Közélet

Ma van magyar kreativitás napja - A közmédia egész napos műsorfolyamot sugároz

Ma van magyar kreativitás napja - A közmédia egész napos műsorfolyamot sugároz

2014. április 27., vasárnap
Ma van magyar kreativitás napja - A közmédia egész napos műsorfolyamot sugároz

Egész napos műsorfolyamot sugároz ma a közmédia a Rubik-kocka negyven éves évfordulója alkalmából, a tematikus napon világhírű magyar találmányokkal, kutatókkal és tudósokkal ismerkedhetnek meg a tévénézők és a rádióhallgatók.

A Rubik 40. - A magyar kreativitás napja elnevezésű napon a Design Terminálban zajló programokról többször is beszámolnak a rádiós és televíziós műsorok, emellett stúdióbeszélgetésekből, kisfilmekből ismerkedhetnek meg a nézők és a hallgatók a magyar feltalálók, tudósok munkájával. A tévéstúdió vendége lesz mások mellett

Pálinkás József

, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke;

Endrey Marcell

, aki 30 másodperc alatt képes kirakni vakon a Rubik-kockát;

Domokos Gábor

, a Gömböc feltalálója;

Acsárdy László

agykutató;

Falus András

immunológus és

Losonczi Áron

, aki 2002-ben feltalálta a forradalmi újításnak számító fényáteresztő betont. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) stábja a Design Terminál mellett az Egyesült Államokból is jelentkezik, hiszen Jersey Cityben, a Liberty Science Centerben megnyílt a nagyszabású Rubik-kiállítás, amely később világkörüli útra indul. A közmédia televíziós csatornái mellett a rádióműsorok is kiemelten foglalkoznak a témával. A Kossuth Rádióban interjú készül Szombat Reggelben Endrey Marcellel. Az Oxigén című műsorban a zöld innovációról, a pécsi egyetem szélerőműves terveiről is szó lesz. A stúdióvendég

Hájas Róbert Sándor

lesz, aki a MÁV részére találta ki és gyártja a kézi irányító lámpát. A Szombat és Vasárnap Délutánban pedig kapcsolják a Design Terminált. A Petőfi Rádióban egész nap rövid bejátszásokban ismerkedhetnek meg a hallgatók magyar feltalálók fontos, de esetenként kevéssé ismert találmányaival.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.