Sport

Labdarúgás: parázs meccsen ikszelt a Tiszasziget és a Deszk + FOTÓK

Labdarúgás: parázs meccsen ikszelt a Tiszasziget és a Deszk + FOTÓK

2014. április 19., szombat
Labdarúgás: parázs meccsen ikszelt a Tiszasziget és a Deszk + FOTÓK
tiszasziget_deszk_mj10

Felhőszakadás miatt csúszott az ezüstrangadó, melyen nemcsak egymással, hanem a pályával is birkóztak a felek: nagyszerű meccsen végeztek 1-1-re a Mindszent üldözői.

Tiszasziget, 200 néző
2014. április 19., 17.00
Tiszasziget SE
Deszk SC
Kezdés: 17.00!
játékvezető: Fodor Lajos • asszisztens: Kádár Németh Zoltán, Minda Gábor
1
-
1

Labdarúgó megyei II. osztály 22. forduló:

Tiszasziget SE - Deszk SC 1-1 (1-1).

Tiszasziget, 200 néző, vezette: Fodor Lajos (Kádár Németh Zoltán, Minda Gábor)

Tiszasziget:

Csanádi (Kiss J. 69') - Kertész, Varga, Illés A., Kádár, Bódi, Duba, Frank (Juhász Á. 59'), Drágity, Juhász I. (Tumbas 64'), Fodor (Gallai 37'). Vezetőedző: Stetakovics Marinko.

Deszk:

Fazekas - Kelemen Cs., Kelemen Sz., Durasovic, Holló, Katona (Dávid 55'), György, Temesvári, Adamov Sz., Hevesi, Móra (Adamov F. 64'). Vezetőedző: Zeljko Pranjko.

Gólszerzők:

Fodor M. (29'), illetve Temesvári N. (33' - 11-esből)

Kiállítva:

György B. (50')

Online közvetítésünk:

VÉGE!
93'
A hosszabbításban is akadt még lehetőség: egy szöglet után a hazai Kádár lőhetett 10 méterről tiszta helyzetből, a jobb kapufa mellé bombázott, de nem sokkal. A deszkiek ereiben meghűlt a vér, a szigetiek is fogták a fejüket. Itt a vége! Küzdelmes, kemény mérkőzésen az első felvonásban a Deszk volt a jobb, a másodikban a Tiszasziget, így az eredmény reális, a helyzet pedig változatlan: egy pont a látogatók előnye a tabellán.
90'
Mindent megtesz a győztes gólért a hazai gárda, a vendégek viszont szervezetten védekeznek, és szurkolóik hangosan buzdítják őket.
89'
Tumbas vitatkozik az asszisztenssel. Lökés után szerzett labdát, az asszisztens jelzésére a játékvezető le is fújta az esetet, amit a szerb csereember zokon vett.
86'
Elképesztő küzdelem minden négyzetméterért sok szabálytalansággal, fáradnak is a fiúk rendesek. Éppen merész kivetődéssel csípte el a lasztit Fazekas kapus a gólra éhes hazai csatárok elől.
83'
Erős nyomás alatt a deszkiek kapuja, gőzerővel támad az emberfórban futballozó hazai csapat.
80'
Megint remek labdával ugratta ki Gallai Bódit, aki a második meccslabdáját is elpuskázta: megtréfálta a talaj, így lyukat rúgott, majd dühösen, magát okolva verte a földet. Bizony, a lábában maradt eddig a tiszaszigetiek vezető gólja!
77'
Duba Tamás cselezgetett a tizenhatos vonalánál, tisztára játszotta magát, de passzát nem értették meg a társak, így felszabadult a deszkiek kapuja.
73'
A szigeti Bódi Tamás kitűnő labdát kapott Gallai Gábortól, senkitől sem zavartatva lőtt futtából 14 méterről, az erős lövés azonban a kétségbeesetten, nagy lendülettel kimozduló Fazekas Bálint kapust találta el. Ez volt a meccslabda?
69'
A rutinos Kiss János állt a szigeti kapuba. Érdesség közben, hogy a korábban a Tápé és az UTC színeiben a megye I-ben is megfordult szerb Tumbas nem védőt játszik a Tiszaszigetben, hanem előretolták, és feladata, hogy magasságát érvényesítve oldalra fejelgesse le a labdákat az érkezőknek.
68'
Megsérült a hazaiak kapusa, Csanádi Dániel, nem is tudja folytatni.
68'
Több távoli szabadrúgással próbálkozott Drágity Dusán: az egyik a sorfalban halt el, a másik az oldalhálóba vágódott.
tiszasziget_deszk_mj21
64'
Csere mindkét félnél: Móra Tibor jött le a deszkieknél, Juhász Imre a szigetiek részéről. Adamov Filip és Igor Tumbas a pályán.
63'
Juhász Ádám új színt hozott a játékba, az apró termetű, mozgékony focista él ezen a talajon, gyors megindulásai gondot okoznak a deszkieknek. A középpályáról szervez, osztogat, meglátjuk, a csatárok mire mennek majd labdáival.
59'
Frank Attila jött le hazai oldalon, Juhász Ádám kapott lehetőséget, miközben az emberelőnyben lévő, frissebbnek tűnő Tiszasziget egyértelműen átvette az irányítást. A vendégek a védekezésre összpontosítanak.
55'
Katona Zsoltot hívták le a deszkiek, Dávid Márk váltotta őt.
54'
Egyre többet áll a játék sérülések miatt, töredezett a mérkőzés, sok a szabálytalanság, és a kiállítás tovább szította a feszültséget.
50'
KIÁLLÍTÁS! György Béla második sárgáját kapta meg egy fault után, ezért el kellett hagynia a játékteret. Tíz emberrel folytatja a Deszk, ez maghatározhatja a mérkőzés további képét.
46'
A deszkiek folytatták a játékot.
tiszasziget_deszk_mj07
SZÜNET!
45+1'
Vége az első játékrésznek.
43'
A deszki Katona Zsolt lépett ki, szép mozdulattal lőtt 16 méterről, alig-alig a szigetiek bal kapufája mellé.
42'
Túl mély lett a deszkiek beadása, ez elérhetetlen a belsők számára. A hajrában a küzdelem dominál, férfias összecsapásokat láthatunk.
38'
A szigetiek bal oldali szabadrúgását Juhász Imre elől mentették szögletre a védők.
37'
A gólszerző Fodor Mátét cserélték le a hazaiak taktikai okokból, Gallai Gábor állt be.
33'
GÓÓÓL 1-1! Szinte a semmiből itt az egyenlítés! Nagyszerű egyéni akciót figyelhettünk, Temesvári Norbert három-négy embert cselezett ki a tizenhatoson belül, mire elnyomták. A játékvezető határozottan mutatott a tizenegyespontra. A büntetőt a sértett a remekül mozduló, jó irányba vetődő Csanádi mellett a kapu jobb oldalába vágta. A 27 éves futballistának ez volt a tizenharmadik találata a bajnokságban.
32'
Remek indítást kapott Bódi Tamás, aki egy az egyben törhetett volna kapura, de megtréfálta a talaj, egy tócsában megállt a laszti, a hazai futballista pedig irányváltás közben el is csúszott.
29'
GÓÓÓL 1-0! Némileg váratlanul vezet a Tiszasziget! Juhász Imre jobbról, az alapvonal közeléből ívelt középre, Fodor Mátéról elfeledkeztek a védők, ő pedig 4 méterről biztosan fejelt a hálóba, a földről pattant a gólvonal mögé a bogyó. A 20 esztendős tehetségnek ez volt a tizedik gólja a szezonban.
25'
A deszkiek akarata érvényesül inkább, a szigetiek küszködnek a talajjal, javarészt az ő térfelükön zajlanak az események. Erre rácáfolva Fodor Mátét állította meg lesen ebben a pillanatban a spori.
21'
Kelemen Csongor beadása átszállt a belsők felett, a túlsó oldalon hagyta el a játékteret. Roppant heves a küzdelem, négy-öt méterről repülnek be a játékosok, az egy-egy elleni küzdelmek látványos jeleneteket és bokacsörgetéseket is szülnek. Nincs könnyű dolga a bírónak, több ítéletét vitatták a felek.
16'
Fodor Máté csúsztathatott az ötösről, az irányzék jó volt, 35-40 centivel mehetett a deszki ketrec fölé a fejes. Erőteljesebbnek tűnik a vendégek futballja, ezen a nehéz talajon most - egyelőre - ez dominál a szigetiek technikásabb játékával szemben. Időközben kisütött a nap!
12'
György Béla 16 méterről durrantott fölé, ez is jelzi: továbbra is picikét aktívabb a Deszk.
8'
A deszki Kelemen Szabolcs 38 méterről alig lőtt fölé egy szabadrúgást. Biztatták a löketre, a csúszós talajon veszélyesek lehetnek a távoli kísérletek is. Nagy a harci kedv a pályán, lelkesítik egymást a srácok, tanácsokkal segítik társaikat, a pályán kívül is forró a hangulat, nagy meccsre van kilátás!
4'
A hazaiak rohamoztak az első percekben, majd Temesvári Norbert lógott meg a jobb oldalon, a lövés pillanatában szögletre blokkolták a szigetiek. A deszki kornert Csanádi Dániel kapus a mezőnybe öklözte.
tiszasziget_deszk_mj02
1'
18 perc csúszással a szigetiek kezdték a meccset.
17.14: Éles sípjellel hívja kezdéshez a játékvezető a csapatokat. Világoskékben a hazai Tiszasziget, hagyományos színeiben, piros-feketében a Deszk. 17.12: Továbbra is a melegítés tart még, a játékvezetői hármast sem látjuk a pályán, viszont még több néző van már a létesítményben, lehetünk vagy 200-an. 16.58: A felhőszakadás miatt csúszott az ifimeccs, mely most fejeződött be, 6-3-as vendégsikerrel. Áll a víz a pálya néhány pontján, ezen vagy megpattan, vagy leül a labda, ami a rangadót is befolyásolni fogja. Elképesztően nagy mérkőzés várható egyébként, hiszen a feljutási terveket Tiszaszigeten és Deszken is komolyan veszik, mindkét klub beadta a licenckérelmet a megye I-re. Másrészt itt a Tisza-Maros-szögben minden ilyen helyi derbi parázs ütközetet hoz. Mintegy 150 néző érkezett, mindkét településről vannak szurkolók. Egyelőre az edzőpályán, melegítőben készülnek a játékosok. 16.45: Tiszaszigetről ha közvetítünk, szinte minden esetben jelentős csapadékkal kell megküzdenünk, így történt ez most is, komoly eső zúdult a településre, igen mély is a pálya talaja, a pálya körüli árkok is félig vannak vízzel. A felhőkből ítélve további csapadékra is számítani lehet. 16.30: Köszöntjük Önöket a megye II. szombati csúcsrangadójáról, Tiszaszigetről, ahol a Deszk vendégszerepel! A találkozó és az élő közvetítés 17 órakor indul Fodor Lajos sípjelére.

A találkozó elé:

A megyei II. osztály tabelláját 21 fordulót követően 59 ponttal, utcahosszal vezeti a Mindszent, megelőzve a 44 pontos Deszket és a 43 pontos Tiszaszigetet. A dobogóra pályázhat még kiváló hajrával a 40 ponttal álló Bordány, a 39 pontos Üllés, valamint az eddig 38 pontot termelő Mártély. A 22. fordulóban Tiszaszigetre látogat a Deszk, tehát igazi hatpontos csúcsderbi elé nézünk, mely a végelszámolás szempontjából is sorsdöntő jelentőségű. A hazai együttes két vereséggel nyitotta a tavaszt, kikapott Üllésen, majd odahaza a listavezetőtől, utána viszont négy győzelemmel javított. Ellentétes utat jártak be a vendégek, akik az első négy tavaszi játéknapon három diadal mellett csak egy döntetlennel veszítettek pontokat, azt követően viszont kétszer is kikaptak, mégpedig Mindszenten, majd hazai környezetben - meglepetésre - az alsóházi Gyálaréttől. Biztos tehát, hogy roppant motivált lesz mindkét fél, szikrázóan kemény párharcokból, helyzetekből, izgalomból nem lesz hiány, nem fog unatkozni, aki velünk tart! Még egy pillantás az őszi mérkőzésünkre: azt Adamov Filipnek a 38. percben szerzett találatával 1-0-ra a Deszk nyerte. Érdekesség, hogy ez volt az egyik olyan meccs, amelyen jogosulatlanul szerepelt a szigetieknél Kószó Krisztián, ez ügy miatt vontak le végül 2 pontot tőlük...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.