Bulvár

Kétszer is tűz gyulladt a szegedi benzinkút mellett + FOTÓK

Kétszer is tűz gyulladt a szegedi benzinkút mellett + FOTÓK

2014. május 10., szombat
Kétszer is tűz gyulladt a szegedi benzinkút mellett + FOTÓK
tuz02_gs

Egymást követő két nap volt tűz Szegeden a Kereszttöltés utcai benzinkút közvetlen közelében. A benzinkutat üzemeltető tulajdonos fia elmondta, hogy robbanástól nem kell tartani.

Égig érő füst keltett riadalmat a Kereszttöltés utcai panelépület lakosaiban szombat délelőtt, melyet a benzinkút felől láttak felszállni. Messziről nézve ugyanis nem lehetett eldönteni, hogy maga a benzinkút lángol vagy sem. Szerencsére csak a mellette lévő nyárfasor felgyülemlett pihéje kapott lángra eddig tisztázatlan okok miatt.

Nagyobb volt a füstje, mint a lángja

A benzinkutat üzemeltető tulajdonos fia,

Berényi Péter

arról tájékoztatta helyszínen tartózkodó fotóriporterünket, hogy egy nappal korábban szintén hasonló jellegű tűz volt pár méterre a mostanitól, amit a kiérkező tűzoltók pillanatok alatt megfékeztek. A mai tűz nagyobb volt, egy elektromos földkábel föld feletti része is lángra kapott, amit még a tűzoltók kiérkezése előtt ő maga oltott el poroltó használatával. Hozzátette, hogy az üzemanyagot tároló tartályok a föld alatt biztonságban vannak, ennél nagyobb tűz esetén sem kell tartani annak berobbanásától. Nagyobb veszélynek van kitéve a gázbekötés csapja, amit a láng ugyan nem ért el, köszönhetően a gyorsan kiérkező tűzoltók munkájának. Hogy mit hoz a holnap, nem lehet tudni, mert a nyárfasor még virágzik, amit tehetnek, hogy egyik szemüket minden pillanatban a veszélyes területen tartják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.