/

Családokkal Mária útján Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

BAgi_3

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynökségének CsaládKözPontja zenés, gyalogos zarándoklatot szervezett május 15-én, csütörtökön délután Szegeden. A Családok Világnapja alkalmából vártak minden kicsit és nagyot, hogy együtt zarándokoljanak és imádkozzanak a magyar családokért.

A zarándoklatról írt közleményük alább olvasható!

“Sajnos, a Szegeden is tomboló esős, szeles időjárás meghiúsította azt a tervünket, hogy elsétáljunk az alsóvárosi Havas Boldogasszony templomtól a belvárosi Fogadalmi templomig, ám a zarándoklat mégsem maradt el. A ferences atyák jóvoltából a templom és a rendház a rendelkezésünkre állt, hogy az összegyűlt 25-30, zömében kisgyerekes család imádságban és zenében közösséget alkothasson. A zenei szolgálatot néhány édesapa, édesanya vezetésével serdülőkorú fiatalok vállalták, akik már hetekkel korábban elkezdték a próbákat.

A beltéri zarándoklat Kondé Lajos pasztorális helynök bevezető szavaival indult. Az öt állomáson az örvendetes Rózsafüzér öt titkát fűztük az Üdvözlégy imádságába. Minden állomáson egy-egy házaspár vagy édesanya rövid, személyes történetét, tanúságtételét hallgattuk meg: egy fiatal házaspár arról a nehéz próbatételről beszélt, amit ők éltnek meg, miközben hiába vártak gyermekáldásra éveken át. A gyermeket hordozó Mária kapcsán arról a próbatételről kaptunk egy személyes vallomást, hogy milyen úgy gyermeket várni, hogy egyedül marad az édesanya munka és lakás nélkül. A templomban megtalált Jézus kapcsán a kamaszgyerekek ‘elveszítéséről’ osztott meg személyes élményeket egy házaspár.

Az utolsó állomáson a családok megáldása előtt hirdettük meg a 2014/2015. tanévre a CsaládEgyetemet, mely egy családi nyári egyetemmel indul júniusban, és az ősz folyamán több előadás, kapcsolatépítő szeminárium, páros terepgyakorlat és családi élmény-pályázat segítségével tudnak a jelentkezők/ érdeklődők elmélyülni a családtudományban” – számol be róla a Szeged-Csanádi Egyházmegye közleménye.

Előző sztori

Szerelem a lábunk előtt

Következő sztori

Délutánig kérhető a külképviseleti névjegyzékbe vétel