Közélet

Átmeneti otthonokban élő gyermekek javára gyűjt az Ökumenikus Segélyszervezet

Átmeneti otthonokban élő gyermekek javára gyűjt az Ökumenikus Segélyszervezet

2014. május 7., szerda
Átmeneti otthonokban élő gyermekek javára gyűjt az Ökumenikus Segélyszervezet

Felhőtlen gyermekkor címmel országos adománygyűjtést indított szerdán az Ökumenikus Segélyszervezet a 1353-as vonalon az átmeneti otthonokban élő gyermekek javára.

Az egy hónapon át tartó adománygyűjtéssel a szervezet célja a nehéz helyzetben lévő átmeneti otthonok megerősítése, a körülmények javítása és a gyermekek nyári táboroztatása - idézte az MTI-hez szerdán eljuttatott közlemény Lehel Lászlót, a segélyszervezet elnök-igazgatóját. Az Ökumenikus Segélyszervezet ezekben a folyamatosan teltházzal működő, egyenként 40 fős otthonokban nemcsak menedéket nyújt a krízisbe került családoknak, hanem segít abban is, hogy minél hamarabb saját lábukra álljanak. Az otthonok mindennapi munkájában fontos szempont, hogy a gyermekek minél kevésbé szenvedjék meg a családot sújtó válsághelyzetet - olvasható a közleményben. Rácsok Balázs, a szervezet szociális és fejlesztési igazgatója elmondta: a biztonságos otthon élményét 2014-ben is mintegy 200 gyermek tapasztalhatja meg a segélyszervezet intézményeiben és további 800 gyermek kap jelentős segítséget a felzárkózáshoz a segélyprogramokon keresztül. Az országos akcióhoz ezúttal is stratégiai partnerként csatlakozik a Tesco-Global Áruházak Zrt., így a következő hetekben az áruházlánc kasszájánál kapható kuponok megvásárlásával is bárki hozzájárulhat a gyermekek tanulásához, nyári táboroztatásához és körülményeik javításához. A segélyszervezet emellett ruhagyűjtési akciót is indított április 26-án: a használt, de jó állapotban lévő ruhákat nélkülöző gyerekeknek és családoknak juttatják el. Az adományokat május 11-ig várják a biatorbágyi Premier Outlet 45-ös üzlethelyiségében. Eddig több mint 17 ezer ruha gyűlt össze, amely megközelíti a tavalyi összesen 18 ezer darabot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.