Bulvár

Tulipánmustra – gyönyörködjön a tavaszi Szeged szépségeiben! + FOTÓK

Tulipánmustra – gyönyörködjön a tavaszi Szeged szépségeiben! + FOTÓK

2014. április 3., csütörtök
Tulipánmustra – gyönyörködjön a tavaszi Szeged szépségeiben! + FOTÓK
tulipan08_gs

Több mint egy tucat, holland termelőktől származó tulipánfajta ékesíti tavasszal a napfény városát. Szeged terei mellett körforgalmakhoz és terelőszigetekhez is ültettek tavaly ősszel virághagymákat.

Szeged nemcsak a napfény, hanem bátran kijelenthetjük, hogy a tulipánok városa is egyben. A liliomfélék családjába tartozó hagymás dísznövény már kora tavasszal kibontja virágait, s jelzi, megérkezett a jó idő. Ez a Közép-Ázsiából származó virág Magyarországra a török hódoltság idején érkezett, melyet a legtöbb magánház udvara mellett Szeged közterein is láthatunk. A Móra parkban például Lalibela fantázianevű tulipánban is gyönyörködhetünk, az Aradi teret pedig Purple Prince, vagyis lila herceg ékesíti. A Széchenyi téren is több fajta tulipán díszeleg, Széchenyi szobra előtt többek között Golden Parade, White Dream és Ollioules fajtákat láthatunk, IV. Béla szobrát pedig Lalibela és Apricot Impression veszi körül.

Makrai László

, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője portálunkat arról tájékoztatta, hogy városszerte mintegy 1200 négyzetméteren virágoznak a színpompás növények. Akárcsak tavaly, ezúttal is holland termelőktől rendelt a cég, mivel hazai virágspecialistáról nincs tudomásuk. „A tavalyi elvirágzott hagymákat felszedtük fajtánként, válogattuk és most erősödnek fel az ez év őszi ültetéshez” – részletezte az ügyvezető. Idén összesen több mint 56 ezer tő tulipánt láthatunk városszerte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.