Sport

Labdarúgás: az utolsó percben rúgta tovább Magyar Mórahalmot + FOTÓK

Labdarúgás: az utolsó percben rúgta tovább Magyar Mórahalmot + FOTÓK

2014. május 7., szerda
Labdarúgás: az utolsó percben rúgta tovább Magyar Mórahalmot + FOTÓK
SZS20140507_mako_morahalom_049

Végéig nyílt volt a csata, főleg a második félidő pörgött, a parázs küzdelem a 90. percben dőlt el a Mórahalom javára.

A Makó - Mórahalom csata hasonló izgalmakat és hevületet hozott, mint a bajnoki összecsapásban, megvoltak a szép helyzetek, ugyan úgy három gól született, ráadásul a döntő találat az utolsó perceben született és kiállítás is volt most is, igaz nem kettő, csak egy. A második játékrészben csúcsosodtak ki az izgalmak, ekkor mindkét kapusnak több védést kellett bemutatnia, bravúrokat is láthattunk. A pályán pedig megint kemény küzdelem folyt, volt tűz is, ahogy a hétvégén, most azonban a győztes találatot a Mórahalomnak sikerült elérnie.

Makó, 100 néző
2014. május 7., 17.00
Makó FC
Mórahalom VSE
Kezdés: 17.00!
játékvezető: Csöngető Endre • asszisztens: Lászlai Róbert, Kőhalmi Attila
1
-
2

Labdarúgó SZEGEDma.hu CSMMK negyeddöntő:

Makó FC - Mórahalom VSE 1-2 (1-1).

Makó, vezette: Csöngető Endre (Lászlai Róbert, Kőhalmi Attila).

Makó:

Frank - Szilvási, Győri, Pataki, Graur (Sarnyai 86'), Palotás (Cetkovic 46'), Kalász, Horváth K. (Veselinov 46'), Horváth G. (Juhász 61'), Pipic (Bakos 61'), Bány. Vezetőedző: Bódi Attila.

Mórahalom:

Czirják - Bokányi B., Szűcs (Udvari 51'), Vojnic-Zelic, Takács, Tóth L., Magyar, Zámbori, Lázár, Bokányi R., Barna. Játékosedző: Magyar György.

Gólszerzők:

Horváth G. (28'), illetve Magyar (43', 90'). Bódi Attila:

"Gratulálok a Mórahalomnak, és sok sikert kívánok nekik a kupában."

Magyar György:

"A hétvégéhez képest futás szempontjából előrébb léptünk, de még mindig nem vagyok elégedett. A mai napon a győzelem mellett a sérülések elkerülése volt a lényeg."

Online közvetítésünk:

VÉGE
91'
Itt a vége, továbbjutott a Mórahalom.
90'
GÓÓÓL! Mikor már mindenki az izgalmas büntetőkre gyúrt a lelátón, egy szögletből érkezett a gól. Pataki lőtte be nagy erővel, de laposan a bogyót, a hazai védelem elnézte a labda útját, a hosszún érkezett Magyar és a léc alá belsőzött 3 méterről. 1-2
88'
Kalász sárgul be.
87'
Magyar lövi laposan kapufára 25 méteres szabadrúgását.
86'
Graur helyén Sarnyai.
85'
Barna színészkedik egy lapért
84'
Czirják a léc alól tolja ki magasra vetődve Bány 16 méteres próbálkozását.
82'
Magyar lövése köt ki Franknál.
81'
Bokányi Richárd préseli ét a labdát védőn, kapuson, de a bal oldalsó kapufára pörög a bőr, a kipattanót Lázár teszi rá 7 méterről, de Frank a helyén.
79'
Magyar szabadrúgása balról, 25 méterről az oldalhálóba tekeredik kívülről... többen már benn látták a lelátón.
77'
Tombolnak az indulatok, Szilvási ragadtatta el magát, megkapta második sárgáját, ami így pirossá változott.
76'
Magyar sárgult be.
75'
Bány 25 méteres szabadrúgása a sorfal között megpattanva gurul Czirják kezébe.
74'
Udvari kézzel ütött a labdába.
73'
Egy kontra végén jobbról érkezett a hosszúra a labda, Bány rákészült, pattanás után lőtt - az erő megvolt, az irányzék nem.
70'
Bokányi Balázs csinálta meg egyedül a jobb szélen, centerezett, bent Tóth L. húzta kapura, de egy méterrel fölé.
67'
Vojnic-Zelic keményen lép oda, ez is lap.
62'
Tóth Lukács dúródik be az öt és feles felé balról, visszapattan hozzá a labda, sikerül kapura tennie, de Frank szépen véd vetődve.
61'
Újabb kettős csere. Pipic és Horváth G. le, Juhász, Bakos fel.
57'
Reményteli hazai akció: Pipic indulhat egy zsugával jobbról, kapura vezeti, egy ügyes visszalépőssel a 16-oson elküldi védőjét, de nem tud azonnal lőni, kissé elgurul a labda, majd mire tüzel visszaér a védelem és blokkol.
53'
Egy szabadrúgás utáni felpattanó hullott Pipic elé, ment rá Veselinov is, aki így megzavarta a támadót - a 7 méterről eltört golyó Czirják kezébe görgött.
51'
A sérült Szűcsnek le kell mennie, Udvari a helyén.
48'
Jobbról, kiszorítva lőtt Bokányi R., Franknak nem okozott gondot a löket.
46'
Makói kettős csere a szünetben. Palotás és Horváth K. lejött, Cetkovic és Veselinov felment.
46'
A Makó ismét játékba hozza a labdát.
SZÜNET
45'
És akkor kitört a szünet.
43'
GÓÓÓL! Egy jobbról visszafejelt labdát stukkolt 6 méterről, magasra ugorva Magyar a felső léc alá. 1-1
39'
Kisebb csete-paté miatt állt a játék 2 percig. Bány után nyúlt egy láb a mezőnyben, a makói Barnával váltott néhány szót ezután középen, egész közelről magyarázott neki, megfogva az arcát, majd Barna a földre került. A hazaik színészkedést reklamáltak, a vendégek ütést vagy szándékos lökést. Salamoni döntés született: a játékvezető magához rendelte a két rendetlenkedőt és apai hevülettel magyarázta el nekik, hogy ebből aztán legyen már elég.
37'
Magyar lő távolról, Frank öklöz.
33'
Mezőnymunka. Több előrevágott labda és egy les miatt megakadt kiugrás, amiről szót ejthetünk.
28'
GÓÓÓL! De még milyen! Horváth Gábor vitte fel a bal összekötő helyén a bogyót, gondolt egyet, és 28 méterről tüzelt, a labdát egy láthatatlan zsinór húzta be nagy erővel a bal felső ficakba. 1-0
26'
Bány lő egy csel után balról, 20 méterről, Czirják nagyot vetődve véd.
23'
Horváth K. kap lapot egy belépőért.
21'
Bokányi Richárd rúgja balra, nem túl nagy erővel, Frank jól érzi és szögletre üti ki a labdát.
20'
...sárgát is kap érte.
20'
Szilvási ökleli fel ellenfelét lökdösődés közben a 16-oson belül, büntető...
20
Frank vetődik ki szépen.
18'
Pipic bejátszására Czirják fut ki, s előzi meg a kiugró támadót.
16'
Magyar szabadrúgása a 16-os bal sarkától. Kapura teker, nincs túl jól helyezve, Frank kiüti.
15'
Barna húzta meg a bal szellőt, középre passzolt, Bokányi csúszott, de visszaért egy hazai védő is és blokkolt.
11'
Ismét egy kapuskifutás: Czirják lövi el a labdát egy makói elől. A másik oldalon egy szöglet, amit az első védő kifejel.
8'
Lázár hátulról rúg, egy lapot kap cserébe.
6'
Frank is munkában, kifutva kapujából kell kivágnia a házak közé egy hosszú indítást, de közben les is.
3'
Czirják kapus ér először labdába: egy magas felívelést húz le biztosan.
1'
Mórahalom kezdett.
16.56: Pályán a csapatok. A hazaiak zöld-fehérben, a vendégek sárga-feketében, a nap pedig ragyog, jelentem ez kiváló fociidő. 16.50: Sporttársi üdv Makóról! Ismét összecsap a Makó és Mórahalom, ahogy a bajnokság előző fordulójában is. Reméljük hasonlóan fordulatos, izgalmas találkozót láthatunk és kevésbé csípőset. Az élő közvetítés és az összecsapás 17 órakor kezdődik Csöngető Endre sporttárs sípjelére.

A találkozó elé:

A kupasorozat első fordulóban a megye III-as Balástyát 5-0-lal ütötte ki a Makó (gól: Béres Róbert 2, Bakos Tamás, Tézsla Krisztián, Mátó Gergő), majd 9-2-re nyert az ugyancsak megye III-as Szegvár vendégeként (gól: Tóth Timoteusz, Horváth Károly 2-2, Béres Róbert, Szilvási János, Bress Balázs, Pipic Barnabás, Solymosi Attila), a nyolcaddöntőben pedig szintén megye III-as gárdát búcsúztattak a Maros-partiak, 11-0-ra diadalmaskodva Röszkén (gól: Dejan Veselinov 6, Béres Róbert 2, Bány Tamás, Tóth Timoteusz, Sarnyai Róbert). A címvédő Mórahalom a megye II-es Bordány otthonában 7-3-as sikerrel nyitott (gól: Szőke Péter 2, Bokányi Richárd, Bokányi Balázs, Gahwagi Nebil, Patarcsity Krisztián, Lázár Gábor), ezután kínkeservesen győzte le 2-1-re a megye III-as Apátfalvát Magyar György és Szőke Péter utolsó három percben szerzett találataival, a nyolcaddöntőben pedig hazai pályán magabiztosan intézte el 4-0-lal az ugyancsak megye I-es Csongrádot (gól: Magyar György, K. Tóth Gyula, Bokányi Richárd, Tóth Lukács). A megyei I. osztályban 25 fordulót követően a Mórahalom a harmadik, a Makó a negyedik helyen áll, két élcsapatról van szó, nem véletlenül tarthatjuk ezt a párosítást a negyeddöntő legnagyobb rangadójának. A bajnokságban ősszel a mórahalmiak odahaza 4-1-re nyertek (gól: Kothencz Péter 2, Tóth Lukács, Bokányi Richárd, illetve Dejan Veselinov), múlt szombaton azonban a Makónak rendkívül parázs, két piros lappal is tarkított meccsen 2-1-gyel sikerült visszavágnia (gól: Rade Cetkovic 2, illetve Bokányi Richárd). Az ott történtek tükrében roppant izgalmas, feszült, küzdelmes csatára van kilátás!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.