Írjon nekünk

Közélet

Rosszullét miatt maradt el Kovács Béla szegedi fóruma (FRISSÍTVE) + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

jobbik_kovacs_bela03_gs

Fáradtság, idegi kimerültség és fizikai rosszullét miatt nem tudott részt venni hétfői szegedi fórumán Kovács Béla, a Jobbik európai parlamenti képviselőjelöltje – közölte a párt este az MTI-vel.

A közlemény úgy fogalmaz: “a kormány által aljas módon megvádolt politikus elnézést kér a lakossági fórumra érkező szimpatizánsoktól”. A keddi fórumait – egészségi állapotától függően – igyekszik megtartani – tették hozzá.

Kovács Béla lemondta szegedi fórumát

Igaz, a Nemzetbiztonsági Bizottság ülése után Kovács Béla Jobbikos EP-képviselő azzal hárította el a sajtó kérdéseit, hogy Szegedre siet lakossági fórumra, mégsem érkezett meg.

A Jobbik szegedi székházában mintegy hetvenen vártak Kovács Béla Jobbikos EP-képviselőt 17 órára meghirdetett fórumára, fél hat után Tóth Péter bejelentette, mégsem tud részt venni az eseményen. A fórum nem maradt el, Tóth Péter ismertette a Jobbik európai parlamenti elképzeléseit, de előtte megjegyezte, nagy sajtóérdeklődés csak akkor kíséri pártjuk rendezvényeit, hogyha valamilyen botrány van. Ezt követően Kovács Béla beregszászi irodavezetője, Kovács Dezső tartott tájékoztatót.

„Orosz ügynök ül a Jobbikban?” – ezzel a címmel jelent meg a Magyar Nemzet cikke a múlt héten, melyben arról írtak, hogy Kovács Béla jobbikos EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezte a Legfőbb Ügyészség az unió intézményei ellen folytatott kémkedés gyanúja miatt. A kémkedéssel meggyanúsított Kovács célzott és célirányos támadásnak nevezte az ellene folyó vizsgálatot, és úgy fogalmazott, „soha nem volt sem magyar, sem külföldi titkosszolgálat tagja, soha nem működött velük együtt, és megkeresés sem érkezett hozzá tőlük”.

A parlament Nemzetbiztonsági Bizottságának hétfői zárt ülését követően Kovács Béla nem nyilatkozott, de ahogy megírtuk, Vona Gábor, a Jobbik elnöke úgy értékelte az ügyet, hogy a kémbotrány célja, hogy megroppantsák a Jobbikot az EP-választás előtt. „Kovács Béla szervezett és konspirált kapcsolatot tartott fenn az orosz titkosszolgálattal” – erről már Németh Szilárd, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke nyilatkozott. A bizottság szocialista elnöke, Molnár Zsolt leszögezte: politikailag tisztán látnak, „a Jobbik az orosz érdekszférát választotta”. A testület LMP-s tagja, Szél Bernadett pedig azt mondta, meggyőző tájékoztatást kaptak az ügyről, s bebizonyosodott, hogy nem összeesküvés-elméletről van szó. A zárt bizottsági ülésen elhangzottakat az Alkotmányvédelmi Hivatal 2043-ig titkosította.

Közélet

Veszélyhelyzet idején is pörög a zombidrog Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Egyik olvasónk pénteken a Csillag téren téren örökítette meg, amint néhány fiatal öntudatlan állapotban ül egy padon.

Tovább olvasom

Hírzóna

Nyár végén éledhet fel a belföldi turizmus

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Szállodaszövetség szerint.

Tovább olvasom

Egészség

A Lions és a Rotary is segíti a járványügyi védekezést Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Arcmaszkok és lélegeztetőgépek vásárlásával.

Tovább olvasom

Aktuál