Sport

Labdarúgás: csapata kiesett, de maradna az NB I-ben az ex-volános Búrány Zoltán

Labdarúgás: csapata kiesett, de maradna az NB I-ben az ex-volános Búrány Zoltán

2014. május 20., kedd
Labdarúgás: csapata kiesett, de maradna az NB I-ben az ex-volános Búrány Zoltán
haladas_mezokovesd_zsory_001_vagvolgyi_balint_rangadohu

Döntetlent ért el a Videoton ellen a labdarúgó NB I hétvégi, utolsó előtti fordulójában a Mezőkövesd-Zsóry FC, a borsodi alakulat számára ugyanakkor a bravúros pontszerzés ellenére is elúszott a bennmaradás esélye. A kiesés apropóján a klub szegedi nevelésű játékosával, Búrány Zoltánnal készítettünk rövid interjút.

„Hasonlóan elégedetlen vagyok a tavaszommal, mint az

őszi teljesítményemmel voltam

. Sajnos, viszonylag kevés lehetőséget kaptam. Ebben egyrészt nyilván közrejátszott a korábbi sérülésem, hiszen igyekeztem vigyázni, nehogy kiújuljon, és nem is tudtam igazából formába lendülni. Másrészt az edzői stáb is kevésbé bízott bennem, főleg a bajnokság vége felé léphettem csak pályára. Kiesett a csapat az NB I-ből, ennek okán pedig pláne nem vagyok boldog. Nehéz ilyen helyzetben mit mondani” – fogalmazott szomorúan a védelem szélén és a középpályán is bevethető játékos. Kitért rá, jövője egyelőre számára is nehezen belátható. Ami biztos, a borsodiaknál nyáron lejár a szerződése, így szabadon igazolhatóvá válik. Jelenlegi kenyéradójánál egyelőre nem került szóba a hosszabbítás, az ezzel kapcsolatos esetleges tárgyalások az idény végeztével nyerhetnek aktualitást. „Természetesen, ha érkezne egy NB I-es ajánlat, akkor élnék a lehetőséggel. Szakmai szempontból ez lenne az ideális. Úgy gondolom, fiatal játékos vagyok még, képes lennék az élvonalban teljesíteni. Mindenesetre a sérülésem szerencsére már a múlté, maradéktalanul elmúlt, száz százalékos állapotban állok tehát a jövő elé. Akár Mezőkövesden, akár máshol” – tette hozzá.

Búrány Zoltán

utánpótlás-játékosként a Tisza Volán SC Szeged csapatában pallérozódott, majd 2008-ban igazolt Miskolcra, a DVTK-hoz. Később megfordult a Szolnoki MÁV-nál és a Szombathelyi Haladásnál is, mielőtt tavaly nyáron szerződtette volna az NB I akkori újonca. A 2013/14-es pontvadászat eddig eltelt 29 fordulója során tizennégy alkalommal lépett pályára, illetve további hét meccset játszott a Magyar Kupában és a Ligakupában. A még mindig csak 25 éves labdarúgó elmondta, amennyire teheti, rendszeresen követi a nevelőegyesületével kapcsolatos történéseket is. „Semmit sem szabad elkiabálni, de úgy néz ki, megnyerik a bajnokságot. Szurkoltam nekik végig, nagyon sok barátom van a csapatban, és úgy gondolom, abszolút nem való a megyei I. osztályba ez az együttes. Szívem szerint akár az NB I-be is betenném a Volánt, de a realitás talaján maradva azt mondhatom, a harmad-, esetleg némi erősítéssel a másodosztályban lenne a klub helye” – zárta gondolatait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.