Sport

Kézilabda: hatezren ünnepelték a Pick csapatát a Dugonics téren (FRISSÍTVE!) + FOTÓK, VIDEÓ

Kézilabda: hatezren ünnepelték a Pick csapatát a Dugonics téren (FRISSÍTVE!) + FOTÓK, VIDEÓ

2014. május 19., hétfő
Kézilabda: hatezren ünnepelték a Pick csapatát a Dugonics téren (FRISSÍTVE!) + FOTÓK, VIDEÓ
pick_unnep_kupa17_gs

Hétfő kora délután megérkezett Szegedre az EHF Kupa a Pick Szegeddel. Este 20 órától a Dugonics téren közel hatezren ünnepeltek, Mikler könnyek között búcsúzott!

20.40:

Pastor-mester megköszönte a szurkolóknak a biztatást és azt mondta, hogy a csapat vissza szeretne térni erre a térre és reméli, hogy ez nemsokára újból sikerülni fog. Az edző után a szakvezetés többi tagja is mondott köszöntőket, majd a magyar himnuszt közösen énekelte el a csapat a szurkolókkal és a harmadik félidő már a borfesztiválon folytatódhatott. Köszönjük, fiúk!

20.30:

"Amióta itt vagyok még nem tudtuk arannyal ünnepelni a szezont, ez most sikerült" - hangzottak Zubai mondatai a mikrofonba, "amikor elmentem ugyan így ünnepeltünk, mikor visszajöttem, ismét megadatott ez az élmény" - ezek már Illyés Ferenc szavai voltak. "Valaki ébresszen, fel mert nem hiszem el, hogy ez igaz, de ha álom, akkor olyan szép, hogy inkább maradok" - így szólt Balogh Zsolt. Ancsint még most is rázta a hideg, és jöttek a légiósok, akikből a szpíker egy-egy magyar mondatot kért és jöttek is a vidám, kedves szavak. Mindegía nagy derültséget keltett, mikor a többiek zrikálásának engedve annyit mondott: "K...va boldog vagyok!"

20.25:

A szpíker sorra minden játékost előrehívott, hogy mondjon néhány szót, miután a születésnapos mesternek, Juan Carlos Pastornak a Happy birthday to you-t, angolul és magyarul is. Majd ezután az este egyik legszebb pillanatai következtek. A torna egyik hősét, Mikler Rolandot, aki a "Roli-Roli"-szólamok után hosszú másodpercekig nem tudott megszólalni. Megköszönte ezt a négy évet mindnekinek, majd elcsukló hangon, a könnyeivel küszködve mondta: "nagyon nehéz lesz itt hagyni benneteket!" (a kapuvédő a Veszprémben folytatja a következő szezontól - a szerk.) a "Szervusz Roli, itthon vagy" - üvöltéseket hallva pedig mintha a szeméhez is nyúlt volna a kiváló kapus... https://www.youtube.com/watch?v=9QnyLRE8h8c&feature=youtu.be

20.20:

A fiúk Pióker Sándor gyúrónak hoztak egy meglepetést, az EHF-aranyat Vadkerti adta át a legendás gyúrónak. Süli Robi először a "csékát" kérdezte meg, hogy mit szól ehhez a fogadtatáshoz. "Csak Fecát tudom idézni: meg tudnám szokni" - jött a mosolygós válasz, a nézőtéren pedig az üdvrivalgás, és a Pick-Szeged-rigmus.

20.15:

Először Vadkerti Attila csapatkapitány rohant fel a kupával, őt Mikler, majd Tatai követe és sorban a többiek. A Pick csapatának Botka László polgármester adott át egy meglepetést, Szeged város emlékplakettjével köszönte meg a győzelmet.

20.00:

A városnéző kisvonattal érkeztek meg a Pick játékosai a Dugonics térre, ahol több ezres tömeg várta őket, 5-6 ezer szurkoló skandálta: "mi vagyunk a legnagyobbak!" Miután Stone elénekelte a csapat himnuszát, a csapat tagjait Süli Róbert, a Délmagyarország sportrovatának vezetője egyenként szólította színpadra a fiúkat.

Orbán, Botka és Gyimesi is gratulált

“Szeged a király” – írta Facebook-oldalán Orbán Viktor miniszterelnök. “Európai kupagyőztes a Szeged!!! Gratulálok a Pick Szeged minden játékosának és a szakmai vezetőknek! Köszönjük, különleges ajándék ez számunkra Szeged napján!” – írta a Facebookon Botka László, Szeged polgármestere. "Fantasztikus teljesítmény volt az, amit a Pick elért, számomra ők az ország legjobb kézilabdacsapata. Ez a csapat megérdemelné, hogy olyan csarnokban játsszon, amit az utóbbi években sikerült építenie a debrecenieknek, győrieknek, illetve a veszprémieknek. Érzéseim szerint Szeged is képes lenne egy csarnok felépítésére. A magyar sportba soha ennyi pénzt még nem fordított a rendszerváltás óta kormány, mint a mostani. Jó lenne, ha végre Szegeden is lenne látszatja a kormányzati források felhasználásának, mert sorra épülnek a különböző létesítmények országszerte. Avattak stadiont Debrecenben, felépült a jégpálya, elkezdték a második fedett uszodát is építeni, Szolnokon már fel is húzták. Szegeden is szükség lenne ilyen infrastrukturális beruházásokra, ezt támasztja alá a Pick Szeged fantasztikus teljesítménye" - fogalmazta meg reményét Gyimesi László (Fidesz-KDNP) szegedi tanácsnok. Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója szerint Juan Carlos Pastor új mentalitást hozott a Pick Szegedhez, s ennek eredménye a vasárnapi páratlan bravúr! Részletek itt!

Vadkertivel "lépett le" a kupa a szegedi földre

13.40: Lassan szétszélednek a játékosok, kell még némi pihenés az esti, Dugonics téri ünneplés előtt. Mint megtudtuk, a csapat este 19.30-kor indul kisvonattal, rendőri felvezetéssel a sportcsarnoktól a Dugonics téri, 20 órakor kezdődő ünneplés helyszínére, ahol Stone elénekli a Pick-himnuszt, majd Botka László polgármester fogja köszönteni a berlini hősöket. 13.35: Megérkezik Nagy Péter is, miközben a kisiskolások pacsiznak sorban Ilyés Ferenccel, majd Ancsinnal. Megy a közös fotózkodás a kupával, a drukkerek egymás kezébe adják a világ második számú klubtrófeáját. A SZEGEDma is beáll a sorba, Nagy Péterrel közösen pózolunk a jócskán súlyos serleggel. 13.30: "Lassan de biztosan kezdem feldolgozni, mit is vittünk véghez. Elképesztően jó érzés, és ugyanilyen jó érzés hazatérni, s látni, hogy várnak minket a szurkolók. Este a Dugonics téren még nagyobb ünneplés lesz, ebben biztos vagyok" - árulta el a SZEGEDma.hu kérdésére Ancsin Gábor, aki, mint a győztes csapat legifjabb, 23 esztendős tagja az elmúlt órákban gyakran egymaga kellett cipelje a valóban nehéz trófeát. "Ennyi bajom legyen az életben, hogy ilyen szép serleget cipeljek, remélem még lesz rá pár alkalmunk, hogy hasonlót kelljen cipelnünk!" - fűzte hozzá a Pick jobbátlövője.
pick_szeged_fogadasa08_gs
13.25: "Kupagyőztes! Kupagyőztes!" és "Szép volt, fiúk! Szép volt, fiúk!" skandálások közepette lép elő a Pick buszából Vadkerti Attila csapatkapitány az EHF Kupával a kezében! Aztán jönnek a többiek, Balogh, Ancsin, Mindegía, s a győztes csapat többi tagja. Mikler Roland nincs a buszon, ő később érkezik kocsival. 13.20: Dudál a busz, megérkezett a Pick Szeged! 13.00: Az újszegedi sportcsarnoknál több tucat szurkoló, köztük lelkes általános iskolások várják a Picket, amely nagyjából 15 perc múlva ér az arénához. "Zubai-Tatai-Mikler" -skandálják a kicsik, csatlakoztak melléjük a drukkerek is "Pick Szeged" és "Kupagyőztes!" rigmusokkal. Úgy tudjuk, már elhagyták Szatymazt a fiúk.

Korábban:

Vasárnap Berlinben fantasztikus sikert aratva, történelmi tette végrehajtva megnyerte az EHF Kupa döntőjét a francia Montpellier-vel szemben 29-28-ra. A csodacsapat már Magyarországon van, hétfő délben épp Budapestről tartanak Szegedre, ahol a Dugonics téren este 20 órától köszönti a fiúkat a szurkolótábor és a város vezetése. A helyszín eredetileg a Széchenyi tér lett volna, ám a a borfesztivál és a várható hatalmas érdeklődés miatt döntöttek a szervezők a helyszínváltoztatás mellett. Illés András, Dobó Csaba

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.