Fidesz: a szocialistáknak változatlanul a megszorítás a mániájuk

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Fidesz szerint a szocialistáknak változatlanul a megszorítás a mániájuk, holott az elmúlt években enélkül is stabil volt Magyarország pénzügyi helyzete.

A Fidesz ezt arra reagálva közölte pénteken az MTI-vel, hogy Burány Sándor, az Országgyűlés költségvetési bizottságának szocialista elnöke közleményében azt írta, megszorítások nélkül nem tartható a 2014-es költségvetés, mivel “igen lyukasra tervezte a 2014-es büdzsét a kormány”, áprilisban az államháztartás egész évre tervezett hiánya csaknem 97 százalékra emelkedett.

A kormánypárt reagálásában hangsúlyozta: Magyarország ma pénzügyileg stabil, az államháztartási hiány ötödik éve 3 százalék alatt van, és ez idén meg jövőre is így marad. Emellett európai viszonylatban is nálunk süllyedt legnagyobb mértékben a munkanélküliség és gyorsult legnagyobb mértékben a gazdasági növekedés az év első negyedévében. Hozzátették: mindezt sorozatos megszorítások, “lyukas” és meghamisított költségvetés nélkül.

Előző sztori

Bernáth Georgina Szegeden: a Jobbik a fiatalokért áll ki az EP-ben

Következő sztori

Orbán: fel, újabb győzelemre!