Közélet

Festő és gobelinszövő tárlata nyílik a Mars téri piacon

Festő és gobelinszövő tárlata nyílik a Mars téri piacon

2014. május 14., szerda
Festő és gobelinszövő tárlata nyílik a Mars téri piacon

Bartáné Papp Andrea festőnő és gobelinszövő kiállítása nyílik a Mars téri piac Nagycsarnokában, a Művészetek Hídján 2014. május 16-án, pénteken 15 órától HÍD címmel.

A Barta művész család női tagja a Tömörkény Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolában

Szalay Ferenc

és

Zoltánfy István

tanítványaként végzett textil szakon. Tanulmányait Szegeden a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán folytatta.

Szathmáry Gyöngyi

ösztönzésére a festés mellett kitartott a szövés a kézművesség művelése mellett. Művészeti iskolába tanított s közben szorgalmasan szőtt, festett, művésztelepen szervezőként és alkotóként vett részt Süttőn, az Atkai holtágnál, Vasadon, Szentegyházán, Mártélyon, mint „közösség-szervező”, család és tanítványok összetartója, s úgy is, mint alkotó. A bemutatásra kerülő lazúros akvarelljeit a természet aktív értékként történő „ megélése” a decens szépség hatja át. Tájképei a hazai és erdélyi tájak tiszta és érintetlen hangulatát idézik. A természet – közelsége, az egyszerű szépségek hangulata tükröződik „virág képein”, csendéletein. Gobelinjeinek elkészítéséhez is maga által készített és festett természetes alapanyagokat használja . „A természetes élet megélésére törekszem, ami magammal hozott családi hagyomány. Mindaz a jó, amit őseinktől örököltünk, művészet mellett a teljességre való törekvést jelenti számomra. Szeretném tapasztalataimat másokkal is megosztani, s együtt munkálkodni, egymást segítve ezen az úton haladva.” -vallja Bartáné Papp Andrea

Közreműködnek:

Huszár Gergő, a Király-König Péter Zeneiskola gitár tanára Enrique Granada: Andaluz című művét adja elő, majd Lukovics Gabriella, Bálint Antal és Farkas Dezső József Attila-Sebő Ferenc: Rejtelmek című dalával lépnek fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.