Közélet

Ska-stílusban született meg az új szegedi bulihimnusz + VIDEÓ

Ska-stílusban született meg az új szegedi bulihimnusz + VIDEÓ

2014. április 10., csütörtök
Ska-stílusban született meg az új szegedi bulihimnusz + VIDEÓ
skatch

A napsütötte dél-magyar Jamaica, vagyis Szeged nevezetességeit, valamint a napfényváros egyetemi életérzését öntötte dalba a SKAtch. Néhány nap alatt tízezres nézettséget produkált a város új bulihimnusza!

Lokálpatrióta hangvételű nótával rukkolt elő a SKAtch, egyben nemrég debütált, első hivatalos klipjük is a napfény városához köthető. A Magna Cum Laude Színezd újra című dal után a Szeged lehet a következő helyi bulihimnusz - körbejárhatjuk velük a várost és megmerítkezhetünk az egyetemi életérzésben! https://www.youtube.com/watch?v=SQptaCHn7zo A klipet az úgynevezett greenbox technikával készítették el, vagyis a banda egy zöld háttér előtt adta elő a nótát, majd a szintén szegedi Elephant Stúdió szakemberei építették fel köréjük a város nevezetes épületeit, és repítette őket a város felett a felhők magasságába. "Szegedi zenekar révén a város nevezetességeit szerettük volna bemutatni a klip segítségével. A videó első felét zöld háttér előtt vettük fel, míg a második részben a Rongy kocsmában lévő fellépésünk szerepel" - árulta el a SZEGEDma.hu kérdésére

Rack András

, a zenekar harsonása. Eredetileg a dal szövege is más lett volna, illetve a klipet egy Dugonics téri flash mob köré szervezték volna, azonban a havas téli idő nem passzolt a "napsütötte dél-magyar Jamaica" szövegével. 2009 után a banda ősszel második nagylemezét is kiadja, melyre egy országos turnéval készülnek fel. A koncertsorozat kiindulópontja természetesen a szegedi JATE klub volt március 18-án, majd Pécsen és Baján is fellépett a zenekar. A turné további állomásai: április 11. Budapest, Roham, április 12. Székesfehérvár, Petőfi Kultúrtér, május 16. Nyíregyháza, Romkert, május 17. Debrecen, Kaptár, május 18. Nagyvárad, június 11. Budapest, Dürer Kert (Tilos Maraton).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.