Sport

Labdarúgás: az Algyő legyőzésével menekülne tovább a Kistelek

Labdarúgás: az Algyő legyőzésével menekülne tovább a Kistelek

2014. április 25., péntek
Labdarúgás: az Algyő legyőzésével menekülne tovább a Kistelek
SZS20140301_szvse_kistelek_029

A kiesés elől menekülő Kistelek tavaszi első hazai győzelméért, az Algyő negatív idegenbeli mérlegének javításáért hajthat vasárnap.

Online

Vasárnap 17 órai kezdettel folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Kisteleki TE - Algyő SK megye I-es derbiről. Tartsanak velünk!

Két merőben eltérő helyzetben lévő csapat összecsapása várható vasárnap 17 órától Kisteleken: a hazaiak legutóbb 2-1-re győztek a sereghajtó Nagymágocs otthonában,

nem is akárhogyan

, s igyekeznek felzárkózni a kieső 15. helyről az osztályozósnál jobb pozíciókba; a 8. algyőiek 1-1-es döntetlent játszottak hazai környezetben a Családpalotával, s versenyben vannak a középmezőnyt vezető, 6. pozícióért, amelyet most épp legutóbbi ellenfelük birtokol 3 ponttal megelőzve őket. Ősszel nem bírtak egymással a felek: gólnélküli döntetlen lett az októberi összecsapás vége - a téli tornán azonban 3-1-re a későbbi győztes Algyő bizonyult jobbnak.

Menekülne a veszélyzónából a Kistelek

A két csapat közül talán

Czeigersmidt Roland

egysége áll jobban pillanatnyilag, hiszen elmúlt három mérkőzésükből kettőt is megnyertek, ásotthalmi és nagymágocsi diadaluk közé ugyanakkor egy otthoni, a szentesiektől elszenvedett vereség ékelődik. E három találkozón hét gólt termelt a támadóalakzat, annyit, amennyit az egész őszi idényben, azaz összeállni látszik a csapat Kisteleken, ami létfontosságú egy jó hajrához, a biztos bennmaradás eléréséhez.

kistelek_utc22_gs

"Várhatóan mindenki ott lesz a fedélzeten, mindenkire számíthatok, egyedül talán

Koncz Róbert

játéka kérdőjeles, de egyelőre úgy tűnik ő is csatasorba állhat" - újságolta a SZEGEDma.hu-nak a kisteleki tréner. A 2011-ben a kisteleki gárdát bajnoki címre vezető Czeigersmidt Roland elmondta, csapata évek óta mumusa az Algyőnek, nehezen bírnak velük, függetlenül attól, melyik csapat hol áll, állt épp a tabellán. "Amikor ősszel újra átvettem a csapatot, épp ellenük térhettem vissza a kispadra, s akkor is közelebb álltunk a győzelemhez a 0-0-ra végződő találkozón. A téli tornán is játszottunk velük, akkor 3-1-lett oda, de úgy érzem most hazai pályán jó esélyünk van. Úgy érzem összeállt a csapatunk, de a hétvégi győzelmünk sokat javított a hangulaton. Mindenféleképpen győzelemre számítok!" - vélekedett az edző, aki hozzátette, igyekeznek megelőzni azokat a csapatokat, akiket van lehetőségük - azaz a Szentest, a Sándorfalvát és a SZVSE-t -, hogy elkerüljenek a veszélyzónából.

Algyőn nem félnek a mumustól

Az Algyőnek látszatra nem igazán megy idegenben. Ősszel kétszer - Sándorfalván és Szentesen -, tavasszal egyszer, a nyitófordulóban Csongrádon tudtak diadalmaskodni

Takács Zoltán

tanítványai, ám az azóta lejátszott három idegenbeli mérkőzésen csak egyszer, Mórahalmon sikerült betalálniuk. Ez azonban ne tévesszen meg senkit: Tápén, az UTC-vel, illetve az említett homokháti gárdával szemben maradtak alul Kohajdáék, miközben hazai meccseiket magabiztosan hozták, leszámítva a legutóbbi Csanádpalota elleni 1-1-es ikszet.

algyo_hfc_mj-23

"Úgy készülünk, ahogy eddig, nincs változás az edzésprogramunkban. Sérültünk szerencsére nincs, ugyanakkor

Takács Roland

öt sárga lapja miatt nem léphet pályára a találkozón" - közölte Takács Zoltán. Mivel a Kistelek a kiesés elől menekül, s minden pontra szüksége van a csapatnak, ezért az algyőiek mestere biztos benne, hogy vendéglátóik mindet megfognak tenni, azért, hogy sikeresen szerepeljenek. Ráadásul a nagymágocsi győzelem bizonyosan plusz motivációt adott a Kisteleknek, így nehéz mérkőzés várható algyői szempontból, tette hozzá. Czeigersmidt Roland megállapítására is reagál Takács Zoltán a mumuskérdésben. "Visszagondolva az elmúlt években lehet, hogy az eredmények azt mutatják, a Kistelek a mumusunk, de ezzel nem szoktunk foglalkozni. A SZVSE is így volt emlegetve velünk kapcsolatban, aztán őket is legyőztük - nem félünk a mumustól! A saját játékunkat kell játszanunk, s ha hozzák azokat az egyéni képességeket a fiúk, amiket tudnak, akkor nem lehet gond ezzel a találkozóval sem" - fejtette ki az algyői tréner.

A Kisteleki TE várható kerete:

Szalkai, Kalics (kapusok), Bosánszki M., Bosánszki Zs., Tóth Á., Bárkányi B., Rácz, Bakonyi, Kispál, Rostás, Piacsek, Jójárt, Keresztes, Koncz R., Czeigersmidt.

Az Algyő SK várható kerete:

Szűcs M., Révész (kapusok), Szűcs K., Szélpál, Pénzváltó, Daróczi, Pataki S., Podonyi, Bogdán, KOhajda, Hadár, Farkas, Gyimesi, Sebők, Mohácsi, Koza, Kiss B.

A két csapat őszi mérkőzésén (2013. október 12.):

Algyő SK - Kisteleki TE 0-0

Algyő. Vezette: Kovács Attila (Takács János, Kószó Csaba)

Algyő:

Szűcs M. - Laczkó J., Sebők, Gonda A., Daróczi, Takács R., Pataki S. (Orosházi 46'), Mohácsi (Salamon 68'), Hadár, Hegedűs, Kohajda.

Vezetőedző:

Takács Zoltán.

Kistelek:

Szalkai - Farkas B., Bosánszki M., Gera, Fődi (Zuh 66'), Lévai, Zámbori, Lajos, Rostás (Papp D. 46'), Szél, Rácz (Mészáros F. 56').

Vezetőedző:

Czeigesmidt Roland.

Sárga lap:

Kohajda (28'), ill. Fődi (55'), Szalkai (86').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.