Közélet

Magyar származású amerikai képviselő gratulált Orbán Viktornak

 Magyar származású amerikai képviselő gratulált Orbán Viktornak

2014. április 10., csütörtök
 Magyar származású amerikai képviselő gratulált Orbán Viktornak

Kongresszusi felszólalásban gratulált újraválasztásához Orbán Viktor miniszterelnöknek Dennis A. Ross magyar származású republikánus amerikai képviselő, a magyar ügyek kongresszusi képviseletére alakult amerikai képviselőházi csoport (caucus) tagja.

Ross

a washingtoni kongresszusi közlönyben szerdán megjelent, április 8-i dátumú felszólalásában rámutatott, hogy a kormányfő és Fidesz-KDNP pártszövetség döntő különbséggel nyerte meg a választást, és hogy

Orbán Viktor

az első konzervatív miniszterelnök Magyarországon, akit az 1990-es rendszerváltás óta újraválasztottak. "Emellett fontos elismerni, hogy ez az első olyan választás, amelynek folyamatában a Magyarországon kívül élő összes magyar állampolgár részt vehetett" - hangoztatta a képviselő. "Közülük sokan magyar emigránsok, akik, miként a dédszüleim, az Egyesült Államokba utaztak, de megőrizték szoros kapcsolatukat a szülőföldjükkel. Csodálatos, hogy azok, akik még mindig megőrizték magyar identitásukat, képesek részt venni ebben a demokratikus folyamatban" - tette hozzá. "Magyarország jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni és fontos mindig megemlékezni az országnak a második világháború előtti világpartneri pozíciójáról" - hangzott a felszólalás, amelyben a politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy Magyarország gazdag kultúrájával és örökségével nagy lendületet ad a világnak. Dennis A. Ross elmondta, hogy a kongresszus olyan tagjaként, aki mély magyar gyökerekkel rendelkezik, továbbá a magyar caucus büszke tagjaként szorgalmazza, hogy a két ország tovább építse erős kétoldalú diplomáciai és gazdasági kapcsolatait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.