Deutsch Tamás: Erős Magyarország csak erős Európai Unióban képzelhető el

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

deutsch_tamas02_gs

Az EP-választás előtti kampány végső hajrájában, péntek délután látogatta meg a szegedi aktivistákat Deutsch Tamás. A fideszes EP-képviselő szerint a szerzett mandátumok ahhoz nyújtanak támogatást a Fidesz-KDNP számára, hogy a magyar érdekekért harcoljon Brüsszelben.

“Ha Orbán Viktor miniszterelnök a választások végén, vasárnap éjszaka köszönetet mond a televízióban, azt önöknek is címezi majd” – fejezte ki háláját a szegedi aktivistáknak péntek délután Deutsch Tamás, akivel a SZEGEDma.hu az EP-választás várható eredményeit latolgatta. Az Ipsos legfrissebb felmérése nagyarányú fideszes győzelmet, de alacsony részvételt jósolt a május 25-i választásokra. Deutsch Tamás felhívta a figyelmet: az a 36-38%-os részvétel, ami a két utolsó EP-választáson volt Magyarországon, még mindig az európai átlag felett volt. A napokban beköszöntött nyárias idő és a szintén vasárnap ünnepelt gyermeknap várhatóan sok családot csal majd el a szavazóköröktől, a politikus azért reméli, hogy legalább az öt évvel ezelőtti arányt sikerül majd elérni.

Együtt tehetjük naggyá a győzelmet

A lehetséges eredmények tekintetében is bizakodó Deutsch Tamás. “Nem szeretnék bosszantó álszerénységgel élni, hiszen a Fidesz-KDNP számára legkedvezőtlenebb felmérések szerint is utcahosszal vezetünk, a második és harmadik párt – MSZP és a Jobbik vagy Jobbik és az MSZP, nem lehet még tudni, hogy milyen sorrendben – együtt kevesebb mint kétharmadnyi szavazatot fognak kapni. Bízom benne, hogy mesterhármast tudunk elérni, így arra biztatom a támogatóinkat, hogy ezt a győzelmet minél nagyobbá tegyük” – hangsúlyozta a képviselő. Szerinte a győzelemnél is fontosabb a mandátumok kérdése, melyet a pesszimistábbak 10-11-re, míg az optimistábbak 13-14-ra saccolnak a kormányoldal részére. “A magyar emberek érdekeit határozottan, keményen, a konfliktusokat is felvállalva védték a Fidesz-KDNP képviselői az elmúlt években is, szemben egy önfeladó, sőt nem egyszer a magyar emberekkel szembeni támadások oldalára álló baloldali képviselőkkel. A nagy arányú választási győzelem nem cél, hanem eszköz ahhoz, hogy a hazai érdekekért ezután is hatékonyan állhassunk ki. Ehhez kérjük a választók segítségét vasárnap” – mondta el a képviselő.

A következő öt évre szóló ciklusban az Európai Parlament hazai képviselőinek feladata az ország gyarapodását, előrejutását segítő lépések megtétele, illetve a Magyarországon meghozott döntések megvédése Brüsszelben. Egy tapodtat sem szabad hátrálni az olyan intézkedések védelmében, mint például a rezsicsökkentés vagy a hazai termőföld védelmében hozott törvény. “Persze nem csak a magyarokat érintő kérdések kerülnek terítékre. Tudomásul kell venni, hogy Európa már messze nem a legversenyképesebb gazdasági térsége a világnak, e tekintetben Észak-Amerika és Ázsia is előttünk jár. Az EU ismételt versenyképessé tétele új utakat, új megoldásokat kíván, mert a gazdasági válságot megelőző módszerek láthatóan nem vezetnek eredményre. Nekünk is fontos a közösség sikere, hiszen erős Magyarország csak erős Európai Unióban képzelhető el” – szögezte le Deutsch.

Nem ördögtől való, hogy vannak baloldali többségű települések

Az elmúlt negyed évszázad választási eredményei jobb és baloldalnak is kedveztek Szegeden, a város egy olyan politikai klímával rendelkezik, melyben egyszerre van jelen a hagyományos polgári-nemzeti elkötelezettségű, és a baloldal felé húzó választó is. Deutsch Tamás szerint egyáltalán nem ördögtől való dolog, hogy egy-egy városban a baloldali választók vannak többségben. “Az elmúlt négy-öt év során politikai értelemben hihetetlenül egységessé vált ez a nemzet, elvétve találni már csak olyan településeket, melyek erős baloldali bázisnak számítanak. Azzal, hogy ilyenek léteznek, semmi baj nincs. Én hiszem, hogy Szegeden a feladat tíz éve ugyanaz, a helyes megoldást pedig még nem sikerült megtalálni: egy olyan ütőképes, egy irányba húzó jobboldali gárdát összeállítani – képviselőkkel, szimpatizánsokkal, aktivistákkal – akik együtt elérhetik, hogy a választások többsége inkább a polgári oldalnak kedvezzen” – mondta el a SZEGEDma.hu kérésére a képviselő, hozzátette azonban: nem pártállás szerint kedvelnek, vagy nem kedvelnek egy-egy várost, Szegedet már a rendszerváltás előtt megszerette, ehhez csak hozzátett az elmúlt 25 esztendő.

Előző sztori

A sebész “szemén át” közvetítettek egy műtétet az interneten

Következő sztori

Félmilliós könyvtámogatást nyert a szegedi Móra Ferenc Szakkollégium + VIDEÓ