Közélet

Deutsch Tamás: Erős Magyarország csak erős Európai Unióban képzelhető el

Deutsch Tamás: Erős Magyarország csak erős Európai Unióban képzelhető el

2014. május 24., szombat
Deutsch Tamás: Erős Magyarország csak erős Európai Unióban képzelhető el
deutsch_tamas02_gs

Az EP-választás előtti kampány végső hajrájában, péntek délután látogatta meg a szegedi aktivistákat Deutsch Tamás. A fideszes EP-képviselő szerint a szerzett mandátumok ahhoz nyújtanak támogatást a Fidesz-KDNP számára, hogy a magyar érdekekért harcoljon Brüsszelben.

"Ha

Orbán Viktor

miniszterelnök a választások végén, vasárnap éjszaka köszönetet mond a televízióban, azt önöknek is címezi majd" - fejezte ki háláját a szegedi aktivistáknak péntek délután

Deutsch Tamás

, akivel a SZEGEDma.hu az EP-választás várható eredményeit latolgatta. Az

Ipsos legfrissebb felmérése

nagyarányú fideszes győzelmet, de alacsony részvételt jósolt a május 25-i választásokra. Deutsch Tamás felhívta a figyelmet: az a 36-38%-os részvétel, ami a két utolsó EP-választáson volt Magyarországon, még mindig az európai átlag felett volt. A napokban beköszöntött nyárias idő és a szintén vasárnap ünnepelt gyermeknap várhatóan sok családot csal majd el a szavazóköröktől, a politikus azért reméli, hogy legalább az öt évvel ezelőtti arányt sikerül majd elérni.

Együtt tehetjük naggyá a győzelmet

A lehetséges eredmények tekintetében is bizakodó Deutsch Tamás. "Nem szeretnék bosszantó álszerénységgel élni, hiszen a Fidesz-KDNP számára legkedvezőtlenebb felmérések szerint is utcahosszal vezetünk, a második és harmadik párt - MSZP és a Jobbik vagy Jobbik és az MSZP, nem lehet még tudni, hogy milyen sorrendben - együtt kevesebb mint kétharmadnyi szavazatot fognak kapni. Bízom benne, hogy mesterhármast tudunk elérni, így arra biztatom a támogatóinkat, hogy ezt a győzelmet minél nagyobbá tegyük" - hangsúlyozta a képviselő. Szerinte a győzelemnél is fontosabb a mandátumok kérdése, melyet a pesszimistábbak 10-11-re, míg az optimistábbak 13-14-ra saccolnak a kormányoldal részére. "A magyar emberek érdekeit határozottan, keményen, a konfliktusokat is felvállalva védték a Fidesz-KDNP képviselői az elmúlt években is, szemben egy önfeladó, sőt nem egyszer a magyar emberekkel szembeni támadások oldalára álló baloldali képviselőkkel. A nagy arányú választási győzelem nem cél, hanem eszköz ahhoz, hogy a hazai érdekekért ezután is hatékonyan állhassunk ki. Ehhez kérjük a választók segítségét vasárnap" - mondta el a képviselő. A következő öt évre szóló ciklusban az Európai Parlament hazai képviselőinek feladata az ország gyarapodását, előrejutását segítő lépések megtétele, illetve a Magyarországon meghozott döntések megvédése Brüsszelben. Egy tapodtat sem szabad hátrálni az olyan intézkedések védelmében, mint például a rezsicsökkentés vagy a hazai termőföld védelmében hozott törvény. "Persze nem csak a magyarokat érintő kérdések kerülnek terítékre. Tudomásul kell venni, hogy Európa már messze nem a legversenyképesebb gazdasági térsége a világnak, e tekintetben Észak-Amerika és Ázsia is előttünk jár. Az EU ismételt versenyképessé tétele új utakat, új megoldásokat kíván, mert a gazdasági válságot megelőző módszerek láthatóan nem vezetnek eredményre. Nekünk is fontos a közösség sikere, hiszen erős Magyarország csak erős Európai Unióban képzelhető el" - szögezte le Deutsch.

Nem ördögtől való, hogy vannak baloldali többségű települések

Az elmúlt negyed évszázad választási eredményei jobb és baloldalnak is kedveztek Szegeden, a város egy olyan politikai klímával rendelkezik, melyben egyszerre van jelen a hagyományos polgári-nemzeti elkötelezettségű, és a baloldal felé húzó választó is. Deutsch Tamás szerint egyáltalán nem ördögtől való dolog, hogy egy-egy városban a baloldali választók vannak többségben. "Az elmúlt négy-öt év során politikai értelemben hihetetlenül egységessé vált ez a nemzet, elvétve találni már csak olyan településeket, melyek erős baloldali bázisnak számítanak. Azzal, hogy ilyenek léteznek, semmi baj nincs. Én hiszem, hogy Szegeden a feladat tíz éve ugyanaz, a helyes megoldást pedig még nem sikerült megtalálni: egy olyan ütőképes, egy irányba húzó jobboldali gárdát összeállítani - képviselőkkel, szimpatizánsokkal, aktivistákkal - akik együtt elérhetik, hogy a választások többsége inkább a polgári oldalnak kedvezzen" - mondta el a SZEGEDma.hu kérésére a képviselő, hozzátette azonban: nem pártállás szerint kedvelnek, vagy nem kedvelnek egy-egy várost, Szegedet már a rendszerváltás előtt megszerette, ehhez csak hozzátett az elmúlt 25 esztendő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.