Kézilabda: húszgólos diadal és éremosztás + FOTÓK, VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szkkse_gyula_ mj 113

A kiesés ellen küzdő Gyulai SE csapata látogatott Szegedre szombaton. A hazai csapatnál népünnepélyre készültek, hiszen a mérkőzés befejezését követően került sor a bajnoki aranyérmek átvételére.

Jól indult a találkozó, hiszen Karsai Roberta és Lehmann-Dobó Andrea góljaival 4-2 arányban vezettek a szegedi lányok. Az ellenfélnél Madar Szilvia volt tarthatatlan, góljaival a 14. percben 9-7-re átvette a vezetést a vendég csapat. Jókor jött Marosán György időkérése, aki így visszazökkentette csapatát és egy 3-0-ás rohammal sikerült újra átvenni a vezetést. Ezt a mérkőzésen már nem is adta ki a kezéből a hazai csapat. A folyamatosan fáradó vendégeket sok futással már az első félidő végén felőrölték, így Tóth Orsolya góljával 23-15-ös eredménnyel mentek szünetre a csapatok. A második félidő első hat szegedi találata percenként született, melyre a vendégek csak eggyel tudtak válaszolni, így ekkorra már eldőlt a mérkőzés (29-16). A szegedieknél a vezetőedző is bátrabban nyúlt a cserékhez, így mindenki játéklehetőséget kapott. A korábban eddig védekezésben jeleskedő Hódi Szilvia 4 gólt szerzett ebben az időszakban. A legnagyobb különbség az 57. percben alakult ki, amikor már 23 góllal is vezettek a hazaiak, azonban az ünneplésre készülő szegediek ekkor már nem teljesen koncentráltak a mérkőzésre, így 46-26-os eredménnyel fejeződött be a találkozó.

A lefújást követően a szép sikert elérő csapat játékosai és vezetői felsorakoztak, hogy a bajnoki aranyérmeket Mocsai Lajostól, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányától, illetve Éliás Gábortól a Magyar Kézilabda Szövetség versenyigazgatójától és Fekete Józseftől, a Csongrád Megyei Kézilabda Szövetség elnökétől átvehessék. Ezt követően megkezdődött az ünneplés, hiszen 20 év után újra NB I-es női kézilabdacsapata lett a városnak.

szkkse_gyula_ mj 112

A bajnokcsapat tagjai:

Játékosok: Karsai Roberta, Tóth Orsolya, Selmeci Sarolta, Aron Andrea, Zsilák Katalin, Lehmann-Dobó Andrea, Dávid Zsuzsanna, Grandjean Gréta, Varga Rita, Vér Vivien, Huszka Renáta, Hódi Szilvia, Zsibrita Orsolya, Manga Fruzsina, Khouiled Sarah, Zsikó Zsanett, Dobó Mónika, Aracsi Vivien, Kovács Réka, Kovács Gabriella, Scholtz Andrea.
Szakmai stáb: Marosán György, Farkas József, Bárány Zsolt, Teimel Róbert, Kovács Zsolt, Serfőző Zsolt, Kónya Gábor, Kovácsné Berke Anikó.

Női kézilabda NB I/B Keleti csoport 25. forduló:

Szeged KKSE-Chance-Exicom – Gyulai SE 46-26 (23-15)
Szeged-Kiskundorozsma, 200 néző. Vezette: Babicz Gábor, Haskó Tamás.
SZKKSE: DOBÓ M. – TÓTH O. 7, Selmeci 4/2, DOBÓ A. 4, KARSAI 7/2, Aron 5, ZSILÁK 6. Csere: Kovács G. (kapus) Vér 1, Dávid 1, Zsibrita 1, Varga, Hódi 4/1, Huszka 1, Grandjean 2, Khouiled 3. Edző: Marosán György.
A Gyulai SE legeredményesebb játékosa: Szabó R. 10 gól
Hétméteres: 6/5, ill. 3/2.
Kiállítás: 8 perc, ill. 8 perc.

Marosán György: “Fantasztikus élmény megélni ezeket a pillanatokat. Köszönöm a játékosaimnak és az egyesület vezetőségének, szurkolóinknak, hogy hittek az elveimben. Büszke vagyok arra, hogy sok szegedi ember álmát sikerült megvalósítanunk azzal, hogy a világ legerősebb bajnokságában szerepelhetünk jövőre!”

Junior mérkőzés:
Szeged KKSE-Chance-Exicom – Gyulai SE 35-23 (17-12)
SZKKSE: Eperjesi – Reigl 1, Aracsi 3, ZSIKÓ 9/6, Dankó 5, MIKLÓS 10, Kovács R. 3/1. Csere: Fodor (kapus), Kecskés 1, Kovács B, Kováts D., Nagy V. 3/1, Simon. Edző: Marosán György
A Gyulai SE legeredményesebb játékosa: Márkus D. 7 gól
Hétméteres: 12/8, ill. 5/3.
Kiállítás: 8 perc, ill. 6 perc.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: már nem is meglepetés a vásárhelyiek hazai pontvesztése

Default thumbnail
Következő sztori

Kiugrott az erkélyről, hogy suliba mehessen

Legutóbbi hasonló cikkek