Közélet

Hídivásár, ahol a királyfi üvegbe zárva várja kedvesét + FOTÓK, VIDEÓ

Hídivásár, ahol a királyfi üvegbe zárva várja kedvesét + FOTÓK, VIDEÓ

2014. május 25., vasárnap
Hídivásár, ahol a királyfi üvegbe zárva várja kedvesét + FOTÓK, VIDEÓ
SZS20140524_hidi_vasar_019

Érdemes volt a magassarkút túracipőre cserélni. A Belvárosi híd újszegedi oldalától az Oskola utcán át egészen az Árpád térig kézművesek ezrei kínálták portékáikat. Akikben maradt elég erő, akár többször is végigbattyoghatott a Szeged napi forgatagban, bőven akadt látnivaló - csak bírja a pénztárca!

Az időjárás ez alkalommal kegyes volt a Hídivásárhoz, tavaly pulcsit kellett húznunk, idén viszont kellemes nyári időben barangolhattunk a lezárt úton. Nem is volt meglepő, hogy már a vásár "bejáratánál" élénk madárcsicsergés ütötte meg a fülünket, viszont a hang forrása annál inkább. Meg kell hagyni, termetes kanári költözött a nádkalitkába, ráadásul egészen jól beszélt magyarul. Hamar fény derült a turpisságra, a trilla segítségével bárkiből lehet énekesmadár, ráadásul jól meg lehet vele viccelni a gyerekeket is. Egy papírvékony "hangszer" a nyelv alá, rövid gyakorlás a tyúk szó kiejtésével, s már indulhatunk is a természetbe. "Ezzel ki lehet lőni a szomszédot is?" - kérdezte egy férfi a csúzlimestertől, érdeklődve a szerkezet megbízhatósága felől és a gumi rugalmasságáról. A budapesti árus csak megerősíteni tudta: a precíz szerkezet pontosan oda lő, ahová céloztunk vele, még ha az a szomszéd feneke is.

Takács Árpád

bükkfából készült játékain nyersgumi lóg, amivel még a papírgalacsin is méterekkel messzebb landol, ha úgy akarjuk. Habár a csúzli - az árus szerint - nem a rossz gyerekek játékszere, a fenti példa óvatosságra int: sosem tudhatjuk hogyan vág vissza a panelfal túloldalának lakója.

SZS20140524_hidi_vasar_030

Kerámiák, fa játékok, bőrdíszek, táskák és ékszerek, édességek és - az elmúlt évek nagy visszatérője - a medvehagymalekvár sem maradhattak ki a kínálatból. A gagyikat sikerült kiszorítani, habár néhány kiállító biztosra ment: több helyszínen is felbukkantak a fergetegben. Olyan ötletes függönydíszekkel is találkoztunk, mint a bőrszárnyú denevér, de nagy népszerűségnek örvendett a befőttesüvegbe zárt békakirályfi is, aki egy csók fejében gyönyörű herceggé változik. Nagyapáink borotválkozószettjének elengedhetetlen kelléke volt a borotvapamacs, nem is sejtettük, hogy ismét divatos a fiatalok körében. "Az idősebbeket szeretnék vele utánozni" - világított rá a dologra

Bélteki Katalin

kefekészítő kisiparos, akinek standja roskadásig telt a különféle szőrös használati tárgyakkal. Volt ott zöldségmosó gyökérsörtével, vaddisznószőrből készült hajkefe a fejbőr ápolására, kecskeszőrből kreált is azoknak, akik a későbbiekre is szeretnék megtartani hajkoronájukat. Sőt, kemény sörtéből készült fogkefe is sorakozott a kínálatban, ami a kézműves szerint azért jobb a boltinál, mert nem irritálja a fogínyt és védi a zománcot. Ha nem volt alkalma szombaton ellátogatni vagy vissza szeretne menni az áhított bőr pénztárcáért, akkor ne habozzon, látogasson el vásárnap (is) a Hídivásárba. http://www.youtube.com/watch?v=k3NrNrDZQ5Y

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.