Sport

Labdarúgás: szegedi K.O. Kisteleken 12 találattal + FOTÓK

Labdarúgás: szegedi K.O. Kisteleken 12 találattal + FOTÓK

2014. május 11., vasárnap
Labdarúgás: szegedi K.O. Kisteleken 12 találattal + FOTÓK
kistelek_tisza_volan34gs

Nem volt egy súlycsoportban a két gárda, a nehézsúly találkozott a pehelysúllyal és ennek egy nagy kiütés lett az eredménye Kisteleken.

Sokat nemigen lehet írni erről a meccsről, hiszen az eredmény magáért beszél. A mai napon a Tisza Volán SC Szeged akkor rúgott gólt, amikor akart, vagyis amikor a befejezésnél a koncentráció a közepesnél jobban működött. A Kistelek már az első percekben megilletődötten, behúzott farokkal futballozott. Azt nem állíthatjuk, hogy ha bátrabbak, harcosabbak, akkor lett volna akár egy csöppnyi esélyük is a pontszerzésre. A Volán és a Kistelek között minden szinten nagy a különbség, viszont egy más felfogásban pályára lépő hazai gárda sokkal szorosabb eredményt produkálhatott volna. A Tisza Volán pedig megérezte, hogy ma itt nem nagyon ütközik ellenállásba, és magabiztosan, nagy kedvvel játszva, szép gólokat lőve, lényegben támadásvezetéseket gyakorolva teljesítették a kötelezőt.

Kistelek, 100 néző
2014. május 11., 17.00
Kisteleki TE
Tisza Volán SC Szeged
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Kócsó Tibor Zsolt • asszisztens: Dobai János, Nagy Gábor
0
-
12

Labdarúgó megyei I. osztály 26. forduló:

Kisteleki TE - Tisza Volán SC Szeged - 0-12 (0-5).

Kistelek, 100 néző. Vezette: Kócsó Tibor Zsolt (Dobai János, Nagy Gábor).

Kistelek:

Szalkai (Keresztes 43') - Gera, Piacsek, Rácz, Bakonyi, Bosánszki, Bitó A. (Béres 46'), Kispál, Bárkányi, Lajos, Fődi (Jójárt 16'). Vezetőedző: Czeigersmidt Roland.

Tisza Volán:

Dongó - Kormányos (Buzási 46'), Vida (Szabó A. 46'), Hacker, Grünvald, Puskás, Ngalle, Beretka, Faragó, Kulacsik, Szabó D. Vezetőedző: Tóth Ákos.

Gólszerzők:

Faragó (5', 65', 73', 78'), Grünvald (15'), Hacker (21'), Szabó D. (22', 63'), Kulacsik (44'), Buzási (51', 71'), Mucsi (63'). Czeigersmidt Roland:

"Az eredmény sajnos nagyon valósan tükrözte, hogy nem egy műfajt képvisel a két klub. Mi egészen másért küzdünk, mint a mai ellenfelünk, és más feltételekkel, játékosállománnyal is dolgozunk. Ráadásul sérülések is tizedelték csapatomat."

Tóth Ákos:

"Azon leszünk a jövőben, hogy ez a lendület kitartson a bajnokság végéig."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90'
Vége a meccsnek.
87'
Lajos kap lapot.
85'
Faragó szórakozott el egy ziccert, a kifutó kapus mellett a kapu mellé tekert.
83'
Szilágyi lő kapufát, Keresztes kezét súrolja a labda.
80'
GÓÓÓL! Egy bal oldali beadást Faragó pofoz be 5 méterről. 0-12
76'
Szabó D. tekert kapura, Keresztes védett.
73'
GÓÓÓL! Bal oldali gyors felfutásból érkezik közére a labda, amit Faragó passzol be. 0-11
71'
GÓÓÓL! Egy visszahúzott labdába belekapott Keresztes, a lehulló bogyót Buzási sodorta be. 0-10
69'
Szöglethez jutott a Kistelek, épült belőle egy szegedi kontra, melynek véégn újabb szöglet - a másik oldalon.
65'
GÓÓÓL! Egy magasan beszállt labda Faragóhoz ért, aki kapura pöckölt a vetődő Keresztes mellett a bal oldalon 4 méternél, a kapus belért, de a kipattanó épp a támadó elé került, a labda pedig az üres kapuba. 0-9
63'
GÓÓÓL! A sértett végezte el a büntetőt, az elmozduló Keresztes mellett középre passzolta be a labdát Szabó D. 0-8
62'
Szabó Dávidot vágják fel.
60'
Gerának jár egy sárga.
63'
GÓÓÓL! Egy labdavesztés után Mucsi ugrik ki és vezeti középen kapura a labdát, 15 méternél passzolja el Keresztes mellett a bogyót a rövid oldalba. 0-7
61'
Hármas csere.Hacker, Ngalle, Kulacsik le, Dargó, Szilágyi, Mucsi fel.
60'
Puskás Szabadrúgását üti ki Keresztes.
56'
Hacker átlövése pattan meg egy védőlábon, így a vetődő Keresztest becsapja, de a kapus nagy bravúrral bele tud kapálni még a labdába a földön fekve és főlé rúgja azt.
51'
GÓÓÓL! Ngalle szabadrúgását jobbról Beretka fejelte vissza, Buzási középen gyönyörű mozdulattal ollózta a léc alá a bőrt. 0-6
49'
Puskás balról középre passzolt, Faragó lőtt, Keresztes lábbal védte ki a jobb alsóba tartó golyót.
46'
Félidőben cseréltek a csapatok. A Kistelekben Béres érkezett Bitó helyére, a Volánban pedig Buzási és Szabó A. érkezett, Kormányos, Vida maradt bent.
46'
Pörög a labda.
Részeredmény Hódmezővásárhelyről: HFC - Sándorfalva 1-1 (Hatvani J., ill. Romic).SZÜNET
46'
Egy Keresztes-védést, majd egy szögletet követően véget is ért a félidő.
44'
GÓÓÓL! Fel is avatták Keresztest, egy középről felívelt labdát vett meg zavartalanul a jobb oldalon Kulacsik, aki szögből a léc alá tüzelt, a cserekapus kezét súrolva ért célba a bogyó. 0-5
43'
...és be is jött a kapus helyére Keresztes.
42'
Ngalle bombáját ütötte ki bravúrral Szalkai...
39'
Szabónak szállt be középre egy újabb ziccerlabda, de nem tudott ráfordulni, blokkolt egy védő.
34'
Bal oldalon mutatott be egy cselt Kulacsik, majd a hosszú oldal helyett a rövidre húzta vissza a labdát 13 méterről, fél méterrel mellé.
32'
Puskás ívelt magasan előre, Szabó Dávid kezelte le 14 méternél, Szalkai kijött és magasra ugorva próbálta megakadályozni az emelést, de a támadó a kapu mellé emelt.
30'
Faragó kapott volna ziccerlabdát középen egy jobb oldalt elcsent labdából, de Szalka remek ütemben futott ki és rúgta el a bőrt.
27'
Ngalle lerántása ér lapot.
26'
Jójárt lövése a szegedi, Faragóé a kisteleki kaput veszélyeztette.
22'
Kiugratás két védő között Szabónak, aki egy átvétel után elrúgja 12 méterről a labdát Szalkai mellett. 0-4
21'
...Faragó sarokrúgását tök egyedül fejeli meg 4 méteren, középen Hacker. 0-3
20'
Ngalle lő 28 méterről, szögletre ejti ki a labdát Szalkai...
16'
Fődi sérült meg Jójárt váltja.
15'
Faragó egyéni akcióval hozta be a zsugát jobbról középre, a balról felfutó Grünvaldnak passzolt, aki 12 méterről nagy erővel bombázott a kapuba. 0-2
12'
Kormányos tört be jobbról, középre tett labdáját egy védő elvétetett, Szabó D. is meglepődött, így épp a kapus kezébe kotorta a bogyót közvetlen közelről.
7'
Kulacsik tette le Grünvaldnak, aki balról középre lőtt, csak centikkel marad le a becsúszó Faragó a labdáról.
5'
GÓÓÓL! Egy előretett labda találja üresen a jobbösszekötő helyén Faragót, aki egy átvétel után a felpattanó labdát 14 méterről a bal alsóba lövi. 0-1
4'
Bitó szabadrúgása oldalról senkit sem talál bent, csak Donbgót, aki előredőlve fogja meg a labdát.
2'
Egy vendégakció végén Beretka játssza magát tisztára, de eltöri az átlövést.
1'
A Volán kezdett.
16.58: Pályán a csapatok. A hazaiak tiszta pirosban, a vendégek kék-fekete szerelésben küzdenek majd. 16.45: Kistelekről jelentkezünk, ahol a Tisza Volán mérkőzik meg a Kisteleki TE gárdájával. Kellemes idő, felhőszürt fényekkel. A csapatok már tréningeznek, épp a kapusokat tesztelik mindkét oldalon. A mérkőzés Kócsó Tibor Zsolt sípjelére 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Győzelmi kényszerben a Tisza Volán SC Szeged! A kék-feketék fő riválisa, az Ujszegedi TC szombaton 3-0-ra verte a Tápét, így 66 pontjával átvette a vezetést a tabellán a 65 pontos Volán előtt. Beretka Péterék persze egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, így adott számukra a lehetőség, hogy visszaszerezzék az első helyet. Ehhez legalább egy pontra szükségük van Kisteleken, de "ezer" százalék, hogy nem a döntetlenért, hanem nyerni utaznak az utolsó előtti helyezett otthonába. A 15 pontos Kistelek a bennmaradásért küzd, de csodaszámba menne, ha ez alkalommal is gyarapítani tudná pontjai számát. Emlékeztetőül: a két együttes ősszel a Felső Tisza parti stadionban 10-0-s hazai siker született. Akkor a Volán részéről Beretka Péter (3), Faragó Bence (2), Kulacsik Tamás, Buzási Péter, Kormányos Kolos, Tóth Attila és Puhalák Nimród vette ki részét a gólfiesztából. Ezek alapján is valószínűsíthető, hogy Czeigersmidt Roland mester ezúttal a biztonságot igyekszik szem előtt tartani, nehogy Tóth Ákos fiai ismét így megszórják csapatát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.