Közélet

Megújult kínálattal várja vendégeit az Öreg Kőrössy Halászcsárda

Megújult kínálattal várja vendégeit az Öreg Kőrössy Halászcsárda

2014. április 26., szombat
Megújult kínálattal várja vendégeit az Öreg Kőrössy Halászcsárda
oregkorossy02

Szeged Sárgának nevezett Tisza-parti környezetébe álmodta meg Kőrössy József és fia magyaros vendéglőjét, amikor ezen a helyen halászcsárdát nyitott az 1930-as évek elején. Azóta étlapon van a halászlé, a Kőrössy halpaprikás, a különböző, roston sült halak és a túrós csusza – árulja el ifj. Kiss Tibor csárdagazda.

„Az 1970-71-es árvizet követően – amelynek legmagasabb vízszintjét az épület falán tábla jelzi – a már államosított csárdát, amely az árvíz során erősen megrongálódott, kibővítették és felújították. 1993-ban került cégünk tulajdonába, hogy a régi hagyományokat megőrizve, a jelen kor követelményeinek megfelelő, de ebbe a gyönyörű környezetbe beleillő, télen-nyáron nyitva tartó vendéglőt hozzunk létre” – meséli a SZEGEDma.hu-nak a csárdagazda,

ifj. Kiss Tibor

. A Tiszára futó fedett és nyitott teraszt magába foglaló étteremegyüttes egyidejűleg 250 vendég kiszolgálására alkalmas. A már hagyományos Öreg Kőrössy-választékon túl az étlapon szerepel a magyar ételek színe-java. „Halételeink titka a friss alapanyagok, a makói hagyma, a hagyományos fűszerezés és a tradicionális elkészítési eljárások megtartása” – mondja a csárdagazda. Télen-nyáron élőzene, esténként cigányzenekar gondoskodik a vendégek szórakoztatásáról.

SZS20140425_kiss_tibor_003

Megtudtuk: az átalakításoknak köszönhetően az étterem kiválóan alkalmas turistacsoportok fogadására, esküvői ebédek és vacsorák lebonyolítására, valamint minden olyan rendezvényre, amelynek résztvevői távol a város zajától, ebben a festői környezetben akarnak hódolni a magyar Alföld gasztronómiai örömeinek. Folyamatos ajánlatokkal várják régi és új vendégeiket az aktualitásoknak megfelelően hétvégi ajánlatukkal, ballagási menükínálattal vagy éppen borvacsorával. További részletes információ a

www.oregkorossy.hu

oldalon található.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.