Írjon nekünk

Sport

Kézilabda: hatezren ünnepelték a Pick csapatát a Dugonics téren (FRISSÍTVE!) + FOTÓK, VIDEÓ

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

pick_unnep_kupa17_gs

Hétfő kora délután megérkezett Szegedre az EHF Kupa a Pick Szegeddel. Este 20 órától a Dugonics téren közel hatezren ünnepeltek, Mikler könnyek között búcsúzott!

20.40: Pastor-mester megköszönte a szurkolóknak a biztatást és azt mondta, hogy a csapat vissza szeretne térni erre a térre és reméli, hogy ez nemsokára újból sikerülni fog. Az edző után a szakvezetés többi tagja is mondott köszöntőket, majd a magyar himnuszt közösen énekelte el a csapat a szurkolókkal és a harmadik félidő már a borfesztiválon folytatódhatott. Köszönjük, fiúk!

20.30: “Amióta itt vagyok még nem tudtuk arannyal ünnepelni a szezont, ez most sikerült” – hangzottak Zubai mondatai a mikrofonba, “amikor elmentem ugyan így ünnepeltünk, mikor visszajöttem, ismét megadatott ez az élmény” – ezek már Illyés Ferenc szavai voltak. “Valaki ébresszen, fel mert nem hiszem el, hogy ez igaz, de ha álom, akkor olyan szép, hogy inkább maradok” – így szólt Balogh Zsolt. Ancsint még most is rázta a hideg, és jöttek a légiósok, akikből a szpíker egy-egy magyar mondatot kért és jöttek is a vidám, kedves szavak. Mindegía nagy derültséget keltett, mikor a többiek zrikálásának engedve annyit mondott: “K…va boldog vagyok!”

20.25: A szpíker sorra minden játékost előrehívott, hogy mondjon néhány szót, miután a születésnapos mesternek, Juan Carlos Pastornak a Happy birthday to you-t, angolul és magyarul is. Majd ezután az este egyik legszebb pillanatai következtek. A torna egyik hősét, Mikler Rolandot, aki a “Roli-Roli”-szólamok után hosszú másodpercekig nem tudott megszólalni. Megköszönte ezt a négy évet mindnekinek, majd elcsukló hangon, a könnyeivel küszködve mondta: “nagyon nehéz lesz itt hagyni benneteket!” (a kapuvédő a Veszprémben folytatja a következő szezontól – a szerk.) a “Szervusz Roli, itthon vagy” – üvöltéseket hallva pedig mintha a szeméhez is nyúlt volna a kiváló kapus…

20.20: A fiúk Pióker Sándor gyúrónak hoztak egy meglepetést, az EHF-aranyat Vadkerti adta át a legendás gyúrónak. Süli Robi először a “csékát” kérdezte meg, hogy mit szól ehhez a fogadtatáshoz. “Csak Fecát tudom idézni: meg tudnám szokni” – jött a mosolygós válasz, a nézőtéren pedig az üdvrivalgás, és a Pick-Szeged-rigmus.

20.15: Először Vadkerti Attila csapatkapitány rohant fel a kupával, őt Mikler, majd Tatai követe és sorban a többiek. A Pick csapatának Botka László polgármester adott át egy meglepetést, Szeged város emlékplakettjével köszönte meg a győzelmet.

20.00: A városnéző kisvonattal érkeztek meg a Pick játékosai a Dugonics térre, ahol több ezres tömeg várta őket, 5-6 ezer szurkoló skandálta: “mi vagyunk a legnagyobbak!” Miután Stone elénekelte a csapat himnuszát, a csapat tagjait Süli Róbert, a Délmagyarország sportrovatának vezetője egyenként szólította színpadra a fiúkat.

Orbán, Botka és Gyimesi is gratulált

“Szeged a király” – írta Facebook-oldalán Orbán Viktor miniszterelnök.

“Európai kupagyőztes a Szeged!!! Gratulálok a Pick Szeged minden játékosának és a szakmai vezetőknek! Köszönjük, különleges ajándék ez számunkra Szeged napján!” – írta a Facebookon Botka László, Szeged polgármestere.

“Fantasztikus teljesítmény volt az, amit a Pick elért, számomra ők az ország legjobb kézilabdacsapata. Ez a csapat megérdemelné, hogy olyan csarnokban játsszon, amit az utóbbi években sikerült építenie a debrecenieknek, győrieknek, illetve a veszprémieknek. Érzéseim szerint Szeged is képes lenne egy csarnok felépítésére. A magyar sportba soha ennyi pénzt még nem fordított a rendszerváltás óta kormány, mint a mostani. Jó lenne, ha végre Szegeden is lenne látszatja a kormányzati források felhasználásának, mert sorra épülnek a különböző létesítmények országszerte. Avattak stadiont Debrecenben, felépült a jégpálya, elkezdték a második fedett uszodát is építeni, Szolnokon már fel is húzták. Szegeden is szükség lenne ilyen infrastrukturális beruházásokra, ezt támasztja alá a Pick Szeged fantasztikus teljesítménye” – fogalmazta meg reményét Gyimesi László (Fidesz-KDNP) szegedi tanácsnok.

Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója szerint Juan Carlos Pastor új mentalitást hozott a Pick Szegedhez, s ennek eredménye a vasárnapi páratlan bravúr! Részletek itt!

Vadkertivel “lépett le” a kupa a szegedi földre

13.40: Lassan szétszélednek a játékosok, kell még némi pihenés az esti, Dugonics téri ünneplés előtt. Mint megtudtuk, a csapat este 19.30-kor indul kisvonattal, rendőri felvezetéssel a sportcsarnoktól a Dugonics téri, 20 órakor kezdődő ünneplés helyszínére, ahol Stone elénekli a Pick-himnuszt, majd Botka László polgármester fogja köszönteni a berlini hősöket.

13.35: Megérkezik Nagy Péter is, miközben a kisiskolások pacsiznak sorban Ilyés Ferenccel, majd Ancsinnal. Megy a közös fotózkodás a kupával, a drukkerek egymás kezébe adják a világ második számú klubtrófeáját. A SZEGEDma is beáll a sorba, Nagy Péterrel közösen pózolunk a jócskán súlyos serleggel.

13.30: “Lassan de biztosan kezdem feldolgozni, mit is vittünk véghez. Elképesztően jó érzés, és ugyanilyen jó érzés hazatérni, s látni, hogy várnak minket a szurkolók. Este a Dugonics téren még nagyobb ünneplés lesz, ebben biztos vagyok” – árulta el a SZEGEDma.hu kérdésére Ancsin Gábor, aki, mint a győztes csapat legifjabb, 23 esztendős tagja az elmúlt órákban gyakran egymaga kellett cipelje a valóban nehéz trófeát. “Ennyi bajom legyen az életben, hogy ilyen szép serleget cipeljek, remélem még lesz rá pár alkalmunk, hogy hasonlót kelljen cipelnünk!” – fűzte hozzá a Pick jobbátlövője.

pick_szeged_fogadasa08_gs

13.25: “Kupagyőztes! Kupagyőztes!” és “Szép volt, fiúk! Szép volt, fiúk!” skandálások közepette lép elő a Pick buszából Vadkerti Attila csapatkapitány az EHF Kupával a kezében! Aztán jönnek a többiek, Balogh, Ancsin, Mindegía, s a győztes csapat többi tagja. Mikler Roland nincs a buszon, ő később érkezik kocsival.

13.20: Dudál a busz, megérkezett a Pick Szeged!

13.00: Az újszegedi sportcsarnoknál több tucat szurkoló, köztük lelkes általános iskolások várják a Picket, amely nagyjából 15 perc múlva ér az arénához. “Zubai-Tatai-Mikler” -skandálják a kicsik, csatlakoztak melléjük a drukkerek is “Pick Szeged” és “Kupagyőztes!” rigmusokkal. Úgy tudjuk, már elhagyták Szatymazt a fiúk.

Korábban:

Vasárnap Berlinben fantasztikus sikert aratva, történelmi tette végrehajtva megnyerte az EHF Kupa döntőjét a francia Montpellier-vel szemben 29-28-ra. A csodacsapat már Magyarországon van, hétfő délben épp Budapestről tartanak Szegedre, ahol a Dugonics téren este 20 órától köszönti a fiúkat a szurkolótábor és a város vezetése. A helyszín eredetileg a Széchenyi tér lett volna, ám a a borfesztivál és a várható hatalmas érdeklődés miatt döntöttek a szervezők a helyszínváltoztatás mellett.

Illés András, Dobó Csaba

Kommentek

Sport

Sportmenü: elrajtolnak a megyei labdarúgó bajnokságok

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szegedi rangadót rendeznek a Megye I. nyitófordulójában.

Tovább olvasom

Sport

Öt javaslat maradt versenyben az új uszoda nevére

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Döntse el Ön, melyik legyen a befutó.

Tovább olvasom

Hírzóna

Sportparkot építettek Csanádpalotán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A fiatalok még egy fedett konditermet szeretnének,

Tovább olvasom

Aktuál