Vízilabda: veretlenül nyerte a dubaji tornát az SZVPS

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

rossmann-szvps_dubaj_01

Nyolcból nyolc – ezzel a mérleggel zárta a Rossmann-SZVPS néven szereplő szegedi U13-as fiú vízilabdacsapat a dubaji nemzetközi tornát.

Amint arról korábban beszámoltunk az idei vízilabda Világliga Szuperdöntőjének rendezője, az Egyesült Arab Emírségek meghívásos tornát rendezett az elmúlt héten a dubaji Hamdan Sports Complexben. A tornára magyar csapatot is meghívtak, s az U13-as korosztályban a Rossmann-SZVPS csapata le is csapott a lehetőségre. “Zökkenőmentes utazást követően kedd hajnalban érkeztünk meg Dubajba, elfoglaltuk a minden igényt kielégítő szállásunkat, és aznap este már edzettünk is egyet. A városnézést, turistáskodást szerdára és csütörtökre zsúfoltuk be – a srácokkal megnéztük a Burdzs Kalifát, a világ legmagasabb épületét és a helyi akváriumot is -, mert pénteken és szombaton már 3-3 meccset kellett játszanunk” – idézte fel a nem mindennapi túrát Lehmann István, a csapat edzője.

Az SZVPS-nek két egyiptomi, két Dubaji és egy katari egységgel kellett megmérkőznie, s az eredményeket böngészve egyik ellefél sem jelentett különösebb gondot a speciális szabályokkal – két félidő, futóóra, 5+1 fős csapatok, illetve kiúszós-visszaúszásos kiállítás – lebonyolított gyorsan pörgő, nagyjából félórás találkozókon. “Két emirátusokbeli ellenfelünk közül, az egyiket 16-17 évesek alkották, akik fizikailag ugyan nagyobbak voltak a mieinknél, de technikailag sokkal jobbak voltunk náluk. A két egyiptomi csapaton látszott, hogy komolyan veszik a sportágat s komoly munka zajlik náluk, a kisebbek korosztályában például legyőzték a Jug Dubrovnik csapatát is” – sorolta az ellenfeleket a tréner, hozzátéve, hogy a horvátok elleni, előzetesen nagyon várt álommeccs nem jöhetett létre, mivel a Dubrovnik a 13 évesek tornáján végül nem indult el.

Végül veretlenül lett első a szegedi csapat, nyolcból nyolc meccset hoztak a szegediek, akik főleg megúszásokból és lefordulásokból szerezték góljaikat, s akiknél a kapusok is brillíroztak. A gárda a különdíjakat tekintve is tarolt: Mekkel Máté lett a legjobb játékos és a gólkirály, Prikk Botond a legjobb kapus, míg Lehmann István a legjobb edzőnek járó elismerést vehette át a tornán a hazai szövetséget képviselő Juhász György nemzetközi játékvezetőtől. A szegedi srácoknak szegedi szurkolóik is akadtak: a Pick Szeged egykori kézilabdázója, Laluska Balázs, aki jelenleg az al-Vasl csapatát erősíti, illetve a korábbi egri vízilabdázó, a Dubajban dolgozó Busák István is családjaikkal buzdították a fiúkat. A sivatag közepén épült oázisszerű, pálmafákkal, zöldövezettel bíró uszoda komplexum mellett az is külön élményt jelentett az ifjaknak, hogy az olasz válogatott szövetségi kapitánya, Alessandro Campagna is elismerte teljesítményüket.

A Rossmann-SZVPS csapata: Prikk Botond, Tóth Máté (kapusok), Mekkel Máté, Jeles Iván, Antal Csongor, Lakatos Soma, Prilenszky András, Bevíz Tamás, Kiss András, Katona Máté, Bakos Bálint, Almási György, Kovács Áron. Vezetőedző: Lehmann István. Csapatvezető: Szabó Zoltán.

Eredmények:

Rossmann-SZVPS – Katar 18-0 (8-0)
Szegedi gólszerzők: Jeles 3, Antal 2, Lakatos 2, Prilenszky 1, Mekkel 2, Bevíz 1, Kiss 3, Katona 1, Bakos 1, Almási 1, Kovács 1.

Rossmann-SZVPS – Heliopolis Sharks 11-3 (8-0)
Szegedi gólszerzők: Mekkel 4, Kiss A. 3, Lakatos 2, Katona, Jeles,

Rossmann-SZVPS – Heliopolis Winners 12-2
Szegedi gólszerzők: Mekkel 6, Bakos 3, Bevíz 2, Almási.

Rossmann-SZVPS – Heliopolis Sharks 13-0
Szegedi gólszerzők: Bevíz 3, Mekkel 2, Katona 2, Jeles, Antal, Kiss, Tóth, Almási, Kovács.

Rossmann-SZVPS – Egyesült Arab Emirátusok 10-3 (4-2)
Szegedi gólszerzők: Mekkel 5, Katona 3, Lakatos, Prilenszky

Rossmann-SZVPS – Dubai Stallions 17-3

Rossmann-SZVPS – Katar 12-4 (7-1)
Szegedi gólszerzők: Tóth M. 3, Kiss A. 3, Lakatos 3, Kovács 2, Jeles.

Rossmann-SZVPS – Heliopolis 8-3
Szegedi gólszerzők: Mekkel 3, Almási 2, Kiss, Antal, Bevíz.

Különdíjak:
A legjobb játékos és gólkirály: Mekkel Máté
A legjobb kapus: Prikk Botond
A legjobb edző: Lehmann István

Előző sztori

Májusban bemutatkoznak a jövő színházi tehetségei

Következő sztori

Féltékenységből rágyújtotta a házat ismerősére – hét és fél évet kapott