Közélet

Fidesz: a szocialistáknak változatlanul a megszorítás a mániájuk

Fidesz: a szocialistáknak változatlanul a megszorítás a mániájuk

2014. május 23., péntek
Fidesz: a szocialistáknak változatlanul a megszorítás a mániájuk

A Fidesz szerint a szocialistáknak változatlanul a megszorítás a mániájuk, holott az elmúlt években enélkül is stabil volt Magyarország pénzügyi helyzete.

A Fidesz ezt arra reagálva közölte pénteken az MTI-vel, hogy

Burány Sándor

, az Országgyűlés költségvetési bizottságának szocialista elnöke közleményében azt írta, megszorítások nélkül nem tartható a 2014-es költségvetés, mivel "igen lyukasra tervezte a 2014-es büdzsét a kormány", áprilisban az államháztartás egész évre tervezett hiánya csaknem 97 százalékra emelkedett. A kormánypárt reagálásában hangsúlyozta: Magyarország ma pénzügyileg stabil, az államháztartási hiány ötödik éve 3 százalék alatt van, és ez idén meg jövőre is így marad. Emellett európai viszonylatban is nálunk süllyedt legnagyobb mértékben a munkanélküliség és gyorsult legnagyobb mértékben a gazdasági növekedés az év első negyedévében. Hozzátették: mindezt sorozatos megszorítások, "lyukas" és meghamisított költségvetés nélkül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.