Bulvár

Bagolybölcsőde a Vadasparkban

Bagolybölcsőde a Vadasparkban

2014. május 8., csütörtök
Bagolybölcsőde a Vadasparkban
20140508_bagoly_01

Tavasszal a Vadaspark Természetvédelmi Mentőközpontja egyfajta állatbölcsődévé változik. Számos védett állat kölyke és fiókája kerül be ilyenkor, amelyek vagy elárvultak, vagy valamilyen oknál fogva elszakadtak az anyjuktól. Nemrég nyusztkölykökről írtunk, most erdei fülesbagoly fiókákat mutatunk be. Jelen állás szerint 15-öt, bár ez a szám folyamatosan nőhet.

Természetesen nem egy fészekből származnak a különböző korú kisbaglyok, hanem több helyről hozták be őket a sorsukért aggódó magánemberek, illetve természetvédelmi szakemberek. 1-1 fiókát került be Szegedről és környékéről, valamint Ópusztaszerről és Hódmezővásárhelyről is. Deszkről egyszerre 6 fiókát juttattak be a Vadasparkba. Ilyenkor a Mentőközpont gondozói veszik át a pótmamai szerepet, és etetik rendszeres időközönként a fiókákat. "A felnevelt fülesbaglyokat később, amint lehetséges, szabadon eresztjük. A hosszú évek tapasztalatai alapján kijelenthető, hogy többnyire elérjük ezen célunkat, így a jelenleg nálunk nevelkedő bagolyfiókák is nagy valószínűséggel visszakerülhetnek természetes élőhelyükre" - közölte

Veprik Róbert

, a Szegedi Vadaspark igazgatója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.