jobbról, Kulacsik középen ollózva tette kapura a labdát – alig pár centit tévesztett a jobb kapufához képest. Gólt érdemelt volna a próbálkozás, pláne, hogy a kivitelezés is remek volt.
23′
Ngalle beadásánál Gömöri úszott a levegőben, hogy a mögötte érkező két támadó elől menteni tudjon. Szép mozdulat volt, és ami fontosabb, eredményes is!
21′
Ngalle vehette célba szabadon a ketrecet 25-ről, senki sem lépett ki rá, ímmel-ámmal és jelentős késéssel érkeztek csak a blokkoló lábak. A kameruni légiós ugyan nem talált kaput, ám az látszik, a szentesieknek egyelőre elvette a játéktól a kedvét a hamar bekapott négy gól.
19′
GÓÓÓL!!! Ezúttal már nincs visszaút, Faragó talált be! 4-0!

no images were found

18′
Egyre-másra vezetik támadásaikat a vendéglátók, nem állnak le a magabiztos előny tudatában sem. Legutóbb Ngalle ugratta ki Szabó Dávidot, aki a kapus mellett passzolt az érkező Faragó elé. Hiába landolt azonban a hálóban a játékszer, Bánáthy sporttárs les miatt visszafújta az akciót.
15′
GÓÓÓL!!! Ngalle adott szemfüles passzt Beretkának, akinek már csak Gömörit kellett megvernie közelről. A csatár végül a hálóőr lábai között gurított a hálóba. 3-0!
12′
GÓÓÓL!!! Beretka küzdötte be magát az ötös és az alapvonal találkozásáig, beadásába pedig Vincze ért bele szerencsétlenül a rövidnél, akiről így saját kapujába pattant a labda. 2-0!
11′
Buzási beadása után Faragó lőhetett félfordulattal szabadon kapura, de közeli kísérletét Gömöri védte. Nyomasztó Tóth Ákos legénységének fölénye, a piros mezesek jószerével a félpályát sem tudják átlépni.
6′
GÓÓÓL!!! A sértett a kapu közepébe bombázott, habár Gömöri még lábbal bele tudott érni a lövésbe. 1-0!
6′
Tizenegyes! Szabó Mihály Dávid lábát húzta el névrokona, Szabó Dániel a tizenhatoson belül, büntetővel jöhet a Volán.
4′
Grünwald lekészítése után Ngalle lőtt laposan 25-ről, de két-három métert tévesztett a jobb alsóhoz képest.
1′
A vendégek indították útjára a labdát.

13.55: Üdvözöljük olvasóinkat, a csapatok felvonultak a bírók mögé, hamarosan kezdődik a mérkőzés. A Volán játékosai kék-fekete csíkos mezt választottak a mai napra, a szentesiek pirosat.

A mérkőzés Bánáthy János sípjelére 14 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk itt olvasható.

Előző sztori

Kis Herceget keresi a pinceszínház

Következő sztori

EHF-kupa: szegedi szenzáció – Mikler a döntőbe védte a Picket