Sport

Labdarúgás: a St. Mihály nyerte az UTC II. elleni rangadót + FOTÓK

Labdarúgás: a St. Mihály nyerte az UTC II. elleni rangadót + FOTÓK

2014. április 5., szombat
Labdarúgás: a St. Mihály nyerte az UTC II. elleni rangadót + FOTÓK
st_mihaly_utc_11_gs

Szenzációs mérkőzést vívott a megye III. Szegedi csoport két éllovasa, hét gólt láthattunk, a hosszabb kispad a hazaiak javára billentette a mérleg nyelvét.

Kiskundorozsma, 50 néző
2014. április 5., 16.30
St. Mihály FC
Ujszegedi TC II.
Vége a meccsnek.
játékvezető: Dobó Zoltán • asszisztens: Dobó Attila, Békési Róbert György
5
-
2

Labdarúgó megyei III. osztály Szegedi csoport 16. forduló:

St. Mihály FC - Ujszegedi TC II. 5-2 (3-2).

Kiskundorozsma, 50 néző. Vezeti: Dobó Zoltán (Dobó Attila, Békési Róbert György).

St. Mihály FC:

Halász - Szalma (Csobán Z. 88'), Mangó, Laska, Rovó (Csobán K. 46'), Miklós Nagy (Kaszab 46'), Csobán R., Baján Z., Hágelmann (Sándor 59'), Nagypál (Olajos 55'), Ács (Répás 74'). Játékos-edző: Halász Krisztián.

UTC II.:

Gombos (Veres 74') - Péczely, Farkas, Dobi, Szántó, Deák, Joó, Mészáros Z., Kiefer (Túri 81'), Ördögh, Murka. Játékos-edző: Farkas Antal.

Gólszerzők:

Nagypál Z. (9'), Baján Z. (24', 38'), Szalma I. (71'), Laska S. (85'), illetve Péczely Cs. (16'), Joó Gy. (27')

Online közvetítésünk:

91'
Vége az összecsapásnak, a St. Mihály FC 5-2-re nyerte az UTC II. elleni vérbeli, látványos, olykor kemény, de végig sportszerű rangadót. Sikerének köszönhetően a St. Mihály 33 ponttal átvette a vezetést a tabellán, ám hozzá kell ehhez tenni, a 32 pontos UTC II. egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.
88'
Szalma Istvánt helyett a harmadik Csobán fivér, Zoltán a pályán. Könnyedén passzolgatnak már a hazaiak, a szimpatikus vendégek lélekben feladták ezt a csatát.
85'
GÓÓÓL 5-2! Baján Zoltán az alapvonal előtt futott be egy reménytelennek tűnő indítást, futtából középre adott, a hosszún helyezkedő Olajos nem lőtt, hanem hátrafelé passzolt, az érkező Laska Sándor 3 méterről biztosította be a szentmihályi sikert.
82'
Hatalmas helyzetet hagytak ki a vendégek, a tömörülésben leadott fejes egy védőt érintve a kapufa éléről pattant ki kornerre. Nem láttuk pontosan, ki bólintott, mindenesetre kis híján visszajöttek a meccsbe az újszegediek. A szöglet után már felszabadítottak Szalmáék.
81'
Kiefert Túri Balázs váltotta az éllovasnál.
80'
Veszélyes UTC-szabadrúgás: Mészáros 30 méterről lőtt, a sorfalról vágódott le az ágyúzás.
75'
Hazai oldalon Ácsot Répás Sándor váltotta, az újszegedieknél a két kiváló hálóőr váltott, Veres Zsolt lépett pályára, Gombos Viktor kapott pihenőt.
71'
GÓÓÓL 4-2! Növelte előnyét a hazai alakulat. Szép jobb oldali szentmihályi akció futott, Baján futtatta Laskát, aki centerezett, az ötösön megtalálta Szalma Istvánt. Ő rutinosan felmérte a helyzetet, megnézte, hol helyezkedik a kapus, majd mellett a jobb alsóba pörgetett.
68'
Mangót kellett ápolni, majd a szentmihályiak visszaadták a labdát, amit sportszerűen megtapsolt az UTC, jó látni ilyen szép jeleneteket.
64'
Óriási a küzdelem, a hazaiak megpróbálják növelni az előnyt, a vendégek egyenlítenének. Kevesebb most a helyzet, de hatalmas az iram és a küzdelem, rengeteg szabálytalanság tarkítja a játékot.
59'
Újabb változtatás a szentmihályiaknál: Sándor Csaba be, Hágelmann Tamás le. Nem sokkal ezelőtt egy szöglet után Baján Zoltán a hosszúról nagy erővel lőtte vissza a lasztit, ami Laska Sándor sípcsontjáról akár a kapuba is pattanhatott volna, ehelyett oldalra vágódott.
55'
Újabb frissítés hazai részről: Nagypált Olajos Csaba váltotta.
54'
Nyom, rohamoz az UTC II. Bődületes bombát eresztett meg Mészáros Zoltán 16 méterről, alig-alig ment fölé.
50'
Óriási helyzetet hagyott ki Murka! A hazai védővonal mögé ívelt lasztit szépen futotta be, lövése az oldalhálóban kötött ki. Odaát egy szöglet után Hágelmann közelről perdített, a védők menteni tudtak.
46'
Rovó és Miklós Nagy helyére Csobán Krisztián és Kaszab Zsolt érkezett a szünetben a hazaiknál.
46'
A St. Mihály FC kezdte a második félidőt.
SZÜNET!
45+2'
Vége az első játékrésznek.
45'
Veszélyes szabadrúgást ívelt középre jobbról Mészáros, Kiefer Gábor elől üggyel-bajjal fejelték ki a hazai védők. Lüktet a mérkőzés, rengeteg helyzet adódott az első felvonásban mindkét oldalon.
42'
Továbbra is roppant mozgalmas a csata, szép szárnytámadásokat vezetnek a vendégek. Mészáros Zoltán brillírozik, nem véletlen, NB II-es szintű futballistaként tartjuk őt számon, igazolja is kvalitásait ezen a napon. Ő egyébként azért szerepel most az UTC II.-ben, mert a megye I-es gárdában sárgák miatt nem léphet pályára a hétvégén.
38'
GÓÓÓL 3-2! Harmadszor is előnyben a pályaválasztó. Ács Sándor mindenkit kicselezett, a vendégek kapusát is, majd kivárt, bepasszát mentették. Baján Zoltán azonban pillanatokkal később betalált: egy Nagypál által vezetett akció végén 16 méterről lőtte ki a bal alsó sarkot, Gombos hiába nyújtózott, nem érhette el a bogyót.
35'
Enyhe mezőnyfölényben a Szentmihály. Nagypál és Mangó cselezgetett a tizenhatoson belül, kicsit túlkombinálták, végül Szalma lőtt, szögletre blokkoltak az UTC-sek.
31'
Ács Sándor pörgetett át egy labdát a védőfalon, Hágelmann lépett ki vele, gyenge kísérletét azonban Gombos védeni tudta. Nem sokkal ezután kipattant egy laszti a vendégek portásáról, de Ács nem tudott élni a helyzettel, belevezette a hálóőrbe.
27'
GÓÓÓL 2-2! Potyognak a találatok! Mészáros harcosan szerzett labdát a bal oldalon, továbbtette, majd az érkező Joó György 26 méterről elképesztő nagy gólt ragasztott a hazai ketrec bal oldalába.
24'
GÓÓÓL 2-1! Rohamoztak a vendégek, és mégsem ők zörgették meg a hálót. Egy kontra végén újabb hazai találat! A szentmihályiak csapatkapitánya, Baján Zoltán egy előreívelésnél megverte emberét, majd egy befelé csellel megverte védőjét a tizenhatoson belül, végül kilőtte a bal alsó sarkot.
20'
Támad a fehér-feketében futballozó vendégcsapat, dinamikusan, erőteljesebb a játéka, mint ellenfeléé, fizikailag is erősebbnek is tűnnek az újszegediek, ami nem is csoda, hiszen a kezdőjükben számos, megye I-es rutinnal rendelkező focista kapott helyet.
16'
GÓÓÓL 1-1! Az újszegedi erőfeszítések gyorsan eredményre vezettek. Mészáros Zoltán kiváló bal oldali szabadrúgását Péczely Csaba fejelte a jobb sarokba középmagasan, Halász kapus mozdulni sem tudott.
13'
Küzdelmes szakaszba fordult a derbi a gól után. Az UTC megpróbál gyorsan egyenlíteni, áttette székhelyét a hazai térfélre. Éppen egy leshelyzet megítélése okoz gondot, annak kapcsán, hogy az egyik partjelző sajnos nem érkezett meg, így egy asszisztens segíti a bírót.
9'
GÓÓÓL 1-0! Nagypál Zoltán találatával vezet a St. Mihály FC! Egy előrevágott labdáért megküzdött védőjével, átvette a bogyót, majd mielőtt oldalról odaléptek volna, ballal 12 méterről a kapu közepébe zúdított.
7'
Baján remek indításával Ács lépett ki, Gombos kapus a ketrcben maradt, a támadó viszont a jobb kapufa mellé gurított, óriási lehetőséget puskázva el.
4'
UTC-támadások rögtön az elején, letámadással, lendületesen kezdtek a vendégek. Az első lövőhelyzet mégis a hazai Szalma előtt adódott, aki végül beadást választott, nem lőtt, szöglet lett a vége.
1'
Tíz perc késéssel, de úton a játékszer, a vendégek hozták játékba.
16.30: Néhány perc csúszással kezdünk, amit elhárulnak az apró technikai akadályok. 16.25: Az első hely a tét a második St. Mihály és az éllovas UTC II. között. Hozzá kell tenni, az újszegediek a vesztett pontot tekintetében mindenképp jobban fognak állni, bármilyen eredmény születik. Nagyon fogadkoznak a hazaiak, de elszántak a vendégek is. Ideális labdarúgóidő fogadja a csapatokat, néha még a Nap is előbújik a szemerkélő esőben. A szentmihályiak a sárga-piros csíkos mezt öltötték magukra. 16.20: Köszöntünk mindenkit ezen a borongós, esős szombat délutánon Kiskundorozsmáról, ahol a megye III. Szegedi csoport rangadójára kerül sor hamarosan a St. Mihály FC és az Ujszegedi TC II. között! A mérkőzés Dobó Zoltán sporttárs sípjelére 16.30-kor kezdődik!

A találkozó elé:

Az első tavaszi fordulóban szabadnapos volt, majd a Rock Club FC 6-0-s legyőzésével kezdte az idényt az éllovas UTC II. a megyei III. osztály Szegedi csoportban. Az újszegediek 32 ponttal vezetik a tabellát a 30 pontos St. Mihály FC, a 29 ponttal álló Pázsit, valamint a 28 pontos Újszentiván előtt úgy, hogy valamennyi riválisuknál egy meccsel kevesebbet játszottak le. Így aztán a szombati gyálaréti rangadón akár alaposan meg is erősíthetik első helyüket, ha megverik az első számú üldöző szentmihályiakat. Ami a pályaválasztót illeti, nem nagyon hibázhat, ha bajnok akar lenni: a KEAC elleni 5-0-s diadal szép rajtnak számított ugyan, ám múlt héten az első rangadót nem sikerült behúzni, a Pázsit ellen 0-0-ra futotta Halász Krisztián legényeinek erejéből. Fontos, hatpontos összecsapás vár ránk, érdemes lesz figyelni közvetítésünket! Végül egy kis múltidéző: ősszel a Kertész utcában 3-0-s félidőt követően meglepően simán, 6-2-re nyert a St. Mihály FC. Hazai részről az azóta már a KEAC-ot erősítő Erhardt Szilárd duplázott 0-6-nál. A vendégek közül akkor, 2013. szeptember 8-án Ács Sándor (3), Mangó Ferenc, Baján Zoltán és Hágelmann Tamás volt eredményes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.