Adja el házát 10 nap alatt!

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

ingatlan

Az ingatlapiac jelenlegi helyzetét kicsit is ismerők jól tudják, hogy napjainkban eladni cseppet sem könnyű. Mielőtt azonban úgy gondolná, hogy bőven elég feladnia egy hirdetést, és várni, hogy a jelentkezők majd egymással küzdenek a vásárlásért, fontos tudnia, hogy ennél jóval több feladat hárul Önre, ha minél gyorsabban túl szeretne adni a lakáson, házon. Az ingatlantajolo.hu javasolja azokat a weboldalakat, amelyeken a ház hirdetés ingyen feladható. Így nem lesz plusz költsége ezzel, és az internet kínálta lehetőségeket maximálisan kihasználhatja már az értékesítés e kezdeti fázisában.

Az online hirdetés kapcsán nem mehetünk el a szövegezés, valamint a képfeltöltés kérdése mellett. Az ingatlanok iránt érdeklődők számára rendkívül fontosak ezek, hiszen a kínálatból általában a szöveges és képes információk alapján választják ki azokat a lakásokat, melyek hirdetőivel felveszik a kapcsolatot. Hiába ad meg mélyen a piaci ár alatti irányárat, ha olyan képeket tölt fel, melyek már alapvetően elriasztják az érdeklődőket. Ha egyelőre még a lakásban lakik, vagy nem tudja megoldani, hogy üres állapotban legyen az, akkor törekedjen a rendezett környezetre! Másként mutat egy tiszta konyha, ahol nincsenek elöl az edények, mint egy leginkább romhalmazra emlékeztető, káoszos helyiség.

Minden ingatlannak megvan a maga szépsége, így az Önének is, csak meg kell találnia. Ha szép, napsütéses a szoba, akkor semmiképpen nem érdemes borús időben fényképezni azt. Az ablakból nyíló kilátás ugyanúgy helyet kaphat a feltöltendő képek között, mint az egyedi belsőépítészeti megoldások, vagy éppen az ingatlan felújított részei. A mai fényképezőgépekkel már nem nehéz jó minőségű képet készíteni, ám ha a fényviszonyok mégsem a legjobbak lennének, akkor fotószerkesztő programmal egy-két kattintással javíthat a háttérfényen. A beázott falakat nem érdemes azonban ilyen módon eltüntetni, hiszen úgyis a személyes megtekintés lesz a döntő, ha pedig ekkor csalódás éri az érdeklődőket, akkor szinte biztos, hogy nem döntenek majd vásárlás mellett.

Nem mindegy, milyen állapotban mutatja meg az érdeklődőknek a lakást. A takarításról semmiképpen ne feledkezzen meg, és bár célszerű üres állapotban bemutatni azt, de ha mégsem tudja így megoldani, akkor legalább a rendre ügyeljen. A fürdőszoba, a toalett és a konyha azok a kritikus helyiségek, melyek állapota döntő lehet az érdeklődők számára, de legalább ilyen fontosak a nyílászárók is. A berepedt üvegek és a gondozatlan kert kifejezetten rossz benyomást keltenek, csakúgy, mint a koszos burkolatok és kopott bejárati ajtó.

Az ingatlantájoló tapasztalatai azt mutatják, hogy érdemes az eladó ház megadott irányárát tartani, és nem azonnal úgy indítani, hogy mennyit engedne belőle. Az irányár maradjon meg annál a szerepnél, amely neki szánt, és ne becsülje alá már a kezdetekkor az ingatlan értékét azzal, hogy akár félmillió forintot is engedne belőle. Ez nem csak az anyagiak miatt fontos, hanem azért is, mert így nem kelti azt az érzetet az érdeklődőben, hogy mihamarabb meg szeretne szabadulni az ingatlantól. A vásárlók csendes, nyugodt környezetre vágynak, ami ideális lehet a család számára, és fontosnak tartják azt is, hogy a pénzükért élhető, beköltözhető lakást kapjanak, mely nem szorul azonnal magas kiadásokkal járó átalakításra, felújításra.

Default thumbnail
Előző sztori

Lánglovagok bevetésen Csongrád megye-szerte

Default thumbnail
Következő sztori

Polgárőrök jelentették az Ásotthalomnál elfogott embercsempészeket

Legutóbbi hasonló cikkek