Kultúra

Gyerekek fedezhetik fel először a megújult Szabadtérit

Gyerekek fedezhetik fel először a megújult Szabadtérit

2014. május 20., kedd
Gyerekek fedezhetik fel először a megújult Szabadtérit
forditottszabadteri_db

Néptánccal, Dóm téri bejárással és nézőtéri fotózkodással várja a szegedieket szombaton, gyermeknap alkalmából a Szabadtéri Játékok. Az ingyenes program során a résztvevők felfedezhetik a megújult fesztiválhelyszínt.

Gyereknapi programmal vár kicsiket és nagyokat a Dóm térre a Szegedi Szabadtéri Játékok március 24-én, szombaton 10 órától. Az eseménynek az időjárás is kedvez: először kóstolhatunk bele idén az igazi mediterrán szegedi hangulatba, melyben leginkább a Szabadtérin érdemes sütkérezni. A pár napja felépült és az idei évadra megújult fesztiválhelyszínt most először élvezheti a közönség. „Nagyon fontos számunkra

Harangozó Gyula

művészeti igazgató úrral a fiatal közönség, hiszen közülük kerülnek ki később a színházba járó felnőttek – mondja

Herczeg Tamás

, a Szabadtéri igazgatója. – Ezért döntöttünk úgy, hogy az idei fesztivál különleges körülményeit ők vehessék birtokba először.” Ráadásul a teljes Dóm téri színteret felfedezhetik az érdeklődők. 10 órától bejáráson lehet részt venni, melyen sok érdekesség kiderül az új színpadról és az épülő infrastruktúráról, illetve kivételesen be lehet lesni a kulisszák mögé, ahol a próbák és előadások során a művészek a legtöbb időt töltik majd. A Dóm téri gyereknap fő eseménye a Szeged Táncegyüttes fellépése lesz. 11 órától 80 fős gyerekcsoport veszi birtokba az új színpadot: rábaközi, dél-alföldi, szatmári, moldvai és sárközi táncokat adnak elő. A színes forgatagot

Gombos András

művészeti vezető instruálja. A néptánc bemutató után

Dusha Béla

fotográfussal készíttethetik el portréjukat a nézők a megfordított nézőtéren, háttérben Szeged szimbolikus látványosságával, a dómmal. Egyedül, párban vagy akár csoportosan is a kamera elé állhatnak, akik egy szép emléket szeretnének magukról a Szabadtéri helyszínén. A teljes gyereknapi program ingyenes, jegyeket igényelni a Fesztivál Jegyirodán lehet. A bejáráson és a fotózáson a részvétel korlátozott, előzetesen regisztrálni a peter.teszary@szegediszabadteri.hu e-mail címen tudnak az érdeklődők.

Szeged Napi jegyárkedvezmény

A korábbi évek hagyományát folytatva a Szabadtéri kifejezetten a szegedieknek szeretne kedvezni: Szeged Napja alkalmából kedvezménnyel árusítja előadásaira a jegyeket és bérleteket. Május 17-től 30-ig élhetnek a lehetőséggel a Fesztivál Jegyirodán. A kedvezmény az összes produkció valamennyi előadására érvényes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.