Szelfiversennyel von uniós mérleget a szegedi Jobbik

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

toth_peter_vaNem unióellenes a Jobbik, és az európai parlamenti választásra is pozitív kampánnyal készülnek – közölte Tóth Péter, a párt megyei elnöke, aki szelfiversenyt hirdetett a szegedi uniós fejlesztések kapcsán.

„Téves az a kijelentés, hogy a Jobbik kilépne az Európai Unióból. Aki ezt álltja, hazudik” – szögezte le Tóth Péter, a párt megyei elnöke hozzátéve, koncepciójukban a nemzetek Európája szerepel. A Jobbik szerint a lisszaboni szerződést, illetve hazánk csatlakozási szerződését érdemes lenne módosítani, mert úgy látják, egyfajta vazallus szerepbe kényszerül Magyarország az unión belül.

A párt megyei elnöke hozzátette, 10 évnyi uniós tagság után érdemes mérleget vonni, s megnézni, vajon nyitott-e valaki cukrászdát Bécsben és vajon megérkeztek-e hazánkba az uniós bérek. „Az unióból érkező támogatásokra sokan egyfajta ajándékként tekintenek, különösen Szegeden szeretik ezt hangsúlyozni, de mi mint tagország, befizetői is vagyunk az EU-nak, és abból kapunk vissza fejlesztési forrásokat” – fogalmazott. Tóth Péter szerint azt is érdemes vizsgálni, hogy a hazánkba érkező pénzek hozzájárulnak-e a gazdaság fejlesztéséhez vagy csupán látványberuházásokról van szó. Megjegyezte, a buszmegállóba telepített wifi vagy a másfél méteres kilátó nem szolgálja hazánk fejlődését, és oda sem érdemes feltétlenül kerékpárutat építeni, ahol gyér a forgalom. Pozitívnak értékelte viszont, hogy a 2014-2020 közötti európai uniós költségvetési ciklusban több forrás jut gazdaságélénkítésre, de tart attól, hogy kormányközeli cégeknek jut majd a támogatások jelentős része.

„Ha külföldi cég a nyertese egy uniós beruházásnak, akkor azt nem illik úgy feltüntetni, hogy abból Magyarország nyert” – fűzte hozzá. Az uniós fejlesztések támogatási összegét tartalmazó táblákat is becsapósnak tartja a jobbikos politikus, hiszen azokon nem szerepel, hogy mennyi volt az adott beruházás önereje, és az sem derül ki, hogy vajon hitelt kellett-e felvennie az önkormányzatnak a megvalósításhoz. „Ez a sokak által ajándékozásnak beállított forráslehívás hitelcsapdát is rejthet, úgy vélem, az önkormányzatok eladósodásának egyik fő oka az EU-s beruházások voltak” – tette hozzá.

Tóth szelfiversenyt is hirdetett Facebook-os oldalán, szegedi EU-s beruházásoknál kihelyezett tábláknál készített fotókat vár. Az nyeri a versenyt, akinek a fotóin a legtöbb támogatási összeg szerepel. A Jobbik megyei elnöke azt ígéri, a nyertest bemutatja Morvai Krisztinának és Brüsszelbe is elviszik.

Előző sztori

Hátország: kétszer is Szarvast lőtt a SZEOL SC A csapata

Következő sztori

Már a Švejk olvasópróbáján is harsányan nevettek a színészek + FOTÓK