A legszebb konyhakert kerestetik Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kert_02_MG_9239

Hét kategóriában hirdetett versenyt „A legszebb konyhakertek” címmel a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., akár a balkonon kialakított mini veteményessel is lehet jelentkezni május kilencedikéig.

A karcagi Kovács Szilvia által megálmodott „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz csatlakozott a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., versenyt hirdetve a szegedieknek. „A legfontosabb cél, hogy arra ösztönözzük a lakosságot, hogy saját, rokonai, netán barátai udvarán alakítsanak ki konyhakerteket, és ott termeljék meg a háztartás számára a zöldségeket, gyümölcsöket” – tájékoztatott Makrai László ügyvezető. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. felhívására május 9-éig kell jelentkezni összesen hét kategóriában. Az erkélyeken kialakított konyhakertecskék mellett a mini és a normál, vagyis 50 négyzetméter feletti kertekkel lehet pályázni, a termények szerint három csoportba osztva zártkertekkel, továbbá a csoportok és szervezetek által megművelt közösségi kertekkel egyaránt.

A kiírás azt is tartalmazza, hogy fényképeket kell készíteni a konyhakertről, ami a bírálók munkáját is segíti, egyben az országos díjra jelölés feltétele is. Az elbírálásnál előnyt élveznek a madárbarát kertek, vagyis ha madáritató, etető vagy odú van a konyhakertben. A pályázók konyhakertjeit két alkalommal, előzetes egyeztetés alapján megtekintik augusztus végéig, az eredményhirdetés szeptember 5-én lesz.

A Magyarország legszebb konyhakertje díjra kategóriánként az első helyezettet fogják díjazni, Szegen három-három díjat fognak kiosztani, illetve különdíj odaítélésére is van mód.

A jelentkezési lap INNEN tölthető le.

Előző sztori

Szakmai napot rendez RITEK Zrt. Törökbálinton

Következő sztori

Nőtt a munkahelyi balesetek száma tavaly