Bulvár

Vádat emeltek kutyák lelövése miatt egy makói gyepmester ellen

Vádat emeltek kutyák lelövése miatt egy makói gyepmester ellen

2014. április 25., péntek
Vádat emeltek kutyák lelövése miatt egy makói gyepmester ellen

Folytatólagosan elkövetett állatkínzás vétsége miatt vádat emelt az ügyészség egy makói férfi ellen, aki a vádirat szerint gyepmesterként kutyákat lőtt le - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

Szanka Ferenc

közölte, a vádirat szerint a 2003-tól a gyepmesteri telepen dolgozó vádlott 2012 szeptemberében és októberében legalább öt kutyát fejbe lőtt a telep udvarán található gyűjtőkennelben. Az állatok a közvetlenül a koponyacsontjukra leadott lövések miatt rövid időn belül elpusztultak. Az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény szerint az állatot kizárólag kábítás után lehet megölni. Bár ez alól vannak ugyan bizonyos kivételek, a gyepmesteri telepen elhelyezett állatok életének kioltása azonban nem tartozik közéjük. A folytatólagosan elkövetett állatkínzás vétsége miatt indult eljárásban a járási ügyészség felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását kérte a bíróságtól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.