/

Két és fél év börtönre ítéltek egy rendőröket megvesztegetni próbáló nőt

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jogerősen két és fél év börtönbüntetéssel sújtott csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla egy fiatal nőt, aki a vele szemben közlekedési szabálytalanságok miatt intézkedő rendőröket meg akarta vesztegetni.

A táblabíróság kétrendbeli hivatali vesztegetés bűntettében és ittas járművezetés vétségében mondta ki bűnösnek a 28 éves vádlottat. A korábban már többször büntetett vádlott 2012. október 18-án Szolnokon előbb egy lakásban, majd később a barátaival egy sörözőben italozott. A kocsmából a vádlott által vezetett autóval indultak tovább. Az egyik, stoptáblával védett kereszteződésen a nő lassítás nélkül hajtott keresztül, ezt két rendőr észrevette, és megállította az autót. A vádlott a járőröknek fölajánlott 50 ezer forintot, ha eltekintenek az intézkedéstől. A rendőrök fölhívták a figyelmét, hogy ezzel bűncselekményt követ el, és amikor újra pénzt kínált nekik, értesítették az ügyeletet.

Ezután két újabb rendőr érkezett a helyszínre, és megszondáztatta a nőt, aki – bár nem volt nála készpénz – azt mondta, ha nem elég 50 ezer forint, akkor 500 ezret ad, mert sok pénze van. A rendőrök feljelentették a vádlottat.

Előző sztori

Mit árul el rólunk esernyőnk? + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Hátország: elmosta az eső az U15-ös válogatott algyői meccsét

Legutóbbi hasonló cikkek